Viikko ollaan nyt asuttu tässä keskustassa ja ei ole isommin valittamista ollut. Viime vuosi viihdyttiin Hangzhoussa hyvin ja epäilemättä tämä vuosi vielä paremmin, jos ei mitään isompia mutkia matkaan tämän asunnon kanssa talvella tule. On mielettömän kivaa asua lähellä kaikkea, on helppo lähteä kahvilaan, ravintolaan, kauppaan ja kävellä sieltä kotiin, ei tarvitse metsästää takseja! Toistaiseksi olen tyytynyt lähiseutuihin, tänään kyllä illalla ajattelin hypätä taksiin ja käydä Hangzhou Dashassa eli Hangzhou Towerissa, ns. paremmassa shoppailukaupassa.

Vanha ihana ayimme oli meillä lauantaina 5 tuntia ja tulee jatkossakin. Kävimme Samin kanssa ensin huonekalumarkkinoilla, ei löydetty syöttötuoleja, mutta muutoin oli paljon ihan kivan näköisiä huonekaluja. Sitten kävimme Paradise-ravintolassa syömässä, nautimme ihanasta järvinäkymästä ja hyvästä seurasta eli toisistamme! Tarkoitus on välillä ottaa Sädekin mukaan, käydä kolmistaan keilaamassa, uimassa tai tehdä jotain muutaa mukavaa. Joskus aiomme pyyttää ayia vasta illalla ja mennä syömään ja ehkä hetkeksi jonnekin baariinkin. Kuten Hanzukin kirjoitti, täällä ei sitä perinteistä tukiverkostoa ole eikä kahdestaan oikein mihinkään koskaan pääse, näin päästään ja lisäksi yksi ihminen saa näin vähän lisää palkkaa.

Kovasti ollaan mietitty, että mitä ensi syksynä, jos ei tänne voida jäädä. Tullako takaisin Suomeen, mihin sinne? Vai lähtekö jonnekin muualle päin maailmaa, mihin? Onneksi tässä on vuosi aikaa miettiä ja talvella selviää, mikä on tilanne täällä. Suomesta tänne tullessa sitä mietti, että olisi sitä varmaan voinut jäädä Suomeenkin. Nyt kun on taas täällä, niin miettii, että mielellään olisi kauemminkin, ehtii sitä sitten taas olla Suomessakin. Loman jälkeen kun on taas kotiutunut, niin ei täällä ole isompaa valittamista. Säde viihtyy koulussa, Varpu ja Vuokko saa olla kotihoidossa ja mulle löytyy sosiaalisia kontakteja niin paljon, kun vaan jaksan niitä hankkia/pitää yllä. Samin työtilanne on ainakin hetkeksi helpottanut, loman jälkeen ei ole juurikaan kotona töitä tehnyt eli on saanut iltaisin relata ja harrastaa muita juttuja. Suomeen jos tullaan, niin mäkin lähden töihin, alkaa armoton päiväkoti-kauppa-ruoka-pyykki-rumba, joka ei houkuttele yhtään ja siihen joutuu Samikin osallistumaan, täällä riittää, kun Sami iltaisin ja vkl ottaa lapsista hoitovastuun, joskus kokkaa jotain (makkaraa ja munia ;-))

Mut jep, nyt lähden ulkoiluttamaan mussukoita, kävellään tuonne järven rantaan puistoihin, jos siellä olisi vaikka vähän tilaa juoksennellakin. Mukavaa viikkoa!