Pakotin tänään lapseni ulos kävelylle. Eli Säde ei olisi yhtään halunnut lähteä ulos, valitti vaan, että on kuuma ja ei jaksa kävellä ja on kuuma ja ei... Käveltiin kuitenkin pieni lenkki ja ainakin itsestä tuntui, että vähän jo tottui tuohon kuumaan.

Käytiin parissa lastenvaateliikkeessä. Toisesta ostin kaikille tytöille pienet pehmeät nuket, Varpu ja Vuokko sai sellaiset vauvamaiset ja Säde isomman tytön oloisen nuken. Toisesta liikkeestä ostin pienemmille shortsit/housut. Näyttivät kovin isoilta ja kokomerkinnät oli oudot eli saattavat olla aika pitkät. Ihan kivoja vaatteita noissa oli, ei juurikaan Säteen kokoisi, mutta olisi jotain varmaan löytynyt. Olisi ollut  mm. pienille söpöt Nalle Puh -takit, sitten ihania hattuja, mutta ei heille sopivia. Hattuja itse asiassa lähdimme ostamaankin, kun Jutta-malliston hatut on aika kuuman oloiset tässä hieman alle 40 asteen lämmössä. Löysin myös pienen Mansikkamarja-puseron, mutta näytti vähän pieneltä meidän tytöille.

Illalla koitamme lähteä koko perhe käymään vähän isommassa lastentarvikekaupassa. Siellä on kivoja vaatteita ja tarkoituksena olisi ostaa kahdet yksösten rattaat, niin pääsisimme helpommin kaupungilla liikkumaan ja helpommin ne taksiinkin saa. Katsellaan samalla tuplarattaita, kun nuo meidän 4 kk vanhat twincot meinaa hajota käsiin, jos ostaisi jotkus tuplagracot kaupunkirattaiksi. Eiköhän noilla sitten pärjäisi jonkin aikaa! Pitää ostaa myös tutteja, meillä on osa vanhoista tuteista aika heikossa kunnossa jo ja ainakin tuossa kiina-marketissa oli aivan oudon oloisia tutteja, tuolla lastentarvikeliikkeessä taisi olla jopa Aventin tutteja, ehkä siis muitankin länkkärimerkkejä.

Säde on kylvyssä, kokkailee siellä keittoja kovasti. Kaatui kävelyreissulla sen verran, että jalka meni likaiseksi ja kovasti pelkäsi ettei ihmiset pidä häntä enää kauniina, joten kylpyyn pesemään liat pois.

Sädekin saa jonkin verran huomiota kaupungilla liikkuessa eli lähinnä hiuksia koitetaan silitellä. Varpu ja Vuokko on selkeästi isompikin nähtävyys. Ihmiset tulevat ihan eteen seisomaan ja koittavat silitellä varpaita ja käsiä jne., joka ajoittain vähän ahdistaa. Joskus pitää ihan röyhkeästi mennä melkein varpaille, että tajuavat meidän haluavan eteenpäin. Omaan kotiin pääsyä odottaa kovasti senkin vuoksi ettei siellä päin ole samanlaista ihmistungosta, saa rauhassa käydä kävelemässä ja ulkoilla omallakin pihalla. Kaupassa voi sitten koittaa käydä ihan yksikseen. Tuntuu, että vauvojakin stressaa ihmisten lähelle tuleminen, kun ei yhtään saa rauhassa katsella ja pötkötellä. Nyt ei viitsi hyttyssuojaakaan käyttää, kun on niin kamalan kuuma.

Aamun säätiedotus taisi luvata päivän korkeimmaksi lämpötilaksi 38 astetta ja matalimmaksi 28, jälkimmäinen varmaankin yöllä. Meillä on paikalliset kännykkäliittymät ja niihin tulee aina aamulla viesti. Viesti on varmaankin kiinaksi, sillä merkit näkyvät neliöinä ym., mutta numerot näkyvät oikein ja lämpötilan siis saamme mekin selville. Lämmintä täällä siis piisaa, syksyä jo odottellaan!

Mukavaa viikonloppua!