Kävimme tänään muinaisessa kuninkaan asumuksessa, mistä Sami jo vuodattikin. Tuolla herätimme jo vähän huomiotakin, oli paljon luokkia ja muitakin ryhmiä ja erityisesti halusivat kuvia Säteestä, joka sitten poseerasikin välillä ihan iloisella mielellä. Palatsi oli ihan hieno, mutta enemmän olisi irti saanut, jos olisi jotain Korean historiasta tiennyt.

Illalla kävimme ihanassa megakokoisessa kirjakaupassa. Tuhlasimme sinne 170 000 wonia, ostimme Säteelle yhden keiju-aiheisen näyttämökirjan, missä on nuket mukana, sitten hänelle värityskirjan ja muutaman tarrakirjan, missä voi samalla opiskella englantia. Varpu ja Vuokko saivat hauskat pehmokirjat, joista Vuokko oli kyllä kotona ihan mukavan paljon kiinnostunut, mutta Varpu ei paljon jaksanut paikoillaan istua niitä katsomassa. Sami osti parit Linux-lehdet ja itse ostin brittiläisen "vauva-lehden" ja jonkun amerikkalaisen sisustuslehden, joka on täynnä mainoksia... Englannin kielisiä lehtiä oli ihan kivasti tarjolla, mutta ei jotenkin mitään mielenkiintoista. Ostin lopuksi vielä Sophie Kinsellan kirjoittaman Confessions of a shopaholic, josta muistan kuulleeni Suomessakin. Kun olimme jo lähdössä pois, huomasimme erillisen vieraskielisten kirjojen osaston, harmitti, kun ei sinne kunnolla ehditty, pikkutypsyt oli jo niin väsyjä. Huomenna tuskin enää ehtii...

Hangzhoussa on myös vieraskielisten kirjojen kirjakauppa, mutta mitä siellä olen nopsasti pari kertaa käynnyt, on siellä lähinnä kiinankielisiä kirjoja. Täytyy joskus mennä sinne ihan ajan kanssa, jos siellä jossain olisi englanninkielisiäkin vähän enemmän. Tämän päiväinen kirjakauppa oli kyllä kooltaan todella iso, Akateeminen kirjakauppa tuli mieleen, mutta tosiaan kaikki ne Helsingin keskustan kerrokset oli yhdessä tasossa, tuntui ettei ovelta nähnyt takaseinää. Aivan ihana! Pitänee mennä joskus Shanghain vieraskielisten kirjojen kirjakauppaan, jospa se olisi positiivinen yllätys.

Huomenna olisi ajatuksena kokeilla metroa ja mennä sillä markkinoille, ainakin kenkä-market olisi kiva käydä läpi, sitten lelu-marketti toki, täytyy katsoa, mitä muuta tulee vastaan. Todella vähän ollaan täältä mitään ostettu, mutta täytyy yrittää jotain muistoa paikasta itselle ostaa, tässä lähellä on tuo pieni kävelykatu, mikä on täynnä kaikenlaisia pieniä kauppoja täynnä erilaisia paikallisia käsitöitä ja taideteoksia.

Ruoan suhteen olla oltu todella länkkäreitä. Ekana iltana käytiin siinä sikakalliissa italialaisessa ravintolassa, tokana päivänä ostettiin Pizza hutista pizzat hotelliin, eilen syötiin Lotte worldissä hampurilaiset ja ranskalaiset ja tänään tehtiin itse pastaa. Hmm, kuulostaa tylsältä, mutta ei voi mitään. Varpu ja Vuokko on jotenkin niin meneväisiä ettei ravintolat oikein innosta. Millään eivät meinaa jaksaa paikoillaan istua edes sen aikaa, että saisi kahvikupin juotua, saati sitten puikoilla kokonaisen aterian. No, aika toivottavasti tuo helpotuksen tähänkin ongelmaan ja treenaus, pitää vaan alkaa säännöllisesti käymään ravintoloissa.

Nyt uni, että jaksaa ottaa huomenna viimeisestä päivästä Seoulissa kaiken irti. Perjantaina lähdemmekin jo melkein kukonlaulun aikaan hotellilta ja olemme jo puolilta päivin takaisin Hangzhoussa, kotona.