Nautin tänään lounaaksi ruisleipää oltermannijuustolla! Kätevää, kun naapurit lähtee lomalle ja tarjoavat tuollaisia herkkuja kuten avattua juustopakettia meikäläisille :-) En ole koskaan juuri tuon juuston intohimoinen ystävä ollut, mutta kun vertaa lähikaupan valikoiman juustoihin, niin onhan tuo O ihan mieletöntä herkkua! Kiitos Miisu ja oikein hyvää lomaa!

Säteellä olikin tänään viimeinen koulupäivä ennen lomaa. Huomenna tulee yksi suomalaistyttö meille iltapäivähoitoon ja illalla mennään tämän kaksikon sekä naapurin äidin ja tyttöjen kanssa elokuviin. Kertaakaan en ole vielä Hangzhoussa leffassa käynyt, mutta  nyt huomasin vahingossa, että kansainvälisiä leffoja pyörittävässä teatterissa menee Happy Feet -elokuva, joka mainosten perusteella on vaikuttanut ihan viihdyttävältä koko perheen elokuvalta. Joten eka lomapäivä huipentuu leffassa tyttöporukalla! Leffaliput on tuohon näytökseen 45 rmb eli 4.5 euroa suunnilleen. Halvempaa kun Suomessa, mutta ei nyt ihan ilmaista täälläkään.

Sami menee vielä lauantaina töihin, mutta illalla olisi tarkoitus mennä kahden perheen kanssa jonnekin syömään. Paikalliset juhlivat vuoden vaihtumista, joten saatamme olla vähän liian viime tipassa ja homman kanssa eikä pöytää enää tälle porukalle ehkä löydy. Koitimme ensin alakerran Hootersiin, mutta se menee jo neljältä kiinni, arvelimme, että se ei ehkä ole kiinalaisten mielestä paras paikka juhlia vuoden vaihtumista... Olimme ehkä oikeassa, kun koko pulju menee ajoissa kiinni.

Eilisestä reissusta vielä vähän. Ensinnäkin Shanghaista jotain, pikkuruisen (?) Hangzhoun rinnalla Shanghai tuntuu todelliselta cityltä! Paljon kivoja kauppoja, mm. pari oikein kivaa kirjakauppaa, City Shop, josta saa jopa jotain lakritsin tapaista, jotain mukavia vaatekauppoja jne., palvelut ovat aika kohdillaan. Mutta se liikenne... Eilisestä reissusta istuimme suuren osan takseissa ruuhkissa, vähän jo pelkäsin, että ehditäänkö paluujunaan ollenkaan, vaikka hyvissä ajoin mielestäni alettiin taksia metsästämään. Ehdittiin onneksi, porukka oli kyllä jo lastautumassa ihanaan, upeaan, uuteen ja nopeaan junaan. Kotimatka kesti siis taas sen 1.5 tuntia ja olimme kotona illalla ennen ysiä.

Säteen tsekkasi kaksi lääkäriä, toinen oli eurooppalainen dr Helka ja toinen oli kiinalainen, jonka nimeä en kyllä muista. Kumpikin suositteli leikkausta ja kiinalaisen spesialistin kanssa juttelimme aiheesta enemmänkin. Hän lupasi Säteelle, että leikkaus sujuisi hienosti ja kivuttomasti ihanassa unessa. Spesialisti ilmeisesti olisi leikkaava lääkäri, siihen malliin puhui. Itse olen vakuuttunut siitä, että leikkaus menee tuossa sairaalassa vähintään yhtä hyvin kun Suomessa, kalliissa yksityisessä sairaalassa on varmasti ammattitaitoinen henkilökunta ja ulkoiset puitteet todennäköisesti paremmat, enemmän hoitavaa henkilökuntaa jne., joten maaliskuussa menemme varmaankin uudestaan tuonne ja sovimme leikkauksesta.

Säde ei tietenkään ole leikkauksesta kovin innostunut, mutta jollain tasossa tajuaa, että se pitää tehdä. Ehkä ihan hyvä, että tähän jää hieman sulatusaikaa, Säde tuntuu kypsyttelevän asioita omassa päässään aika tehokkaasti. Ehdimme juttelemaan aiheesta vielä monta kertaa ja miettimään mahdollisia porkkanoitakin, sillä niitä pitää toki olla!

Lääkäri esitti kysymyksiä mm. Säteen unenlaadusta ja koulujuttuihin keskittymisestä. Tosiaan, en ole tajunnut, että nuo nielurisatkin voivat olla syynä Säteen yleiseen väsymykseen. Säde valittaa aika herkästi, että väsyttää ja ei jaksa. Osasyy voi ainakin olla nuo kamalat pallukat suussa, sillä eihän sitä happea pääse riittävästi, jos nielu on tukossa! Säde nukkuu 9-10 tuntia yössä, viikonloppuisin ehkä enemmänkin ja silti on yleensä aina aamuisin väsynyt.  Mutta keväällä sen sitten näkee, että vaikuttaako risaleikkaus  jotenkin  yleiseen jaksamiseen.

Oikein mukavaa ystävänpäivän jälkeistä aikaa! Onneksi juuri kukaan ei muistanut mitenkään, sillä en itsekään ketään erityisesti muistanut. Ystäviä voi muistaa onneksi koska tahansa! Samin kanssa joimme illalla kahvit suklaan kera Starbucksin sydänmukisetistä <3 <3 <3