Tänään tultiin puolenpäivän jälkeen Shanghaihin Säteen kanssa, nopealla junalla taas. Suunnattiin asemalta heti Super Brand Mall:iin, joka on Pudongin puolella Pearl towerin vieressä. Voin suositella sitä kaikille Hz:sta tuleville, kaikki oleellinen shopattava ja syötävä löytyy saman katon alta ja jos en väärässä ole, niin oliko tuolla se luistelukenttäkin? Hanna? Söimme Burger King:ssä, kävimme kirjakaupassa, shoppasimme Toys "r" us -lelukaupassa ja kävimme vielä Starbucksissa kahvilla. Sen verran ympärillemme vilkuiltiin, että H&M avaa myös tuonne, olisikohan ollut 26.4., toinen liike aukeaa hieman aikaisemmin keskustaan. Odotan innolla!

Säde sai pari kirjaa ja toki lelukaupastakin jotain, pientä etukäteislohdutusta. Mä ostin poikkeuksellisesti jotain itsellenikin, huomasin Apple-kaupan ja hain sieltä iPod nanolleni keväisen suojuksen, sellaisen pirteän värisen kangaskuorisysteemin kovin naarmuisen nanoni suojaksi. Pitää vielä ostaa uudet kuulokkeet, nykyisiä ei voi tuon kanssa käyttää.

Tulimme hotelliin, hotellin tietokoneet tilttasivat sopivasti ja jouduimme jonkin aikaa odottamaan huonettamme. Saimme kyllä kupongit, joilla "sai" ilmaiset juomat, mutta tarjonta oli niin heikkoa ettei Säteelle löytynyt mitään (cola, sprite, paikallinen olut) ja mulle ei muuten vaan tuotu tilaamaani colaa. Enkä jaksanut sitten uudestaan alkaa tilaamaan, kun ei niin olisi maistunutkaan.

Huone on siisti, kerros 29 eli näkymät ihan mukavat. Lähellä ei ole mitään ihmeellistä, Carrefour on kävelymatkan päässä ja sieltä haimme pientä evästä ja Säteelle pari elokuvaa. Ei voi muuta kun ihmetellä Carrefourin valikoimaa täällä, oli vaikka minkälaista juustoa, rahkaa ja raejuustoa, saati sitten vaikka mitä muuta tuontitavaraa. Hangzhousta saa raejuustoa vain Metrosta, silloin kun sitä siellä on ja huomattavasti kalliimmalla, täällä maksoi purkki n. 2,5e kun sama on Metrossa 3e, Suomessahan se on jotain 1 euron paikkeilla.

Alan olla entistä vakuuttuneempi, että voisin viihtyä Shanghaissa...

Tuleva potilas on reipas, ei isommin ajattele huomista. Kevyesti ollaan aiheesta puhuttu.

Juttelimme muuten taksimatkalla perheen perustamisesta. Säde mietti nimiä Nintendon Dogs-pelin koirille ja kysyin, että onko miettinyt minkälaisia nimiä haluaisi omille lapsilleen antaa. Säde vastasi sitten heti, että aikoo varmaan adoptoida lapset, samoin on vastannut joskus aiemminkin. Sanoin sitten, että adoptiolapsellekin voi ehkä antaa itse valitsemansa nimen, siihen vastasi lyhyesti, että me keskustellaan siitä sitten mun miehen kanssa... Näinhän se tietysti on... Viime viikolla oli sitä mieltä, että olisi hankalaa olla naimisissa ulkomaalaisen miehen kanssa. Kun lapset huutaisi, että "isi", niin se mies ei tajuaisi, kun ei ymmärtäisi suomea. Joo-o, olisihan siinä tietty omat hankaluutensa!

Mä alan kanssa siirtymään ihanan hotellityynyn luokse unille, pitäisi ostaa tuommoiset tyynyt kotiinkin! Veikkaan, että huominen on suht rankka päivä, toivon mukaan mulla on sairaalassa joku paikka, mihin yöksi voin kellahtaa. Kysyin viime viikolla hoitajalta, että voinko olla yötä ja hän toivoi sitä, kun kyseessä on lapsi, joka leikataan. Saattaa kuitenkin olla, että lauantaina maistuu päiväunet, kun kotiin päästään.

Palailen asiaan huomenna, jos netti toimii sairaalassa myös osastolla!