Tänään on sitten vuoden vaihtumisen finaali. Aamulla 9 aikaan naapuri aloitti karkoittamaan pahoja henkiä eli laittoi raketteja taivaalle. Päivälläkin kuului suht säännöllisesti pauketta, mutta illan pimetessä on paukutus vaan lisääntynyt. Tätähän on kestänyt jo parisen viikkoa, välillä on öisinkin paukuteltu, mutta jospa se nyt rauhottuisi.

Olimme synttäreillä nyt iltasella, hienot bileet, kun ilotulituksiakin oli :-) Kotiin tulimme suorinta reittiä, mutta sitten viimeisessä risteyksessä alkoi kamalat tulitukset. Katsoimme hetken, mutta meteli oli niin kamala, että Vuokko alkoi parkumaan ja Sädettäkin pelotti, kiersimme sitten toista kautta. Tällainen näky oli useamman talon edessä:

38287.jpg

Niin, ilotulituksilla siis ajetaan pahoja henkiä pois. Mietin vaan, että kun meillä ei pakuteltu, niin onko ne kaikki pahat henget tulleet meille? Vai pelkäisikö ne kovaäänistä 7-vuotiasta ja ajoittain enemmän ja vähemmän parkuvia vauvoja? Joooo, tiedän, ei ne ole enää vauvoja, mut kun taaperot ei sovi suuhun niin hyvin ja on muka niin kamalan hidasta ja monimutkaista sanoa aina Varpu ja Vuokko. Viimeistään kesällä lopetan, kun tytöt täyttää 2-v, ei niitä sitten voi enää vauvoiksi sanoa...

Paukuttelut jatkuu, toivottavasti ei ihan aamuun asti kuitenkaan. Jospa nääkin juhlisi hillitymmin, kun aamulla pitää mennä töihin. Viinaahan nää ei perinteisesti vedä, joten ehkä sitä pärjää vähän lyhyemmilläkin yöunilla.

Varpun posket on nyt aika hen hao eli tosi hyvät, ilmankostutin on puhaltanut tyttöjen huoneeseen ilmaa nyt parin päivän ajan. Riskinä tietysti se, että kohta siellä ainakin on hometta, jos tulee liikaa kosteutta... Huomenna saadaan tulokset perjantain mittauksista, toivottavasti ei mitään löydy, pikamuutto ei oikein houkuttele, syksyllä kyllä sitten voisi syyslinnut etsiä uuden pesän jostain kaupungilta, näin on ajateltu.