Lähdimme keskiviikkona Samin kanssa kolmen junalla Shanghaihin, kirjauduimme hotelliin, kävimme syömässä ja lähdimme taksilla kohti Hongkou Colosseumia. Luulin keikan olleen lähellä stadikkaa, jossa kävimme jäätymässä Linkin Parkin keikalla, mutta paikka olikin eri, onneksi emme menneet metrolla :-)

Paikalla olikin tuttujen suomalaisten lisäksi myös iso kasa tuntemattomia suomalaisia, oli outoa kuulla niin monen puhuvan suomea ja nopeasti tajusi ettei itsekään kannata päästää suustaan ulos ihan kaikkea, kun aika moni ymmärtää... Pääsimme pian paikoillemme. Halli oli joku urheiluhalli, ei tietenkään lämmitystä, pirun kylmä. Paikka ei ollut täynnä, enkä osaa yhtään arvioida ihmisten määrää, tyhjiä paikkoja oli, mutta tyhjälle salille ei kuitenkaan tarvinnut esiintyä.

Lämppäribändinä oli italialainen Skylark ja ottaen huomioon, että kyseessä oli bändin Kiinan kiertueen vika keikka, niin en kyllä ihan pian odota heitä näkeväni uudelleen, missään yhteydessä. Ihan varmasti osa syy oli se, että keikka heitettiin jääkylmässä hallissa, laulaja veti melkein koko setin takki päällä, enkä kyllä ihmettele. Basisti oli outo veikko, ei paljon pystynyt muita katsomaan, hänellä oli kaikki heavytähden maneerit käytössään :-) Laulajan ääntä ei juuri kuulunut, joten ei voi kauheasti sanoa mitään, liikkuminen lavalla oli aika minimaalista, ehkä oli jäässä, kun oli minihame päällä, niin ja se häiristi, että nyki sitä hamettaan koko ajan alaspäin :-) Kitaristi oli joku ujo poikanen, joka osasi soittaa, mutta ei tainnut nauttia siitä, että häntä samalla katsottiin. Kosketinsoittaja sitten taas olikin ihan toista maata, hän koitti saada porukkaa mukaan säännällisesti. Pari kertaa tuli lavalta alas ja porukka innostuikin siihen malliin, että yksi katsoja joutui hetkeksi jäähylle. Koppalakkien (ja niitä oli paljon!) mielestä konsertissa olisi pitänyt istua nätisti paikoillaan, ei seistä, eikä etenkään kädet ylhäällä! Ja vikana rumpali, joka on tainnut vasta aloittaa soittamisen tai sitten oli vaan niin jäässä ettei jaksanut hirveesti kikkailla. Itselle tuli sellainen olo, että bändin piti varmaankin vetää vähemmän biisejä, kun mitä sitten loppujen lopuksi veti, olisiko Nightwish ollut jossain ruuhkassa? Useampaan otteeseen laulaja sanoi, että we have one more suprise!!! Ne oli sitten jotain covereita, joita olisi kyllä voinut vetää vaikka koko keikan, omat biisit eivät ihmeellisiä olleet.

Sitten valot päälle ja kamojen roudaamista, taisi mennä 45 minuuttia ainakin ennen illan päätähden tuloa lavalle. Bändi tuli katsomon välistä lavan taakse, eipä tainnut ihmeellistä backstagea heillä olla. Nightwishillä oli lämpölamppuja lavalla, joten Anette lauleli ilman takkia.

Ihan hirveän pitkää settiä eivät vetäneet, ehkä n. tunnin? Suurin osa uudelta levyltä, mutta oli myös muutama vanha biisi, jotka Anette veti ihan hienosti. Missä Tarja lähti äänialassa korkealle, lähti Anette matalalle ja ihan hyvin toimi! Moitin Aneten ääntä etukäeen ja täytyy sanoa, että musta tuolla keikalla kuulosti paremmalta kun levyltä, ehkä ääni on pitkän kiertueen aikana kypsynyt, vetää biisit rennommin tai jotain. Nyt kun tässä samalla kuuntelen levyä, niin mua ehkä levyllä tökkii myös kevyesti ääntäminen tai joku siinä, lisäksi keikalla huomasi ettei ääni vaan aina meinaa riittää, menee kovin ohueksi välillä.

Tykkäsin Aneten lavaliikkumisesta, vaatteista ja hiuksista. Oli pukeutunut lämpöisesti housuihin ja saappaisiin, oli valkoinen paita ja päällä rintojen alla oleva korsetti. Toimi hyvin, miehille silmänruokaa, mutta ei liikaa :-) Liikkui kovasti, pomppi, tykkäsin! Olen käsittänyt, että Tarja oli oopperadiivamaisesti lavalla.

En ole sitä Tarjan aikaista Nightwishiä juurikaan kuunnellut, mutta kyllä olen aika vakuuttunut siitä, että parempaan suuntaan on menty! Anette on erilainen laulaja, mutta väkisin soundia vertaa entiseen ja sitä ei pitäisi tehdä, sillä laulajan tyyli on ihan eri! Jos laulajana olisi ollut mies, ei samanlaista vertailua tulisi tehtyä. Veikkaan, että seuraava levy on Aneten osalta parempi!

Marco Hietala... Ihana :-) Mun puolesta olisi voinut laulaa koko ajan! No ei, mutta ehdottomasti hyvä, jos hänen osuutensa laulun suhteen on lisääntynyt entisestä. Tykkään!!!

Tuomas Holopainen ei oikein muhun iske, eleet on niin kovin feminiinisiä. Mutta huippusäveltäjä ja osaa soittaa, se on pääasia!

Emppu Vuorinen soitti hyvin ja pomppi lavalla edestakaisin kivan energisesti, hänellä oli mukavaa pilkettä silmäkulmassa  :-)

Julius Nevalainen oli selkeesti soittanut enemmän kun lämppäribändin rumpali, vaikka täytyy sanoa ettei rumpaliin tule juuri kiinnitettyä huomiota niin kauan, kun homma toimii!

Sitä mietittiin, että oli varmasti erilainen yleisö ja esiintymispaikka, kun mihin ovat Euroopassa tottuneet. Katselin, että osa Euroopan keikoista on loppuunmyyty, siis muuallakin kun Suomessa. Kiinassa ei levymyynnillä voi isoja rahoja tehdä tai tietysti, jos niitä myy miljardin, mutta jos levyn saa alle 3 eurolla levykaupasta, niin ei siitä kauheasti bändin taskuun mene. Keikan järjestäminen sitten taas on varmasti aika halpaa, tilavuokra ja työvoima. En tiedä, kuka ne kymmenen koppalakit maksoi :-)

Keskiviikkona oli negativiinen bändin suhteen, mutta livekeikka on aina livekeikka ja kyllä tämän perusteella voisin sanoa, että tykkään ja paljon! Mun musamaku on tässä Kiinan vuosien aikana mennyt koko ajan raskaampaan suuntaan, tykkään edelleen Rajattomasta ym., mutta kyllä uppoaa huomattavasti raskaampikin musa!

Kuvia ei ikävä kyllä ole, pokkari unohtui kotiin ja kännykällä ei pimeällä saanut aikaiseksi muuta kun paljon rakeita. Mutta käykäähän bändin sivuilla katselemassa kuvia!

edit. Kuuntelen tässä Nightwishin ekaa levyä, ainut mikä löytyy uusimman lisäksi. Eipä kuulosta Tarjakaan kovin hyvältä tuossa, aika kamalaa paikoitellen. Jos vertaa Tarjan ja Aneten ekoja levyjä, niin aika selkeä homma, kumpi vie pitemmän korren! Ruotsiin menee voitto!