Elinaa:lle kommenttia, että niinhän sitä luulisi ettei 3 tyttöä noin kamalasti kiinnosta. Tosin sanottava on, että kyllä Suomessakin kaksoset herättää paljon huomiota esim. jossain kauppakeskuksessa. Kyllä ihmiset katsoo ja hymyilee ja etenkin kaksosten vanhemmat, kummit, naapurit ja kummin kaimat tulevat helposti juttelemaan. Toki huomio on täällä ihan toista ja tosiaan Vuokon kanssa kahdestaan kävelyllä käydessämme emme saaneet läheskään niin paljon huomiota kun molempien tai kaikkien tyttöjen ollessa mukana.

Rattaista sen verran, että saman väriset ovat, kuva ei ihan anna täyttä oikeutta, ovat pirteämmän väriset livenä.

Sitten päivän kuumiin aiheisiin. Täällä paukkuu ilotulitukset melkein päivittäin. Tänään kuului kamalaa pauketta ja yhden ikkunasta näkyvän kerrostalon takaa tuli savupilvi, ilmeisesti siellä pahoja henkiä ajettiin pois. Usein tässä lähistöllä paukutellaan päivisin, jolloin ilotulitukset eivät juurikaan edes näy, kamala meteli vaan. Pari päivää sitten tuli kahden talon välistä raketteja, kamalan pienestä tilasta ne niitä lähetti, tosi turvallisen oloista touhua. Joskus on pimeälläkin näkynyt, mutta ei nuo nyt ihan Helsingin kaupungin uuden vuoden tulituksen veroisia ole.

Katselin eilen tylsyyteen vajottuani paikallisia televisiokanavia. Hangzhoun kanavalta tuli joku missikisa. Jos Suomen missiskabat tuntuu nykyään ankeilta, niin nämä sitä vasta olikin. Ohjelmaa juonsi nainen ja mies, nainen ihan nätissä puvussa ja miehellä joku tylsä ruutupaita ja hailakat housut jalassa. Kisat oli jossain urheiluhallin näköisessä ja yleisökin suunnilleen verkkareissa. Yleisöä oli kovin vähän ja taputuksia olikin vahvistettu sellaisilla käden mallisilla läpsyttimillä, mistä lähti enemmän meteliä. Missit itse olivat iltapuvuissa ja ihan nättejä tyttöjä olivat kaikki. Tyttöjä otettiin pareittain lavan eteen, missä jotain höpöttivät mikrofoniin, sitten katsottiin screeniltä, että kumpi saa enemmän pisteitä. Vähän epäselväksi jäi kuitenkin, että voittiko joku vai jatkuuko kisa vielä myöhemmin... Erittäin mielenkiintoista!

Sitten olen tehnyt huomion, että kiinalaiset tykkäävät historiallisista saippuaoopperoista. Noita kiinalaisia kanavia kun on jotain 20, niin varmaan ainakin kymmeneltä kanavalta tulee aina joku draamasarja ja kymmenestä varmaan ainakin kahdeksan on historiallinen. Vaikka en kielestä mitään ymmärräkään, niin aika pitkälti romanttista ihmissuhdesotkua taitavat olla.

Käytiin eilen illalla ostamassa vähän dvd-levyjä. Englanninkieliset leffat on muovikasseissa tiskin alla 8-) Ostettiin Säteelle 5 elokuvaa, itselle 10 perusleffaa, Star wars trilogia ja juuri Suomen telkassa alkaneen Desperate house wivesin eka kausi. Yhteensä nuo oli euroissa vähän reilu 20e eli aika kallista ja ihan aitoa kamaa tietenkin 8-) Sekin on hauskaa, että osa noista elokuvista on tullut Suomessa just leffateatteriin eli pysytään aika hyvin ajan hermoilla uusissa elokuvissa.

7169.jpg

Katsottiin eilen kotirouvien eka jakso ja oli kyllä ihan viihdyttävä. Ajateltiin säästää yksi jakso joka illaksi, niin on edes jotain oikeasti hyvää, mitä katsoa telkasta. Kodissa näkyy kyllä sitten jenkkikanaviakin eli ehkä sieltäkin jotain kivaa tulee.

Nyt päästän Säteen pelaamaan ja menen itse hetkeksi päikkäreille, Sami ja pienet tytöt jo nukkuukin. Päikkäreiden jälkeen lähdetään tekniikkakadulle ostoksille, jos sitä illalla vaikka olisikin langaton nettiyhteys...