Olimme maanantain ja tiistain Säteen kanssa Shanghaissa, muutama vaate Säteelle jäi mukaan, itselle vaihteeksi laukku ja suurin osa matkaan budjetoiduista rahoista meni kirjakauppoihin... Olen jo yhden Shanghaissa olevan kirjakaupan kanta-asiakas, ostoista kertyy pisteitä, millä saa alennusta. On sinne rahaa kannettukin, mutta myös monta mukavaa kirjaa/puuhavihkoa Säteelle viety mukanaan.

Hotelli oli valmistunut vuonna 1926 ja sen oli oloinenkin. En ehkä välttämättä halua mennä uudestaan, jotenkin palvelukin oli nuivaa, johtuiko sitten siitä, että meillä oli halpishuoneet, mistä ikkunatkin sisäpihalle. Huoneet sinänsä oli tosi isot ja ihan toimivat, valoa olisin vain kaivannut enemmän. No, Shanghaissa hotelleja rittää.

Tiistaina kävimme lääkärissä. Käytin Säteenkin lääkärillä, kun ei ole mitään perustarkastusta tehty sitten 6-v neuvolan. Mitään hemoglobiinia tms. ei mitattu, mutta muuten tsekkasi kaiken ja antoi terveen paperit :-) Pitää varmaan kesällä Suomessa käydä silmälääkärillä, kun 6-v neuvolan jälkeen käytiin ja suositus oli, että vuoden välein.

Sitten oli vuorossa mun lääkäri, yksi Aasian parhaista ortopedeistä dr. Brockwell otti minut vastaan. Kyseli tarkasti ensin suunnilleen kaikki kummien kaimatkin ja sitten alkoi tutkimaan kipeää polvea. Epäili, että nivelkierukka olisi mennyt rikki ja se varmistetaan reilun kuukauden kuluttua, kun menen uudestaan vastaanotolle ja käyn magneettikuvauksessa. Kuvaus tehdään vieressä olevassa kiina-sairaalassa ja maksaa sen verran paljon dollareita, että halusivat varmistaa ensin vakuutusyhtiöstä, että tutkimus maksetaan. Jos näin on, niin 16. toukokuuta on magneettikuvaus, tohtorin tapaaminen ja käynti fysioterapeutilla. Jos kierukka on mennyt rikki, niin suosittelee operointia, joka arjen pyörityksen suhteen voi olla käytännössä hieman hankalaa.

Tiistaina kotiuduttiin aika myöhään ja illalla iski kevään ensimmäinen ukonilma, aika helteistä oli useamman päivän ollutkin. Ilma on viilentynyt selvästi, mutta kyllä tuolla nytkin tarkenee, lämpöä oli varjossa n. +18 ja aurinko paistaa. Sadepäiviä kuitenkin lupailee, joten aika Suomen kesäsää täällä on :-)

Laitoin muuten eilen tuonne sivupalkkiin hyväntekeväisyykohtaan linkin Vaaka ry:n taaperokassikeräykseen! Jos et voi osallistua tekemällä taaperokassia, niin voit aina lahjoittaa muutaman euron taaperokassikeräyksestä aiheutuvien kulujen kattamiseen.