Tänne on luvattu loppuviikoksi enää +27 astetta, real feel tunteen ollessa maanantainakin vain +30 eli aivan kuin syksyä kohden oltaisiin täälläkin menossa. Kyllä se kai siitä vielä lämpenee, mutta en pahastuisi ollenkaan, jos tuommoinen +25-30 olisi, sillä se tuntuu täällä aika mukavalta! Ikävää vain, että 14 vuorokauden säätiedotus lupailee 11 vuorokaudelle vesisadetta...

Kävimme viime viikolla tutustumassa yhteen Montessori-päiväkotiin tai siis kuvitteleminne sinne mennessämme, että pääsemme tutustumaan. Olimme väärässä paikassa ja päiväkoti oli kaiken lisäksi kiinni. Kävimme siellä sitten tiistaina, oli sovittu, että menemme aamulla ja kun aamulla vielä asiaa varmistin puhelimitse, niin sanottiinkin, että huomenna. Niin kiinalaista! Sanoin sitten, että meidän pitäisi päästä tänään, kun niin sovittiin ja on sen mukaan järjestelyt tehty, joten saimme luvan mennä klo 12. Päiväkoti vaikutti paljon mukavammalta kuin se, missä tytöt nyt ovat. Muistutti enemmän suomalaista päiväkotia, kun nykyinen muistuttaa suomalaista yläasteluokkaa pienemmillä huonekaluilla. Eli tuolla oli tekstiilejä ja seinillä kaikenlaista sälää, mikä teki kotoisammaksi. Sijainti oli vähän huono työpaikkaan nähden, mutta homma kaatui siihen, että päiväkoti olisi halunnut erottaa nämä kolme 3-vuotiasta eri ryhmiin. Heillä oli ryhmät täynnä, mutta olisivat olleet valmiita ottamaan ylimääräisiksi ulkomaalaisia lapsia. He olivat sitä mieltä, että tytöt eivät ystävysty kunnolla, jos ovat samassa ryhmässä. Itse koitin selittää sitä, että tytöt tuntevat olonsa turvallisemmaksi yhdessä, olemmehan ihan vieraassa kulttuurissa ja he ovat nyt puolen vuoden ajan olleet yhdessä päiväkodissa. Heillä oli siis tarjota paikat vain erotettuna, joten päätimme jättää tuon paikan väliin.

Kuulimme myös toisesta Montessori-päiväkodista, joka olisi toimiston kannalta hyvällä paikalla. Se vaan on ilmeisesti jo täynnä. Joku päiväkodin työntekijä oli sanonut, että maanantaina, kun päiväkoti aukeaa, selviää varmasti, kaikki kun eivät välttämättä tuo lapsiaan, vaikka ovatkin ilmoittautuneet. Hassua. Sen tilanne selvinnee viimeistään maanantaina ja jos paikkoja löytyy, aloittavat tytöt siellä ensi viikolla. Meidänkin tytöt todennäköisesti ihan joka päiväisesti, se tuntuu tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta, kun kotona tuntuvat turhautuvan tekemisen puutteeseen.

Jos tuo ei onnistu, niin sitten jatketaan vanhassa päiväkodissa. Sielläkin on ollut nyt lomaviikko, jolloin ovat rempanneet ja koristelleet koulua, toivottavasti luokkaan olisi tullut jotain tekstiilejäkin. Tuon koulun isoin miinus on talvella lämmityksen puuttuminen eli tytöt ovat siellä ulkovaatteissa sisällä koko päivän. Ei se tuntunut viime talvella mikään ongelma olevan, mutta tuntuu se ajatuksena vähän ikävältä.

Säteen koulu on alkanut mukavasti, opettaja ei tykkää antaa kamalasti läksyjä ja sehän meille sopii! Lukea pitää joka päivä, mutta muuten on hyvin vähän tai ei ollenkaan tehtäviä. Viime vuoden "poikaystävä" ei kuulema juurikaan Säteen kanssa ole leikkinyt, Säde on välitunnilla leikkinyt lähinnä rinnakkaisluokalla olevan suomalaisen tytön kanssa. Luulisin, että luokalla on edelleen suurin osa japanilaisia, korealaisia tai amerikan-kiinalaisia. Oma opettaja on kuulema kiva, samoin uusi liikunnanopettaja, atk:n ope ja musiikinopettaja, kuvaamataitoa ei ole vielä ollut, joten en tiedä, opettaako sitä oma ope vai koulun ihana kuviksen opettaja.

Sami on ollut nyt kaksi yötä reissussa, aika rankkaa käyttää reilu vuorokausi matkustamiseen yhteen suuntaan ja olla kaksi päivää perillä, jotta voi taas matkustaa kotiin vuorokauden. Naapurissa asuva Aussi-rouva kysyi, että kai Sami on maanantain sitten vapaalla, mihin vastasin naureskellen, että no ei varmaan :-D Eiköhän sitä töihin mentäisi, vaikka vasta aamuyöllä oltaisiin kotona tai ehkä semmoisessa tapauksessa voisi just ja just pitää etäpäivän. No, eipähän ehdi kyllästymään :-)

Laitoin toki Samille ison listan, mitä ostaa Hesan kentältä. Eilen jo osti ison nipun lehtiä, mitkä voi sitten pakata matkalaukkuun (ei edes ottanut isointa, pienen lentolaukun vain), paluumatkalla ostaa sitten ruisleipää ainakin, eilen osti varmaan jo Muumi-lakuja ja vähän muutakin namia. Toivottavasti tajuaa ostaa jotain itselleenkin!

Blogimaailmassa on tupsahdellut vauvoja maailmaan (yksi ollut kovasti tulossa etukäteen, jaksuja sinne!!!), on ollut hurjan jännää seurata odotusta, vaikka ei ole ihmisiä koskaan tavannutkaan ja muukin yhteydenpito on ollut vain blogien kommenteissa. Se on tätä nykyaikaa. Jaana Saksasta tuntuu ihan kaverilta, kun ollaan oltu irc-tuttuja monta vuotta, osan irc- ja blogi-tutuista olen toki nähnyt ihan livenäkin, ihan täysin en virtuaaliystävien varassa ole :-) Mutta etenkin ircissä tulee usein vuodatettua aika syntyjä syviä ja niitä vähän sykempiäkin ajatuksia ja sitä kautta ne ihmiset saattaa tuntua paljon läheisemmältä kun sellainen irl-kaveri, jonka kanssa juttelee lähinnä pintapuolisista jutuista. Jos netti nyt kuolisi, niin kyllä tulisi monia ihmisiä ikävä!

Kävin eilen loman jälkeen ekaa kertaa salilla, vähän tukkoista, mutta ihan hyvän treenin sain aikaiseksi. Koitin aloitella kevysti, ajatuksena oli tehdä suurintaa osaa liikkeistä vaan kaksi sarjaa, mutta en mä sitten malttanut, kun meni niin mukavasti :-) Vähän aloitan nyt löysäillen aluksi, lisää treenijuttuja tulee olemaan omassa jumppablogissani. Tein sinne tuon uuden Meez-tytön, toki se tuli sitten tänne samanlaisena, mutta ei anneta sen haitata.

Nyt mukavat viikonloput ja en panisi yhtään pahakseni, jos joku joskus laittaisi meiliä omista kuulumisistaan, mut ei oo tietty pakko, jos ei halua...