Tänään on Säteen viimeinen koulupäivä ennen lomaa. Koko viikon on kotiin kannettu tavaraa, matikan kirjat, eri aineiden vihkot, tehtäviä, piirustuksia, eilen taulukin, täytyy sekin kuvata jossain vaiheessa. Tänä vuonna tosiaan matikassa oli ihan kirjat, viime vuonna ei ollut yhtään kirjaa. Muiden aineiden materiaalit on joko kopioita kirjasta tai sitten ovat tehneet vihkoihin materiaalin itse. Kiva oli vihkoja selailla ja katsella, että mitä ovat opiskelleet.

Lisäenkun opettaja oli kirjoittanut Säteelle kirjeen, ensi vuonna Säde aloittaa kiinan opinnot eli enkku alkaa olla sen verran hyvä ettei siihen enää lisäopetusta tarvitse. Tänään tulee taas todistuskin ja eiköhän se ihan hyvä ole!

Maanantaina oli koululla ulkoilupäivä. Harmi ettei informaatio taaskaan oikein pelannut, menin koululle iltapäiväksi, ehdin olla ehkä 20 minuuttia ja sitten Säteen luokka lähti katsomaan elokuvaa. Jos olisin tiennyt kaiken actionin olleen aamupäivällä, olisin toki mennyt kamerani kanssa silloin paikalle! Suurin miinus koulussa on tänä vuonna kyllä ollut tuo informaatio, tietoa ei joko tule ollenkaan tai se tulee edellisenä päivänä, usein joutuu opettajalta kyselemään, että oliko nyt joku erityinen päivä tulossa. Vaikuttaa olevan sama homma monen opettajan kanssa ja usein on ollut niin ettei opettajakaan oikein tiedä. Usein sitä sitten myöhään illalla alkaa kaivamaan kaappeja, että onko siellä jotain teemaan sopivaa vaatetta seuraavaksi päiväksi. Ei kivaa.

Tässä kuitenkin pari kuvaa maanantailta:

659186.jpg

659187.jpg

659188.jpg

Kun otsikko kertoo, niin vettä sataa, pari päivää on jo satanut. Lupasi viikonlopuksi nätimpää säätä, toivottavasti onkin! Ensi viikolla sitten ilmeisesti taas vettä ja mahdollisesti ukkosiakin. Selkeästi tämä kesäkuu on sateisin kuukausi, vaikka viime vuonna sitä vettä tulla reilusti useamman kuukauden ajan.

Tänään mennään koululaisen kanssa ensin lounaalle ja sitten varmaan ostamaan jotain pientä mukavaa koulun loppumisen ja hyvän todistuksen vuoksi. Pienet saavat käydä koulussa 3pv/vk ainakin kuun loppuun asti, mahdollisesti vielä heinäkuun alunkin. Kotipäivät menee sohvalla pomppien, kun ulkona alkaa olla niin kuuma ettei siellä kauan jaksa olla. Koulussa viihtyvät, joten purkakoon energiaansa siellä. Säteen kanssa keksitään jotain aktiviteettiä lomalle, käydään museoissa ja näyttelyissä, istuskellaan kahviloissa ja käydään lounaalla. Säde tykkää myös jalkahieronnasta, joten pitää ottaa sekin viikko-ohjelmaan.

Aika on mennyt kyllä ihan sikahitaasti, kun Sami on poissa. Eilen meni tyttöjen nukkumaan laittaminen jo vähän enemmän rutiinilla, tosin istuin niiden huoneen oven suussa läppärin kanssa ja komensin heti, kun alkoivat jotain touhuamaan, mutta meneehän se niinkin. On kyllä outoa itse mennä iltaisin nukkumaan, kun on niin hiljaista. Kukaan ei kuorsaa vieressä tai höhöttele Juha Vuorisen kirjalle, ei oo ketään, kenen hiuksia rapsutella tai kuka varastaisi peiton ;-) Onneksi se tyyppi on vierottanut noi pienimmät tuteista ja muistakin yöpalveluista, mähän olisin ihan haamu, jos joutuisin tuolla huoneessa pomppimaan vähän väliä... Ikävä... <3 <3 <3