Eipä ole kyllä syksystä tietoakaan vielä, tänään taisi luvata +35, mikä on toki asteen vähemmän kun eilen, mutta eipä sitä paljon huomaa. Säätiedotus lupaa viilenevää loppuviikoksi ja ensi viikoksi, täytyy toivoa, että pitää paikkansa. Täksi illaksi on näköjään luvassa ukkosta.

Teinpä tuossa aamusella Varpulle ja Vuokolle vähän ruokaa ja sattumalta huomasin, että mikrosta nousee savua. Hetken mietin, että eihän mikrostä yleensä savua tule, äkkiä pois päältä ja johto irti seinästä! Savustettua jauhelihaa, melkoisen hyvä mikro! Nyt olemme siis mikrottomia, eilen olimme osan päivästä kaasuhellattomia, kun serkkupoika kävi sen aamulla hakemassa, korjautti ja toi iltapäivästä takaisin. 

Tänään saimme vihdoin portit rappusiin, kun olemme viisi viikkoa tässä jo asuneet. Lopputulos vaikuttaa ihan toimivalta, mutta jälki ei mitenkään erityisen siistiä ole. Portit on puiset ja valkoiset, maalijälki näyttää siltä, että joku on liian pienellä pensselillä tuputtanut siihen maalia. Puu maalin alla on hieman kolhiintuneen näköistä, mutta nämä toki ihan sivuseikkoja. Portit on rappusten kaiteissa kiinni jollain narulla ja eivät kamalan hyvin aukea, kun ovat tietenkin aika tiukasti kiinni. Portti suljetaan työntämällä sellainen tappi seinään hakattuun koloon eli hakkasi sitten betoniseinään pienet reiät. Nyt nuo vaikuttaa ihan toimivilta, mutta en tiedä kestääkö nuo systeemit oikeasti käyttöä, ehkä niitä pitää itse hieman fiksailla.

Saimme myös ulos pensasaitojen väliin pienen portin tai oikeastaan se on aita, joka nostetaan pois ja takaisin. On korkeampi, kun mitä täällä yleensä käytetään, mutta en tiedä, onko tuosta varsinaisesti meille hyötyä, eiköhän tytöt tuon sivusta ohi mene. Täytyy miettiä, mitä tuon kanssa tekee.

Eilen meillä oli ekaa kertaa kalligrafiaa ja se oli ihan hauskaa. Jätimme lapset tänne meille neljän ayin kanssa, täällä oli kolme alle vuoden ikäistä, meidän tytöt sekä kolme alle 4 vuotiasta eli aika vilinää. Kaikki oli kuitenkin mennyt ihan hyvin, joten ensi viikolla sama uudestaan. Kalligrafiassa harjoittelimme nainen-merkin tekemistä. Vaikka siihen vaadittiin vain muutama siveltimen veto, niin se oli yllättävän hankalaa. Sitä yritti näpertää oikein tarkasti, vaikka opettajan tyyli oli paljon rennompi. Siinä mielelessä tuo oli oikein hyvä, että eipä tuon 1.5 tunnin aikana kyllä miettinyt yhtään mitään muuta kun, että miten pitää sivellintä ja mistä kohtaa aloittaa.

Viime blogissa pohdiskelin, että mihin lähteä lomalla. Nyt on lentoliput varattu ja olemme lähdössä Koreaan, Seouliin. Lähdemme sunnuntaina 2. lokakuuta ja palaamme perjantaina 7. lokakuuta, näin jää vielä muutama päivä aikaa olla kotona ennen kuin työt ja koulut taas alkaa. Vielä ei olla varattu hotellia, niitä on vähän liiankin paljon tarjolla, pitäisi nyt koittaa valita muutama ja tiedustella niiden hintoja. Ihan kiva kyllä päästä vähän täältä pois, loma kotona olisi kuitenkin sitä samaa arkea, etenkin kun meidän ayi on myös lomalla. Hotellissa asumisestakin on jo niin pitkä aika, että ehkä siellä taas muutaman yön viihtyy.

Jos blogia lukee joku Seoulin kävijä, niin vinkkejä otetaan vastaan! Lähinnä hyvät hotellit ja mitä lapsiperheen pitää nähdä. Mitään kovin tiukkaa aikataulua emme halua, shoppailua ja jotain pientä näkemistä, joku sisähuvipuisto myös on, siitä Säde varmaan pitäisi.

Nyt pitäisi opiskella vähän kiinaa, illalla on taas tunnit. Haukotus