Ehkä joku ihmettelikin eilistä otsikkoa, kyllähän se olisi voinut Säteen läksyihinkin liittyä, mutta siitä otsikko ei kyllä tullut. Kirjoitin eilen blogia monessa pätkässä, lauseen kerrallaan melkein ja siksi ajatus katkesi monta kertaa otsikon ja viimeisen sanan välissä. Jos nyt kuitenkin tekisin jonkinlaisen listauksen Kiinaan muuton hyvistä ja huonoista puolista, järjestys on, mitä mieleen ekana tulee, ei siis tärkeysjärjestyksessä..

+ meillä on ayi, ei tarvitse itse siivota
+ ulkona on edelleen kesäisen lämmintä, ei kuitenkaan enää tuskaisen kuumaa
+ asuinalueella on kesäaikaan uima-allas, matkaa tuonne siis muutama sata metriä
+ kaupoissa on ihana valikoima hedelmiä melkein ilmaiseksi
+ tytöille saa mielettömän ihania vaatteita ihan pikkurahalla
+ opin täällä uuden kielen suht pienellä vaivalla, jos vertaa siihen, että Suomessa alkaisin opiskelemaan kiinaa
+ Säde oppii englannin parissa vuodessa tosi hyvin ja ainakin kiinan alkeet
+ pääsemme täällä matkustamaan helposti paikkoihin, joihin Suomesta on kamalan pitkä matka ja lennot kalliita
 

- arkisin sitä on aika jumissa täällä alueella, kun pienten kanssa en pääse kaupunkiin eli elämä on ajoittain melkosen tylsää
- kaupassa käynti on hankalaa ja vielä näin kodinrakennuksen alkuvaiheissa aina on kamalasti kannettavaa
- kaupasta kaipaan kivennäisvettä, laajoja maustehyllyjä, vähän suklaavalikoimaakin tai karkkivalikoimaa yleensä, jotain maitotuotteita, leipää, niin ruis kun vaaleaakin, joka ei ole makeaa, tuossa varmaan tärkeimmät tällä hetkellä
- läheisiä, joille voisi mennä kylään/pyytää kylään kahville
- radiota ja lehtiä

Tuossa oli jotain. Jotenkin tuntuu, että plussia on enemmän ja hyvä niin tietenkin. Miinukset ovat aika pikkujuttuja ja niiden kanssa oppii elämään.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että erillinen lastenhoitaja voisi olla hyvä juttu. Kaipaan sitä, että pääsisin vähän lähtemään täältä kotoa yksin, joko vaikak vuorille kävelemään tai sitten ihan kaupungille ostoksille tai harrastamaan jotain. Ayi tulee kyllä hyvin toimeen Varpun ja Vuokon kanssa, mutta en luota häneen niin paljon, että uskaltaisin jättää tytöt hänen hoiviin pidemmäksi aikaa. Toki hän on ollut meillä vasta viikon, mutta kovin paljon unohtelee ovia auki, siis ihan ulko-oveakin, eikä jotenkin tajua, että typsyt on vikkeliä ja ehtii joka paikkaan tosi nopeasti, tarvitsevat siis valjaat syöttötuolissa ja rattaissa ja rapuissa pitää olla esteet. Tuntuu, että täti oppisikin nämä asiat, niin uskallanko sittenkään jättää tyttöjä hänen hoiviinsa, kun heitä on kuitenkin kaksi ja luonteeltaan ovat aika meneviä ja ehtiväisiä. Että jos olisi osan päivästä tai vaikka vaan muutamana päivänä viikossa muutaman tunnin joku toinenkin apuna, ehkä jopa sellainen, joka osaisi muutaman sanan englantiakin. No, se olisi ehkä liikaa vaadittu. Täytyy vielä miettiä asiaa.

Sain eilen ensimmäisen täällä aloittamani kirjan luettua eli Virpi Hämeen-Anttilan Suden vuosi -kirjan. Mitähän siitä sanoisi, ihan viihdyttävä oli, mutta vähän jäi miettimään, että mikä tuon kirjan idea oli tai sanoma tai se punainen lanka, että miksi se oli kirjoitettu? Ehkä se oli puhtaasti vaan viihdettä, ehkä kaikkien kirjojen ei tarvitsekaan olla sellaisia, että niitä jää jälkeenpäin miettimään, vaikka ehkä enemmän sellaisesta kuitenkin tykkään. No, seuraava kirja on jo aloitettu, Kiinaan liittyvää viihdettä, siitä sitten lisää, kun olen sen lukenut. Luen aina pari lukua illassa juuri ennen nukkumaan menoa eli aika hitaasti nuo etenee, mutta eipähän lopu kirjat heti kesken.

Meille tuli jotain postia, ekaa kertaa, käynpä kurkkaamassa. Oi kiitos Tiina postista! Hauskoja kuvia ja kiva saada lukemistakin. Laitan myös postia tulemaan! Vajaassa viikossa näkyy tulevan, joten osoitteen haltijat, laittakaa postia tulemaan! Ja jos ei osoitetta ole, niin kysykää! Täältäkin on jotain postia lähiaikoina tulossa!

No jos sitä lopettaisi tältä erää. Katson olisiko jotain kivoja kuvia, mitä laittaa tänne piristykseksi ettei nyt ihan tylsää tekstiä vaan ole.