Viime yönä taas oksenneltiin tai nuo kaksi nuorimmaista. Varpu aloitteli joskus klo 3 aikaan yöllä ja lopetti joskus klo 6 jälkeen, Vuokko oksensi muutaman kerran joskus klo 4-5 välillä. Hohhoijaa...

Eilen saatiin labratulokset ja kaikki oli ihan ok, ei näkynyt mitään allergiatesteissä ja kakkakin oli ok, ei ollut myöskään anemiaa. Sami soittelee taas sos:iin ja kyselee, että mihin täällä Hangzhoussa voitaisiin viedä uudet kakkanäytteet, jos parasiitit vaikka näkyisi uudessa näytteessä. Lisäksi aiomme pyytää, että talossa tehdään mittauksen homeen ja formaldehydin suhteen, ne voivat olla ruoka-aineiden lisäksi syynä Varpun ihon huonoon kuntoon sekä molempien tyttöjen jatkuvaan flunssaan, mikä taas saattaa aiheuttaa tuota oksentelua.

Nyt alan pitämään kakka- ja oksennuspäiväkirjan lisäksi myös ruokapäiväkirjaa ja vielä laitan flunssatilanteenkin siihen. Eilen tuli jonkinlainen ahaa-elämys Varpun suhteen, ihon ajoittainen paheneminen ja paraneminen voisi liittyä kananmunan syöntiin, tytöt saavat kananmunaa silloin tällöin ja ihohan on välillä parempi välillä huonompi.

Kyllä tässä koko ajan miettii syitä, että mistä tää voisi johtua?! En usko, että on ruoka-aineallergiaa, jotenkin oireet olisi niin oudot. Voihan kaksoset toki olla samalla ruoka-aineelle allergisia, mutta outoa, että molemmat reagoisivat vain yöoksentelulla ja usein samana tai peräkkäisinä öitä. Mitään uutta ruoka-ainetta ei otettu ennen "taudin" alkamista ja muutenkin aika samat raaka-aineet pyörii päivästä toiseen, eri muodoissa vaan. Silti tytöt oksentelevat välillä suht harvoinkin, nytkin ollut viikon tauko.

Mitäs muuta? Ilma on ehkä hieman viilentynyt, nyt on jotain +6 astetta lämmintä, vielä tässä talvea odotellaan. Lauantaina lähdetään lämpölomalle, pitäisi varmaan alkaa hieman siihen valmistautumaan, esim. katsomalla lasten vaatteet valmiiksi. Todennäköisesti lähdemme rinkan kanssa reissuun, helpompi kahlata veneestä saareen, kuin matkalaukun kanssa.

Huomenna mennään Säteen koulun vanhempainyhdistyksen järjestämälle illalliselle Hangzhoun Hyatt-hotelliin, siellä on suosittu buffet. Samalla järjestetään talent-show eli sinne olisi saanut ilmoittautua esiintymään, Sädettä vähän houkutteli mennä laulamaan, mutta jätimme nyt kuitenkin väliin, kun emme ehtineet yhtään harjoitella. Nautimme muiden esityksistä ja herkuttelemme!

Nyt tekemään sitä päiväkirjaa...