Sami tuli eilen illan suussa kotiin ja ilta ja tämä päivä on mennyt ihan lepäillessä ja pyykkiä pestessä. Tällä hetkellä Varpu ja Vuokko nukkuu päiväuniaan, Sami myös nukkuu univelkojaan pois ja Säde syö karkkipäiväkarkkeja (vaikka oikeasti päivä oli eilen, mutta Säde aina unohtaa sen) ja katsoo samalla telkkaria. Alunperin piti tänään lähteä kauppaan, kun viimeksi kävimme viime viikon lauantaina, mutta totesimme, että pärjäämme kyllä vielä huomiseen, Sami voi tuoda töistä tullessaan jotain ja itse voin tuoda illalla lisää. Huomenna kun olisi vihdoin tarkoitus mennä sinne kampaajalle!

Aika harvoin kaupassa käydään, suunnilleen kerran viikossa ja joskus Sami tuo viikolla jotain pientä. Kauppalasku on euroissa ollut keskimäärin 100e, siinä viikon ruoat, vaipat ja usein jotain kodin tavaraakin. Halvemmalla pääsisi, jos ei ostaisi mitään tuontiruokia vaan ihan perusruokaa. Tuntijuttuja on mm. kovat juustot ja sulatejuustot, sitten jotkut jogurtit, tosin nykyään ostetaan ne ihan "kiina-hyllystä", sitten murot, joita Säde joskus syö, pastat, tomaattimurskat ja sinappikurkku-salaatti (njam!). Carrefourissa on koko ajan lisääntynyt nuo tuontitavarat tai ainakin siltä tuntuu. Kylmätiskille todennäköisesti tulee vähän miten sattuu uusia juttuja, välttämättä ei voi luottaa siihen, että samoja juustoja olisi joka kerta tarjolla.

Ensi viikolla olisi taas tarkoitus mennä Metroon, joka oli se tukkukauppa, mistä saa vaatteita, kodin tavaraa ja ruokaa. Voi ostaa isoja määriä, mutta saa myös pienissä erissä. Valikoima on hieman laajempi kuin Carrefourissa ja tarkoitus olisikin ostaa sieltä taas isot määrät vähän kaikenlaista. Metroon ei periaatteessa saa viedä alle 120cm lapsia, joten koko perheen voimin emme voi siellä käydä.

Mulla on vähän huono omatunto, kun olen tosi vähän kirjoitellut meilejä kenellekään. Jotenkin, kun blogaa parin päivän välein, niin tulee ne omat asiat kerrottua siinä. Se ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä etten olisi kiinnostunut teidän Suomi-kavereiden asioista! Koitan vähän ryhdistäytyä sillä saralla, mutta toivon kyllä, että sieltäkin tulisi välillä yllärimeilejä! Tarkoitus olisi myös laittaa etanapostina tulemaan kortteja tms., mutta ei olla vielä ainakaan Hangzhou-kortteja löydetty mistään, vaikka luulisi sellaisiakin olevan.

Kupillinen kahvia ei piristänyt, joten ehkä pitäisi itsekin ottaa pienet päikkärit. Toisaalta voisi myös surffailla netissä ja suunitella vaikka seuraavia lomia...