(Kuvat eivät liity tekstiin, otettu lomalla)

Täällä on nyt molempina iltoina ollut ukonilma ja samaa on säätiedotuksen mukaan tulossa jatkossakin, on taidettu luvata viikon ajaksi joka päivälle. Nyt näyttäisi olevan mukavan aurinkoista ja meidän varjossa oleva mittari näyttää nyt klo 12 aikaan 34 astetta eli luulisi tuolla tarkenevan!

1822887.jpg

(matkalla kentältä Hyvinkäälle, ei oo näemmä Varpun turvavyö kunnossa. Säde innoissaan, pienet enemmänkin ihmeissään)


Menin keskiviikkona nukkumaan klo 23 jälkeen oltuani hereillä n. 34 tuntia, lukuunottamatta tunnin torkkumista autossa matkalla Shanghaista tänne. Eilen sitten nousin sängystä joskus yhden jälkeen, nukuin vajaan 15 tunnin yöunen. Viime yönä ei sitten yllättäen oikein uni tullutkaan, mutta heräsin yhdeksän aikoihin, joten eiköhän ensi yönä nukuta. Säde nukahti keskiviikkona kahdeksan aikoihin videon ääreen ja herätin hänet eilen kahden aikoihin, nukkui siis hyvin 18 tuntia :-) Nukahti eilen joskus ennen puolta yötä, mutta yllättäen nousi tänään jo vähän ennen mua! Pienet nukkui keskiviikkona sohvalla jonkin aikaa, yöunille ennen ysiä, olivat heränneet kolmen aikoihin (Sami heräsi siihen, mä en...) ja aamulla kasilta, eilen eivät nukkuneet päiväunia, Vuokko nukahti telkkarin ääreen joskus ennen kasia ja Varpu meni vasta ysin jälkeen, kun en jaksanut mennä aikaisemmin laittamaan. Mutta aika lailla ollaan parin päivän jälkeen Kiinan ajassa!

1822888.jpg

(Varpu ekana iltana mummin lähellä olevassa puistossa, siellä käyminen on aina yksi loman kohokohtia, mistä puhutaan läpi vuoden)

Eilen purin päivällä yhden laatikon ja illalla vielä kaksi. Vielä on muuta laatikko purkamatta, pitää hieman miettiä, että mihin tavarat tulee. Varastoon on saatu jo ilmastointilaite, mutta ei osata laittaa sitä päälle, siihen on jotain ihmepulloja, mistä ei tajuta, että minne ne kuuluu, ayi ei myöskään tajunnut eli ohjeet ei ilmeisesti kovin ihmeelliset.

1822889.jpg

(Tässä koko kolmikko keinumassa)

Itse en ole vielä ulkona käynyt, ayi oli eilen Varpun ja Vuokon kanssa pihalla pariinkin otteeseen. Oli käynyt ennen meidän tuloa kaupassa ja niinpä ei ole tarvinnut senkään takia vielä ulos mennä, ihana ayi! Huomenna olisi tarkoitus mennä Metroon ostamaan iso satsi ruokaa, jospa taas vähentäisi radikaalisti hiilareita, kun olo on silloin paljon pirteämpi ja muutenkin parempi. Nyt on kaapissa lähinnä pastaa, riisiä ja nuudeleita ;-) Vaikka pakko heti sanoa, että Pekan juustopasta on ehkä yksi parhaista ruoista, mitä olen syönyt!

1822892.jpg

(Tässä poseeraa kaksi kaunokaista eli Säde ja Lempi, maailman suloisin koira, joka toivottavasti ei ikävöi kovasti tyttöjä vaan ruoka maistuu!)

Tuosta kuvasta tuli mieleen toinen söpöliini, johon kesällä tutustuin, hän on ihastuttava kummipoikamme Manuel. Ehdottomasti maailman suloisin pieni vauva!!! Jos saan luvan, niin laitan hänestä jonkinlaisen kuvan myöhemmin. Hän on ihana tummasilmäinen hymypoika, todellinen hurmuri! Ihan harmittaa, että seuraavan kerran tavataan vasta ensi kesänä, ehtii kasvamaan ihan liikaa!!! Siellä vaan kanssa nyt Kiinanlomaa suunnittelemaan, kummitäti vaatii!!!

Tänään ei ole ohjelmassa mitään, alan kohta vähän raivaamaan tämän työhuoneen kirjahyllyä, sillä kaikki kirjat eivät meinaa mahtua sinne, on liikaa kaikkea muuta tavaraa, mikä voisi olla muuallakin. Lisäksi on noita laatikoita, jonkun voisi saada tyhjennettyäkin. Huomenna on ohjelmassa aamusta Metro ja iltapäivällä menemme tuohon ulkoaltaaseen uimaan, se näyttäisi olevan nyt täynnä vettä ja auki luvan kanssa, en vaan tiedä, että maksaako se jotain vai ei, mutta se selviää. Sunnuntaille ei ole mitään suunnitelmia, mutta eiköhän sitä uintia ole luvassa sillonkin. Ostan myös jauhoja huomenna, joten varmaan voisi kokeilla leipoa vaikka sämpylöitä ekaa kertaa Kiinassa olon aikana :-)

Säteellä on vielä ensi viikko lomaa, koulupuvut haetaan jonain päivänä ja ehkä mennään käymään Shanghaissa, jos varaan silmälääkärille ajan, siihen tarkastukseen, jonka jouduin perumaan juuri ennen lomaa.

En ole vielä varma, että koska Varpu ja Vuokko palaa kouluun. Mitään kiirettä asian kanssa ei ole, mutta eiköhän hekin viimeistään syyskuun alussa sinne mene. Tuntuu, että jotain ohjelmaa kaipaavat ja jonkinlaista rutiinia, muiden lasten kanssa olemista. Kotona tottuvat, että ayi passaa ja mitään ei tarvitse odottaa, kaikki tulee heti, kun haluaa. Ovat kuitenkin edelleen vain 3 päivää viikossa, joten jää sitä vapaata kotiaikaakin ja koulupäivät on n. 6 tuntia, joten ei kovin pitkiä. Tammikuussahan hekin menevät kansainväliseen kouluun, missä päivät ovat 7 tuntia ja se on jo enemmän koulumaista.

1822893.jpg
 
(Tirppanat mummin luona, Vuokko vasemmalla ja Varpu oikealla)

Eipä tässä muuta tällä kertaa. Kuvia lomalta on paljon ja laittelen niitä jatkossa lisää. Lisäksi olisi muutama tunnustus jaettavana, pitääkin kaivaa ne esiin ja laittaa eteenpäin!

Mukavaa viikonloppua kaikille!