Säteellä alkoi eilen kesä loma ja Rakkain terveisin, Säde on nyt päivittynyt! Tarkoitus on, että Säde päivittäin kirjoittaisi jotain. Hän kirjoittaa englanniksi ja minä suomennan, englanti sujuu kuitenkin häneltä tällä hetkellä paremmin, siis kirjoitettu ja muutenkin siihen nyt satsataan enemmän, kun se vielä ensi vuoden opiskelukieli on.

Todistus oli tosi hyvä! Korkein arvosana Säteen luokka-asteella on 4 ja Säde sai pelkkiä kolmosia ja nelosia. Laskin keskiarvoksi 3.6! Missään aineessa ei mene huonosti, joissain toki vähän parantamisen varaa, mutta hienosti tuntuu menevän! Kirjallisen arvion perusteella Säteellä on iloinen ja positiivinen asenne opiskeluun, kuuntelee hyvin, esittää selkeitä kysymyksiä ja osaa ilmaista itseään hyvin englanniksi. Kunnioittaa muita ja toimii hyvin ryhmässä. Ensi vuonna Säteen opettaja on ilmeisesti koulussa tänäkin vuonna ollut mr Barry, josta olen kuullut vain positiivisia juttuja, rento opettaja.

Eilen oli siis Säteen vika koulupäivä. Kävimme kahdestaan Hootersissa syömässä, se on nykyään Säteen lemppariravintola :-) Löytyi muuten YouTubesta useampikin pätkä Hangzhoun Hootersista, sieltä vaan katsomaan, minkälaista meno on iltaisin, päivällä siellä on hyvin hiljaista.

Tänään lupasin Säteelle totaalikotipäivän, saa pelailla, katsella telkkaria ja lueskella. Suunniteltiin kuitenkin, että joka päivä jotain pientä tehtäisiin, käytäisiin lounaalla, museossa, näyttelyssä, ostoksilla, jalkahieronnassa, urheilemassa (pitää lähiuimahalli testata), kahvilla, jätskillä jne., lisäksi luetaan joka päivä, minä suomeksi Harry Potterin kakkoskirjaa ja Säde mulle jotain englanninkielistä kirjaa ja sitten tuo blogaus. Säde sai opettajaltakin My summer diary -vihon, johon saa myös joskus kirjoitella ja piirrellä.

Suomen aikataulu alkaa olla aika selvillä. Vähän tiukalta tuntuu, eka viikko ollaan melkein kokonaan Hyvinkäällä ja sitten loppuaika menee reissatessa, tosin ei me moneen paikkaan ajelle, ehditään hyvin lomailemaan kyllä ja vika viikko on ihan Lohjan mökille pyhitetty, ehkä sieltä Hyvinkäällä käydään ja sinne saa toki kanssa kahville tulle! Ehkä voi ruokaakin saada, jos opitaan grillaamaan :-)

Kohta alkaa olla arki ilman Samia puolessa välissä. Iltanukutukset alkaa olla jo aika rutiinia, istun tuossa ovensuussa läppärin kanssa ja komennan tarvittaessa. Yöunet on jääneet vähän lyhyiksi, kun en osaa mennä ajoissa nukkumaan ja aamulla pitää kuitenkin herätä ajoissa kouluun laittamaan. No, nyt on 4 aamua taas, jolloin saa nukkua pitempään, huomenna tulee meidän lauantai-ayi ja sunnuntaina tuo yu xhen ainakin osaksi päivää, pyydän ehkä vasta vähän iltapäivemmästä, että olisi illalla myöhempään.

Samilla on niin kiirettä pitänyt Suomessa ettei ole edes tiistain jälkeen ehtinyt soittaa *niisk*. Paree vaan nyt muistaa soittaa tänään!