On sellainen olo, että kohta tulee kiire. Siis 4 yötä on aika vähän, ainakin jos ei ole vielä miettinyt tarkasti, että mitä ottaa mukaan ja mihin pakkaa. Jotain kaunistautumistakin pitäisi kai tehdä ennen reissua ettei ihan miestä siellä häpäise. Täytyy toivoa, että paikalliset kauhistelee vaan meidän 3 tyttölasta eikä mun runsaita muotoja 8-)

Räkä-ämmät

Pienimmät vauvat on tällä hetkellä aika kovassa flunssassa, etenkin se isompi, mutta nuorempi. Yskä on tosi kova ja nenästä tulee paksua räkää. Toisen tauti on vähän miedompi. Huomenna pitää varmaan käydä siellä lääkärissä, jos kuitenkin olisi jotain lääkitystä vaativaa, ehtisi vielä purra ennen lauantaita.

Lentäminen vauvojen kanssa

Olen saanut kivasti vinkkejä lentämiseen vauvojen kanssa. Meillähän on ne basketit eli onneksi paikka, mihin vauvat laskea, täytyy toivoa, että niihin myös nukahtaisivat. Käsimatkatavaroihin pakataan ainakin reilusti vaippoja, ruokaa, leluja, vaihtovaatteita, muovipusseja, mihin laittaa mm. likaantuneet vaipat, jonkinlaisia puhdistuspyyhkeitä, mitähän vielä? Esikoiselle oma puuhakassi, mihin jotain pientä evästä, satu-cd-levyjä ja paljon kaikenlaista puuhaa. Joku suositteli jättämään tilaa myös lahjuksille, mitä lapset saa koneesta.

Liikkuminen Kiinassa

Mahdoinko tästä kirjoittaa jo aiemmin? No, jos, niin kertaus on opintojen äiti tai jotain. Sitä ollaan mietitty, että miten siellä paikan päällä turvallisesti liikutaan. Eli siis takseillahan me mennään, mutta kun paikallisissa takseissa ei ole turvavöitä, niin aika hataralla pohjalla on turvallisuus. Vauvat ei enää käytä turvakaukaloita, joten niitäkään ei voi mukaan ottaa. Toki voitaisiin jotkut jostain mukaan haalia, mutta miten ne pakkaisi mukaan? Ja sitten paikan päällä ei niitä kuitenkaan voisi koko ajan mukana raahata. Meillä on autokuljetus Shanghaista Hangzhouhun ja takaisin ja tuossa autossa pitäisi olla vyötkin, siinä kaukaloita voisi käyttää. Mies mietti turvakorokkeiden mukaan ottamista, mutta eipä taida 9kk ikäinen jaksaa istua 2 tuntia. En tiedä. Vinkkejä?