Joo, ei ihan vielä olla tervettä sakkia. Sami on kai jo täysin terveiden kirjoissa, ei taida olla edes yskää enää. Mulle iski yskän ja nuhan lisäksi eilen vatsatauti ja pysyttelin koko päivän vessan läheisyydessä, lämpöäkin oli. Homma ei ole ohi vieläkään, mutta toivottavasti alkaa helpottamaan pian, yskä on ainakin jo melko ok.

Sami lähti eilen ayin ja tyttöjen kanssa käymään Tian Mun Shan -sairaalassa, onneksi en mennyt mukaan, sillä vastassa oli ehdottomasti maailman ärsyttävin lääkäri, jonka olen ikinä tavannut. Samaiseen rouvaan tutustuimme jo viime vuonna, kun vierailimme usemman kerran North American Hospitalissa, ekan kerran muuten n. viikon Hangzhoussa oltuamme, kun Vuokko 1v1kk oli 40 asteen kuumeessa... Lääkäri puhuu ihan ok englantia, mutta tyyli on todella ärsyttävä. Hänelle on tosi tärkeätä saada selville esim. oksennustaudin ollessa kyseessä, että onko lapsi oksentanut 2 vai 3 kertaa, vai 4 vai 5? Ja kun asia on selvitetty, niin hetken kuluttua tulee samat kysymykset uudestaan. Lisäksi viime talvena meidän mysteerisen vatsataudin aikana tuli tuolla käydessä hyvin selväksi se, että joku syy, ja siihen lääke, pitää löytää. Itse tein sillon yhdellä käynnillä hyvin selväksi sen, että me emme halua mitään ab-kuureja ennen kuin on selkeä syy sille, varmuuden vuoksi emme aio niitä lapsille syöttää. Lääkäri vaan pyöritteli silmiään, kun pitäähän sitä nyt aina yksi ab-kuuri mukaan laittaa...

No, eiliseen käyntiin vielä. Säteellä oli nielurisat (isot sellaiset) entisestään turvonneet ja varmaan kaikki limat tökkäsee yskiessä siihen ja välillä tulee sitten oksennus. Sai ab-kuurin ja lisäksi jotain tabletteja, mitä imeskellään, auttavat ilmeisesti turvotukseen ja puhdistavat nielua.

Pienillä alkoi silmät vuotamaan lauantaina ja lisäksi yskivät kovasti. Keuhkot rohisi, joten saivat myös ab-kuurin, lisäksi silmiin kaksia eri tippoja ja silmävoidetta. Seuraava viikko meneekin sitten silmätippoja antaessa. Pitäisikin mennä antamaan tipat nro 2 ja samalla aamun ab:t. Jotenkin tuo silmälääkitys tuntuu aika massiiviselta, etenkin kun kyseessä on vain hieman normaalia enemmän vetistävät silmät. Laitoinkin yhdelle länkkärilääkärille meiliä, että onko nuo ihan ok. Näihin kiinalaisiin lääkäreihin kun en jaksa oikein aina luottaa.

Jep. Lähden antamaan lisää lääkkeitä ja sitten takaisin peiton alle. Eiköhän nää sairastelut viimeistään Vietnamin reissuun katkea!

Elisalle onnittelut syntymäpäivän johdosta!

Lisätty myöhemmin: Länkkärilääkäri (Kurt) vastasi meiliini samantien ja kirjoitti ettei missään nimessä tuota lääkemäärää pienten silmiin. Sain toisen apteekeista helposti löytyvän länkkärisilmälääkkeen nimen ja siihen annosteluohjeen. Eiköhän me tuota osteta.