Kävimme eilen paikallisessa kiinalaisessa sairaalassa tapaamassa länkkärilääkäriä. Tämä lääkäri käy täällä Hangzhoussa aina perjantaisin, normaalisti työskentelee Shanghaissa, hän on avulias kaveri, saattaa antaa jopa diagnoosin ihan sähköpostitse 20 minuutin sisään :-) Kuulostaa ehkä vähän epämääräiseltä, mutta oikeasti ihan pätevä lääkäri ja osaa varmasti paremmin hoitaa meitä länkkäreitä kun moni kiinalaislääkäri, vaikka sitten sähköpostitse.

Menimme vastaanotolle, kun pienet tytöt olivat kuumeilleet tiistai-illasta asti, kuume nousee herkästi yöi 39.5 asteen, jos ei anna särkylääkettä, molemmilla. Yskä on lisäksi kova, Varpulla pahimmillaan tauoton. Kurkkua valittivat ja mitään kunnollista eivät ole syöneet moneen päivään.

Sitten iso potilas Sami, kurkkukivun takia ollut poissa töistä keskiviikosta eteenpäin, pari päivää meni lähinnä suklaavanukkailla :-)

Herra lääkäri tutki ensin Vuokon, korvat punotti kovasti ja keuhkot kuulosti siltä, että ehkä taas keuhkoputkentulehdus (tänä vuonna ollut vasta 2 ennestään, molemmilla kerroilla myös keuhkokuume-epäily...), kurkusta näyte ja pikatestillä selvisi, että streptokokki kiusaa.

Varpulla korvat ok, keuhkot ei isommin rohisseet, kurkussa sama homma.

Samilla myös kurkussa streptokokki kiusaamassa.

Pienet sai ab-kuurit ja yskänlääkettä, Sami ab-kuurin.

Oudon hiljaista on ollut tämä viikko, kun nuo pienet vaan nukkuu tai jos eivät nuku, niin makaavat sohvalla tai lattialla jotain elokuvaa katsomassa. Hittejä on pingviineistä kertova Happy Feet, auto-elokuva Cars ja Wallace & Cromit. Kivan selkeästi osaavat jo kertoa, että mitä haluavat katsoa. Välillä saa kyllä leikkiä salapoliisia, että keksii, miten annetut sanat liittyvät johonkin elokuvaan. Esim. norsu, vauva, hui, liukuu tarkoittaa tietenkin elokuvaa Ice Age!

Säde sai huipputodistuksen ja erittäin hyvät kirjalliset arvostelut. Asteikko on 1-4 ja Säteellä oli kaikki joko 3 tai 4, keskiarvoa en ole laskenut. Kirjalliset arvostelut olivat erittäin mairittelevat, Sädettä kehuttiin iloiseksi ja auttavaiseksi,  osaa kysyä ja keskustella englanniksi  fiksusti,  tekee tehtävät huolellisesti annetussa ajassa loppuun jne., kaikissa aineissa musiikkia lukuunottamatta sai ainoastaan kehuja! Musiikin opettaja valitteli ettei Säde aina keskity, voi olla ihan mahdollista, mutta outoa, että ongelma esiintyy vain musiikissa.. En itse kauheasti tykkää tuosta musiikin opesta ja ei hänestä tunnu pitävän kovin moni muukaan, tuntuu enemmän vähentävän kuin lisäävän lasten musiikki-innostusta.

Hyvillä mielin kuitenkin vuosi loppuun ja ensi vuonna kakkoselle. Tämä vuosi on tehnyt Säteelle hyvää, tyttö on koululaisen kypsynyt paljon ja on varmasti nyt valmiimpi toiselle luokalle. Enkku sujuu, on hyvä itseluottamus ja tykkää koulusta ja opettajista. Ei taida olla luokalla kerään erityistä bestistä, mutta kavereita tuntuu olevan paljon ja heistä jutellaan paljon.

Mä olen parin viime viikon aikana hurahtanut treenaamiseen ja oikeanlaiseen syömiseen taas ihan satasella. Iso kiitos asiasta kuuluu Hanzulle :-) Pahoittelut muulle lähipiirille mahdollisesta fanaattisuudesta asian suhteen...

Sami ja Säde lähtee alakerran Hootersiin syömään, sinne tulee muitakin suomalaisia. Me kävimme Samin kanssa siellä jo lounaallakin,  sillä ruoka on kyseisessä paikassa ihan hyvää, etenkään kunnollista salaattia ei joka paikasta saa. Nyt on oli ihanan freesit kasvikset ja reilusti kanaa päällä, njam!