Luin alkuviikosta Kauppalehdestä, että Kiinan kuluttajahinnat ovat kovassa nousussa. Samaa uutisoi Radio86.

Kuluttajia huolestuttaa etenkin ruoan hinnan nousu, sillä tavallinen kiinalainen kuluttaa ruokaan noin kolmanneksen tuloistaan. Elintarvikkeiden hinnat nousivat elokuussa keskimäärin 18,2 prosenttia, lihan hinta jopa 49 prosenttia. KAUPPALEHTI

Mietinkin tässä, että olisiko syytä nostaa hieman ayin palkkaa? Täällä maksetaan ayieille yleensä 10rmb/tunti (1e/tunti), meidän ayi saa hieman reilu 11rmb/tunti + sunnuntaisin n. 16rmb/tunti. Tekee kyllä enemmän tunteja, kun mitä on sovittu, mutta se on ihan hänen omasta tahdostaan, haluaa tulla aikaisemmin ja usein on pitempään, melkein täytyy sanoa, että lähde kotiin :-)

Kuitenkin, palkka on ollut sama nyt vuoden ajan ja pientä korotusta siihen voisi miettiä, elämä täällä on kallistunut ja tuo palkka on kuitenkin tosi pieni! Lisäksi tiedän ettei perheen toisella palkansaajalla ole vielä uutta työpaikkaa löytynyt erään suomalaisperheen lähdettyä. Perheen poika tosin valmistui koulustaan, joten ilmeisesti rahaa alkaa nyt tulla sieltä äidille eikä äidin tarvitse enää lähettää rahaa pojalleen.

Sanomattakin selvää, että itse en ole hintojen nousua huomannut...