Keskiviikkona palasimme taas Kiinan kamaralle. Säde sanoi heti lentokoneesta ulos astuttua, että Kiina tuoksuu ihanalle :-D Yleensä kommentit ovat toista maata, ilma kun ei kauhean freesiä ole, mutta ilmeisesti kotiinpaluu oli mukavaa, vaikka varmasti Säde olisi mielummin jäänyt suoraan Suomeen tältä reissulta!

Lennot meni molempiin suuntiin tosi hyvin. Suomeen päin lennettäessä joku herrasmies pilasi osan lennosta valittamalla ihan alkumatkasta, että lapset ovat liian äänekkäitä. Harmitti, sillä tytöt kälättivät vain iloisina isältä perityn selostusgeenin mukaisesti ja äidiltä peritty höpötysgeeni vielä lisäsi puhetulvaa. Ei mitään itkuja tai huutoa, kunhan höpöttelivät. En tiedä, ehkä herralla oli venähtänyt ilta pitkäksi ja olisi pitänyt olla äänetön tila. Mulla oli kyllä monta kommenttia valmiina, jos avautuu vielä toisen kerran, sen verran otti päähän. Koneesta löytyi kuitenkin niitä huutavia ja parkuviakin lapsia, mikä on ihan selvä, kun on kyseessä 10 tunnin lento, toisten mielestä vaan lasten pitäisi pysyä kokonaan pois julkisilta paikoilta...

No, hyvin meni kuitenkin meidän mielestä ja menolennon jälkeen söpöliini stuertti tuli vielä kiittelemään, että kylläpä meidän lapset käyttäytyi nätisti, se piristi mieltä, eikä ollut eka vastaava kommentti lennon jälkeen, tytöt on selkeästi aika rutinoituneita lentäjiä! Paluumatkalla ekat itkut tuli vasta laskeutuessa, kun kesken unien herännyt Vuokko olisi halunnut katsoa vielä Tom & Jerry -ohjelmaa, mutta koneen näytöt olivat jo siinä vaiheessa pimeinä, se harmitti suuresti!

Suomessa oli ihanaa! Parin ekan päivän jälkeen mietin, että onko ihan pakko tulla takaisin Kiinaan, eikö voisi jäädä jo pysyvästi! Vikoina päivinä alkoi kuitenkin jo tuntua siltä, että kiva mennä kotiin, omaan sänkyyn ja omiin rutiineihin. Pikkaset hyppi seinillä ja märkien säiden vuoksi tekemisestä oli puute. Loma noin muuten oli onnistunut, jätimme tarkoituksella kyläilyt minimiin, mikä tuntui olleen oikea päätös, sillä nytkin oli ajoittain aika kiirettä ja moni suunniteltu juttu jäi tekemättä. Koska tiesimme, että 5kk kuluttua palaamme "pysyvästi" Suomeen, niin ajattelimme, että nähdään sitten kesällä kaikki paremmalla ajalla! Näimme kuitenkin sopivasti meille tärkeitä ihmisiä ja jos joku asia on Suomeen paluussa hyvää, niin se, että ne tärkeät ihmiset ovat lähempänä!

Jos homma menee suunnitelmien mukaan, niin 5kk kuluttua olemme jo Suomessa! Paljon on asioita hoidettavana sitä ennen, tärkein kaikista on asunto! Sitä pitäisi nyt alkaa etsimään ja pahimmassa tapauksessa se selviää vasta kesäkuussa eli pientä paniikkia saattaa olla ilmassa loppukeväästä. Jos joku tietää Espoon suunnalla vuokrakämppiä tai asumisoikeusasuntoja vapautuvaksi heinäkuun alusta, niin kertokaa!

Hoitopaikat pitäisi myös laittaa hakuun, mutta niidenkin hakemisessa on vaikeaa se ettei ole tietoa asunnosta, toki haluamme hoitopaikan mahdollisimman läheltä kotia ja molemmat mahdollisimman läheltä Samin työpaikkaa, joka nyt sekään ei ole kirkossa kuulutettu. Paljon on avoimia juttuja. Säde kai automaattisesti pääsee lähikouluun eli sitä en vielä murehdi, näillä näkymin on menossa ihan tavalliseen kouluun, jos ei sitten lähikoulussa satu olemaan jotain enkkuluokkaa.

Aikaerosta toivuttiin parissa päivässä, ainakin pääosin. Keskiviikkona pienet nukahti viiden aikoihin ja puolilta öin heräsivät ja olivat sitä mieltä ettei enää nukuta. Olimme kuitenkin raakoja ja sanoimme, että kohta on aamu, nukutaan vielä ja ne nukahti n. tunnin hyörimisen jälkeen heräten aamulla Samin kellon soittoon. Säde nukahti keskiviikkona seiskan aikoihin ja oli kuulema yöllä heräillyt, mutta nukkui kuitenkin aamuun asti, eilen meni jo nukkumaan ihan normaalisti. Varpu ja Vuokko otti eilen päikkärit neljästä kuuteen, jonka jälkeen lahjoin pysymään hereillä karkin voimin :-) Menivät sitten vähän ennen kymmentä nukkumaan ja aamulla heräsimme ennen seiskaa kaikki meidän sängystä, ilmeisesti eivät yöllä heränneet sen enempää, kun kömpivät vain meidän sänkyyn. Helpommin meni palautuminen Kiinan aikaan kun mitä meni Suomessa, siellä tytöt heräilivät melkein viikon todella aikaisin aamulla, ekoina aamuina neljältä jo pirteänä.

Sitten kuvia lomalta, aika laiskasti kuvattiin ja en viitsi laittaa kuvia muista kun omasta perheestä, joten tässä tulee!

Säde ja Varpu lentokoneessa, Säde osannee jo ulkoa turvallisuusohjeet:

1294720.jpg

Ekan illan kohokohta, karuselli Sellossa:

1294721.jpg

Aurinko!

1294723.jpg

Pampulat lumihangessa:

1294725.jpg


1294727.jpg

Pulkkamäessä:

1294728.jpg

Varpu ja Vuokko taluttaa Lempiä:

1294729.jpg

Säde pulkkamäkeen menossa:

1294734.jpg

Säde ja Lempi:

1294754.jpg

Tööti Lötjönen leikkii junaradalla:

1294738.jpg

Pyhämaan rannassa:

1294740.jpg

Sami ja tekstiilikaksoset, Pyhämaalla:

1294746.jpg