Täällä sitä ollaan, Vietnamissa paikassa nimeltä Long Hai. Olemme Anoasis Resortissa perhe bungalowissa, missä on erillinen makuuhuone sekä olohuone, missä tuplasänky, lisäksi kylppäri. Tässä on pieni terassa, kattoa bambua, Samin eka kommentti oli, että haisee navetalle :-) Isot ikkunat, mistä näkyy palmuja, taivasta, yhdestä ikkunasta pilkahdus uima-allasta ja osasta myös hieman merta.

Meri on tavallaan vähän tuolla piilossa, en tiedä onko uima-altaan ja meren välissä oleva valli ihan vaan tuulensuojan vuoksi, rannalla nimittäin tuuli aika paljon eilen, kun siellä kävimme. Ranta on oli hyvän oloinen, mielettömästi oli simpukoita. Menimme vähän oikopolkua ja siellä oli roskia, lasinsirujakin, mutta itse rannalla ei onneksi ollut. Vielä emme ole meressä käyneet uimassa, Säde sen verran juoksenteli, että Tamagotchiin meni vettä ja se taitaa olla nyt entinen. Se on kastunut jo kerran aikaisemminkin, mutta silloin selvisi ensiavun jälkeen. Onneksi noita härveleitä on mukana muitakin.

Sami kirjoittelikin jo vähän meidän tänne tulosta. Matka Saigonista tänne meni nopeasti, minkäänlaista ruuhkaa ei puolen yön aikaan ollut, mitään korpimaaseutua ei tullut matkalla, tien vierustalla oli koko ajan jotain rakennuksia. Lauantaina lähdemme Saigoniin ennen puolta päivää, nähdään varmasti vähän enemmän ihmisiäkin liikenteessä. Saigonissa majoitumme yhdeksi yöksi hienoon Riverside-hotelliin ja koitamme katsella kevyesti kaupunkia. Täällä ei ole mitään ostosmahdollisuuksia, joten täytyy vähän tuhlata rahaa Saigonissa :-)

Tänään olimme aamulla aamupalan jälkeen melkein pari tuntia altaalla. Varpu innostui vedestä kovasti, oli pienen renkaansa kanssa koko ajan kellumassa. Välillä potki reunasta vauhtia ja kielsi äitiä tulemasta lähelle :-) Vuokko taas ensimmäisen tunnin istui rappusella, loppua kohden uskaltautui vähän tulemaan syvemmällekin. Molemmilla on pienet uimarenkaat, joista ei pääse valahtamaan läpi, joten tuntevat olonsa niissä melko turvalliseksi. Eiköhän Vuokkokin jo ensi kerralla ole enemmän hommassa mukana. Säde sukelteli ja snorklaili altaassa ja touhusi hotellin renkaiden ja patjojen kanssa. Kätevää ettei tarvitse ostaa omia uimaleluja, mitkä kuitenkin yleensä jää aina hotelliin loman päätyttyä.

Illalla mennään BBQ-illalliselle tuohon allasravintolaan. Hotelli on keskellä ei-mitään, joten tulee syötyä vaan näissä hotellin ravintoloissa. Tuo allasravintolan menu näyttää  kyllä siltä, että siellä voi hyvin syödä päivittäin. Iltaisin on aina BBQ, vuorotellen tavallinen ja kala, tänään on tavisilta ja huomenna merenelävä, varmaan sitäkin mennään testaamaan.

Huomenna mennään varmaan nopsasti käymään jossain kauppakeskittymässä, olisi kiva saada jotain välipalaa ostettua, ei ihan joka päivä haluaisi syödä vaan aamupalaa ja kahta lämmintä ravintolaruokaa. Lisäksi  kaipaisi limpsaa ja lapsille mehuja, ei niitäkään halua aina mennä ravintolaan juomaan. Ja näkisi sitä samalla vähän elämää resortin ulkopuolella. Vaikka eipä tässä ole muuten ollut mitään tarvetta lähteä mihinkään pitemmälle, on ollut kiva ottaa relasti ihan vaan tässä resortin alueella. Kauppoja ja ihmisvilinää saa sitten Hangzhoussakin kokea.

Hotellin asukkaista vielä. Täällä on joku vähän alle 50 bungalowia ja huonetta, osa pieniä ja osa isompia. En usko paikan olevan ihan täynnä tai sitten porukat ei viihdy niin tuossa altaalla. Suurin osa on aasialaisia, sitten on muutama ranskalainen perhe ja saksalainen pariskunta, jotain muitakin valkonaamoja, mutta ei ole vielä muita suomalaisia tullut vastaan. Säteelle ei ole varsinaisesti kaveria löytynyt, muut lapset tuntuu olevan aika paljon pienempiä ja sitten muutama tyttö selkeästi isompia, mutta hyvin tuo on onneksi vielä viihtynyt. Altaalla ei kaipaa kaveria, huoneessa pelailee ja ulkona on myös leikkipaikka, missä on käynyt.

Sami ja pienet on päikkäreillä, Säde pelaa  PSP:llä ja mä voisin nyt hetken lukea kirjaa. Oikein mukavaa hiihtolomaa etelä-Suomeen!