Kävin tänään pitkästä aikaa kampaajalla, viimeksi kävin joskus lokakuun puolessa välissä, joten ei täällä tule kovin usein käytyä, vaikka haaveilinkin, että säännöllisesti kävisin. Se on vaan niin aikaa vievää puuhaa ettei saa aikaiseksi.

Kävin taas Tonyssa ja  Guyissa,  palvelu oli edellisellä kerralla ihan ok, joten miksi mennä muualle? Ensin taas kysyttiin, että minkä tasoisen leikkaajan haluan, sanoin, että aivan sama ja laskun perusteella sain sen "heikoimman" tason leikkaajan, mutta ihan hyvin leikkasi, nää ei vaan täällä oikein meinaa naisille kunnolla lyhyitä leikata, aina meinaa jäädä takatukkaa ja mulle nyt päällekin vielä aika pitkäksi, vaikka pari kertaa pyysin ottamaan lisää.

No joo, valitsin siis leikkaajan, sitten istumaan ja tuli englannin kielen taitoinen tulkkaamaan, että mitä haluan. Pitkän keskustelun jälkeen homma oli selvä, tumma pohja, vaaleita raitoja ja niihin mukanani tuomaa pinkkiä eli vaaleata ei siis jäänyt. Kotona löytyy myös oranssia ja ferrarin punaista, mitä noihin laittaa. Sitten alkoi yllättäen tyttö värjäämään, yleensä tytöt kelpaa vaan hiustenpesuun ja apulaisiksi. Järjestys oli musta vähän outo eli ensin laittoi vaaleat raidat ja sitten alkoi laittaa tummempaa, etenkin niihin raitafoliopakettien väliin oli vähän hankala sitä tummaa laittaa, mutta kai se ihan hyvin onnistui. Koko ajan vieressä pyöri myös apulainen ojentamassa foliolappuja.

Annettiin aineiden vaikuttaa ja sitten pesupaikalle, pesivät kuitenkin vain niskan eli sen tumman pois, foliot sai jäädä. Sitten taas istumaan, foliot pois ja pinkkiä vaalennusaineiden päälle. Olin ensin vähän, että mitähäh, mutta englantia puhuva tuli rauhoittamaan, että olen hyvissä käsissä. Tuossa vaiheessa oli varmaan neljä pari käsiä hiusten kimpussa... No, pinkkiä päähän ja taas odotellaan.

Toisen kerran pesupaikalle, tällä kertaa pestiin ihan pesuaineen kanssa. Sitten istumaan ja tuli leikkaajapoika apulaisineen. Leikkasi jonkin aikaa, apuri aina välillä tupsutteli hiuksenpätkiä pois, tärkeä homma siis. Sitten leikkaaja meinasi, että nyt on hyvä, mun mielestä päällä oli kuitenkin vielä aivan liian paljon hiusta ja pyysin leikkaamaan lisää ja vielä kerran. Sitten taas pesupaikalle, pitäähän hiusten pätkät pestä pois...

Sitten muotoilutuotteita, pää pörröön ja homma on valmis. Ihan ok lopputulos oli, vähän olisi pohjaväri saanut olla tummempi, mutta ens kerralla sitten. Vaaleita eli pinkkejä raitoja ei ole mitenkään kamalasti, mutta ihan pirteiltä näyttää. Hinta oli suolaisehko eli 710 remppaa, siis n. 71e, mutta tuossa leikkaus vaan 8e, kalliita ovat nuo ulkomailta tuodut värit.

Kampaamo sijaitsee Hangzhou towerissa, missä on kalliita merkkiputiikkeja lisäksi. Lähdin kampaamosta rappusia alaspäin ja löysin myös kodinkoneita ja lastenosaston, missä oli leluja ja vaatteita. Oli pari muutakin merkkiä tarjolla, kun mitä on tavarataloissa, tuonne siis uudestaankin. Pienille löysin jouluksi mekot ja sitten kaikille tytöille jotain pukin konttiin. Lopuksi hain kyseisen kompleksin supermarketista suklaita, mitä ei ole muissa kaupoissa myynnissä. Hyvin näköjään Samille maistuu :-)

Huomenna pääsen päivällä ravintolaan syömään, menemme isommalla naisporukalla syömään erään suomalaisen rouvan läksiäislounasta. Ravintolassa syöminenkin on ollut aika harvinaista herkkua, joten otan huomisesta kaiken irti!

Joulukortit on vielä kirjoittamista odottamassa, joten hyvinkin todennäköisesti, että ne on perillä vasta joulun jälkeen...