Kotona ollaan! Kotimatka kestikin huomattavasti aikataulua vähemmän, kun kiskoille olikin asennettu pendolinon oloinen juna. Matka Shanghaista Hangzhouhun kesti 1 tunnin ja 20 minuuttia, alkuperäisen aikataulun mukaan olisi mennyt 1 tunti ja 50 minuuttia ja eri asemalta samaan aikaan lähtevällä junalla 2 tuntia 20 minuuttia. Tämä nopea juna oli länkkäritasoa, mitään ei junassa myyty, mutta lentoemon tapaan pukeutunut neiti keräsi roskia muutaman kerran. Oikein mukava kokemus ja matka kesto oli tosi mukava yllätys!

Kotimatka meni mukavasti kirjaa lukiessa. Ostin eilen kaksi fanittamaani U2-yhtyeeseen liittyvää kirjaa. Toinen on nimeltään Bono on Bono, joka on reilu 300 sivuinen haastettelu Bonosta, haastattelijana Michka Assayas. Olen vasta kirjan alussa, mutta mielettömästi kirja valaisee tuon mielettömän upean ja ihanan taiteilijan elämää ja ajatuksia. Toinen kirja on U2 by U2, iso ja paksu valokuvakirja, missä lisäksi koko yhtyeen haastattelua. Ihana kirja!

Kotona odotti yksi suht harvoin, mutta silloin voimakkaasti yskivä 8v ja päiväuniltä heräsi kaksi kappaletta 2,5 vuotiaita tyttösiä, joilla silmät rähmi voimakkaasti ja yskää riitti. Varpu halusi jossain vaiheessa, että äiti ottaisi pipin pois silmästä eli varmaan vähän ikävältä tuntui. Huomenna mennään tyttötrion kanssa lääkäriin kuureja hakemaan.

Oma tauti helpotti vähän viikonlopun aikana, vaikka kokolattiamatto sai kyllä olon aika tukkoiseksi. Kauheasti ei enää yskitä ja nuhakin on laantumaan päin. Ehkä tämä tästä alkaa helpottamaan!

Nyt ei ole muuta sydämellä, Shanghai oli ihana ja muutin mielipiteeni sen suhteen, että voisin kyllä harkita joskus sinnekin muuttoa...

Se piti vielä lisätä, että minua kävi tänään parikin Starbucksin työntekijää jututtamassa, kun kävin aamukahvilla ennen rautatieasemalle lähtöä. Keskustelu meni suunnilleen näin:

Mies - mistä olet kotoisin?
Minä - olen Suomesta
Mies - hmm. onko se joku niitä pieniä maita, kuten Islanti?
Minä - sinne päin, Venäjän vieressä
Mies - näyttää kädellä, tässä on iso Kiina, yläpuolella iso Venäjä
Minä - niin, me ollaan siinä Venäjän vieressä siellä ylhäällä
Mies - hui, siellä on varmaan kamalan kylmä! En kyllä ole koskaan kuullut Suomesta...

Menee hetki ja tyttö, työntekijä hänkin, tulee juttelemaan

Tyttö - mistä olet kotoisin?
Minä - Suomesta
Tyttö - aa, se on se, mistä Kimi R....nen on, se (näyttää käsillään ratin pyörittämistä) autokuski
Minä - joo, just sieltä :-) Kerrotko saman työkaverillesikin?

Tyttö puhuu kiinaksi jotain, mistä ymmärrän Kimi-man (man=mies)  ja mies vaan pyörittelee päätään, tunnistaa kyllä formulat, mutta Kimi on tuntematon nimi...

Olisi pitänyt kyllä vielä esitellä Nokiakin heille...