Kun nyt koitan miettiä, että mitä tänään tein, niin kyllä suurin osa ajasta tuntui menneen vauvan pepun/maha/jalkojen pesuun, vaipan vaihtoon ja vaatteiden pesuun. Kakkaa vaan tuntuu riittävän ja tietenkään se ei vaipassa pysy vaan sotkee niin vaatteet, siskon vaatteet, äidin vaatteet, lattian jne., mikää ei ole kakalta turvassa. Tytöt on ihan pirteitä, ruoka maistuu hyvin ja vettä uppoaa (maito ei noille mukissa kelpaa), joten sikäli ei hätää, mutta äidillä on kohta hätä, jos ei ala tuo kakkatahti helpottamaan... No huomenna on uusi päivä, ehkä nyt on ripuloitu koko vuoden edestä!

Eskarilaisen kevätjuhla

Olimme illalla eskarin ja päiväkodin kevätjuhlissa, eskari kun kuuluu päiväkodin alaisuuteen, niin oli yhteiset juhlat. Aluksi esiintyi kaksi eri päiväkotiryhmää ja lopuksi eskarilaiset. Sitten eskarilaisille jaettiin "todistus" ja ruusut, lopuksi he lauloivat kauniin jäähyväislaulun opeille. Sitten alkoi juhliminen liikunnan merkeissä eli oli neljä rastia, mitkä suoritettiin vanhempien kanssa. Mies kävi heittämässä tytön kanssa pallo, olivat pussijuoksussa sekä juoksussa, missä oli isin ja tytön jalat kiinnitetty narulla yhteen, siis yksi per isi/tyttö. Lopuksi minä kävin heittämässä tytön kanssa saapasta.

Sitten oli vuorossa makkaranpaistoa, talo tarjosi grillin ja mehun, me maistoimme ekaa kertaa kalkkunagrillimakkaraa ja makkaralta maistui. Ei mitään kauhean hyvää, mutta onko makkara yleensä? Mutta kyllä tuota uudestaankin voi ostaa, jos haluaa makkaraa grillata. Eskoinen halusi sitten käydä vielä esiintymislavalla eli kävi laulamassa mikrofoniin pätkän keväistä laulua. Oli söpö 8-)

Nopeasti meni eskarivuosi, paljon on esikoinen kehittynyt vuoden aikana monessa asiassa. Oppinut paljon uusia asioita ja ennen kaikkea kypsynyt isoksi tytöksi, melkein koululaiseksi. Uskon, että tuo avoin ja iloinen tyttö sopeutuu kyllä uuteen kouluun tuolla maailmallakin, kun annetaan siihen aikaa. Äidille voi kyllä olla vaikeaa päästää tuo ensimmäinen ekoina aamuina koulubussiin, voisikohan sinne koulun pihalla leiriytyä päivän ajaksi vauvojen kanssa...

Nyt nukkumaan, huomenna on todennäköisesti tiedossa paljon kakkaa 8-/