Tana vuonna on juhannusta vietetty vahan eri tavalla kuin perinteisesti, vaikka aika usein on juhannus Suomessakin mennyt ihan kaupungissa.Torstaina illalla tanne tultiin ja huomenna sunnuntaina puolen paivan aikaan pitaisi olla auto hakemassa.

Eilen kavimme Oriental Pearl towerissa, jossa katselimme maisemia 263m ja 350m korkeudessa. Kovin pitkalle ei nakynyt, mutta oli silti ihan hieno paikka! Tornin vieressa oli Shanghai Aquarium, jossa naimme kovasti erilaisia kaloja, tunnelit oli hienoja, niissa kaveltiin akvaarioiden alapuolelta, mm. yhdet liukuportaat meni kalojen alapuolella. Tuolla olikin hyvin liukuportaita, ai pahemmin tarvinnut rattaita kanniskella. Lopuksi kavimme viela laheisessa ostoskeskuksessa, syomassa ja kirjakaupassa.

Tanaan oli tarkoitus kavella vanhaan kaupunkiin, mutta tormasimmekin ensin antiikkikatuun ja kavelimme siella. Mina ostin hienon kompassin viela hienommassa puisessa rasissa ja Sami osti hienot mahjong- ja go-pelit, puisissa rasioissa myos. Sade sai pienen puisen rasian seka hauskan kellon, joka on lintuhakissa, siella on toki myos pieni lintu. Pitaa laittaa siita jossain vaiheessa kuva, niin tajuatte ehka paremmin.

Kavimme valilla paikkareilla ja sitten kaytiin syomassa ja toki viela kerran kirjakaupassa. Luin eilen Da Vinci koodin loppuun ja piti saada uutta luettavaa. Ostin Haruki Murakamin Birthday Stories -kirja seka Sue Margoliksen Gucci Gucci Coon. Sateelle loytyi seka luettavia kirjoja etta tehtavakirjoja englanniksi. Tanaan teki jo tehtavia innostuneena, jotenkin mieletonta huomata, kuinka hyvin Sade seka lukee, tajuaa ja puhuu englantia.

Hotellivalinta onnistui, olemme lahella Shanghain toista paashoppailukatua Hauihai lu:ta, tosin talla kertaa emme ole siella pahemmin kayneet. Huoneistossa on kaksi makuuhuonetta ja keittio, lahinna olemme jaakaappia kayttaneet, eilen teimme Varpulle ja Vuokolle puuron iltapalaksi, sahkohellalla, outoa... Olemme kerroksessa 27 eli ihan mukavat nakoalat kaupunkiin ja liikenteen meteli ei kuulu ihan niin kovasti kun ehka alemmaksi. Tanne varmaan tullaan seuraavallakin kerralla. Sami on nauttinut kahtena iltana saunasta ja uima-altaasta, on nytkin siella.

Parin viikon kuluttua ollaan jo Suomessa, on siella varmaan aluksi outoa. Kivasti on menoja sovittu ja viimeiseksi viikoksi ollaan nyt varattu Lopelta "mokki", joka itse asiassa vaikuttaa enemman talolta, mutta mahdutaan ainakin! Somerollakin olisi ollut ihania jarvenrantamokkeja viela vapaana, mutta sijainti on vahan kaukana Hyvinkaan ja pk-seudun treffeja silmalla pitaen. Tuossa Lopen mokillakin on ainakin pieni uima-allas, ilmeisesti myos laheisessa joessa voi uida seka mahdollisesti lammessakin, joka on jossain kulmilla. Eikohan sita uimaan siis paase!

Mutta mukavat juhannuksen  jatkot!