Sää todella hellii, vaikka nyt alkaa olla sillä rajalla, että on liian kuuma, mut ei saa valittaa, Suomen räntäsateet ei houkuttele yhtään!

Viime viikolla ei kuvien laitto onnistunut, joten tässä silloin lataamani pyöräily- ja heppakuvat.

Ensin Varpu, sitten Vuokko.

1560799.jpg

1560800.jpg

Sitten Säteen ratsastustunnilta:

1560795.jpg

1560797.jpg

Eli ratsastuksen lisäksi on opetellut vähän hoitamista. Keventäminen tökkii edelleen pahasti, eipä ehdi paljon muuta tehdä tunnin aikana, kun sitä harjoitella, mutta jospa se siitä vähitellen alkaisi menemään selkärankaan.

Viime viikolla käytiin katsomassa asuntoja ja tänään uudestaan. Olemme päättäneet vaihtaa tämän täydellisen sijainnin huonompaan, sekä kristallilamput ja marmorit halvempaan tyyliin. Sijainti ei tule olemaan lasten kannalta huono, sillä etsimme asuntoa Säteen koulua vastapäätä, jonne Varpu ja Vuokkokin tammikuussa menevät. Useamman talon alueella on iso piha, ainakin kaksi lasten leikkipaikkaa, koriskenttää, kesällä auki oleva uima-allas jne., lisäksi kuntosali, minkä uima-altaaseen pääsee myös lasten kanssa, tosin sinne pitää ostaa erillinen kortti.

Asunnot, missä olemme käyneet, ovat kaikki aika lailla samanlaisia, toiset tummempia ja toiset vaaleampia. Kiinassa on tapana jättää asunnot ihan betonille ja asunnon omistaja tekee kaikki pinnat itse, mutta näissä asunnoissa nuo on tehty valmiiksi ja valittavana siis tumma tai vaalea, pieniä eroja on toki, ihan ei kaikki samanlaisia. Neliöitä ehkä hieman vähemmän kun tässä, mutta pohja jotenkin toimivampi. Kaksi parveketta, mistä toinen olohuoneen yhteydessä ja toinen keittiön, siitä on kulku ayin huoneeseen, mikä toimisi meillä säilytysvarastona. Kuvia on otettu jonkun verran ja laitan niitä jossain vaiheessa. Asunnot ovat huomattavasti halvempia kuin tämä ja laatu sen mukaista, mutta eiköhän se meillä vuoden mene. Omassa pussissa tuo alempi vuokra ei tunnu, joten sen vuoksi emme ole muuttamassa tästä pois.

Viikonlopun olimme Xi'anissa ja olisi pitänyt uskoa Suzhoulaisia ja olla hieman kauemmin! Lensimme sinne perjantaina illalla, kone oli niin paljon myöhässä, että söimme ruoankin ennen nousua... Olimme siis aika myöhään perillä, tilasimme huonepalvelusta ruoan ja menimme ajoissa nukkumaan. Aamulla aamupalan jälkeen lähdimme katsomaan terracotta-sotilaita ja paikka oli mielenkiintoinen, meillä oli erinomainen opas, jonka kanssa kävelimme ja opimme paljon! Useampi tunti siellä taisi vierähtää, kuljettaja odotti sen aikaa auton luona. Takaisin hotellilla olimme joskus kolmen jälkeen. Kävimme syömässä, lepäsimme hetken ja menimme uimaan. Illalla vielä kahvit aulabaarissa. Alunperin meidän piti lentää pois vasta sunnuntaina illalla, mutta lento oli peruttu tai lopetettu kokonaan, joten lensimme heti aamulla pois, emme siis ehtineet kaupunkia sen enempää nähdä, mikä oli harmi. Varmasti talvella siellä on ankeampaa, mutta aurinkoisella säällä ihan mukava vkl-kohde. Laitan kuvia sotilaista myös myöhemmin.

Kohta Sami tulee kotiin ja lähdemme alakertaan Hootersiin syömään, Varpu on halunnut sinne jo pitkään :-)