Aloitimme naapurin kanssa tänään kiinankielen opiskelun ja samalla kyllä opiskellaan vähän kulttuuria, historiaa ja yleensä kiinalaista elämää. Esitin jo kiinnostukseni mm. kaksosperheiden elämään liittyen, kun yhden lapsen politiikan maassa ollaan. Opimme aika perusjuttuja, osa sellaisia, jotka osaan, mutta olen unohtanut. Jotain ruokia, hedelmiä, juomia, miten sanotaan, minne mennään, mitä halutaan syödä ja juoda. Koitimme myös lausua lauseita, joissa sanotaan 4 on 4, 10 on 10, 14 on 14, 40 on 40. Älä sano 4 kun haluat sanoa 10 jne., sì shì sì, shí shì shí, shí sì shì shí sì... Vaatii kevyesti vielä treenaamista vai mitä Minna?!

Varpu ja Vuokko odotteli mua eilen koulussa ihan tyytyväisinä. Vuokko oli just tädin sylissä kenkiä laittamassa jalkaan ja Varpu istui iloinen virne naamassa potalla. Tässä kuva, kun tytöt oli aamulla kouluun lähdössä reput selässä ja puput kainaloissa:

191207.jpg

Tänään Varpu ja Vuokko kävivät terveystarkastuksessa, sellainen vaaditaan kouluun pääsyyn. Ihan hyvä juttu, kun samoja leluja kaikki kuitenkin syövät. Tiedän omieni olevan terveitä, kiva tietää, että muutkin lapset ovat! Terveystarkastus oli neuvolakäynnin oloinen, ainut, että otettiin myös verikoe, syömättä piti paikalle mennä. Otettiin pituus, paino, piti rakentaa palikoista torni (Varpu ei suostunut), näyttää että missä on nenä (Varpu ei suostunut) ja sitten setä heilui laitteen kanssa, mistä kuului ääntä eli kuulokoe. Ihan ok reissu, eikä ollut jonoa. Ayimme on nyt hakemassa verikokeen tuloksia ja torstaina vien ne kouluun. Aion torstainakin mennä aamupäiväksi kouluun mukaan, ainakin joksikin aikaa.

Nyt Sädettä bussilta hakemaan.