Mietitääs ensin, että kuinka iso tila on 7 kuutiota? Jos ajatellaan, että metri x metri x metri on kuutio ja huonekorkeus on 2,5m, niin 7 kuutiota on vähän alle 3 neliötä huonealaa. Ei siis mitenkään kovin paljon.

Meidän ns. maallisen omaisuutemme pitäisi elokuun alussa mahtua seitsemään kuutioon. Sen verran saadaan ilman lisämaksuja vielä lentoteitse omaisuuttaa Kiinaan. Toki sitten matkatavarat päälle, saattaa olla, että meillä on maksimikilomäärä tavaraa mukana ja käsimatkatavarat vielä päälle 5 x 8 kg.

Tavallaan tuntuu, että aika paljonhan tuohon mahtuu, kun emme ota muita huonekaluja kuin pienten syöttötuolit, kaikki muu on pienempää, kirjoja, leluja (suurin osaa myydään/annetaan pois), jotain astioita, vaatteita, musiikkia ja elokuvia, valokuvia, koriste-esineitä, millä on tunnearvoa jne. Mitään isompaa emme siis mukaan ota, mutta kyllähän sitä pienestäkin nopeasti kertyy.

Nyt on oikeasti pakko laittaa kaikki turha pois. Vihdoin on heitettävä roskiin kirjeet, joista ekat on saatu 80-luvun alussa! Ehkä on pakko jättää muutama muistoksi. Mies saa luvan tulla toimeen ilman kaikkia vanhoja manuaaleja ja insinööri-opiskeluajan muistiinpanoja.

Yksi vaihtoehto olisi vuokrata joku varasto kahdeksi vuodeksi. Ne on vaan törkeän kalliita. Joku muutama neliö saattaa maksaa 50-100e/kk ja tuohon pitäisi ottaa vielä kotivakuutus erikseen. Ei mitään järkeä! Huonekalut mua ei harmita, parhaimmat saavat varmaan hyvän kodin ja loputkin varmaan jonkunlaisen kodin. Suurin osa on kierrätyskamaa ja kunto ei välttämättä aina kovin hyvä.

Sitä en tiedä, minkälaista täällä on heinäkuussa asua, kun koti tyhjenee alta. Pakkohan noita on hyvissä ajoin alkaa myymään/antamaan, ei voida jättää vikalle viikolle.

Vinkiksi, jos tarvitset ihan mitä vaan, niin kannattaa kysyä, löytyykö meiltä! Myynnissä on huonekaluja, astioita, pesutorni, auto...