Päätimme tänään viettää kotipäivän, kaikilla raskas viikko takana, Säde vielä hieman kipeä ja kotonakin kaikenlaista hommaa. Sami kävi aamupäivällä pelaamassa sählyä alueen tenniskentällä muiden suomalaisten kanssa ja nyt illalla meni testaamaan lähimmän suomalaisnaapurin tikkataulua.

Säde tosiaan eilen aamulla valitti kovasti, että korva on kipeä. Oli maininnut siitä jo keskiviikkonakin, mutta en silloin vielä ajatellut, että mitään tulehdusta olisi, kun ei korva tuntunut isommin vaivaavan. Eilen kuitenkin vaivasi ja Sami lähti sitten aamulla käymään North American Hospitalissa. Korvatulehdus löytyi ja antibootit sai matkaan.

Tänään päätettiin vaihtaa Säteelle vähän kapeampi sänky, tähän asti huoneen on täyttänyt 160cm leveä sänky ja se tuntui kaikin puolin isolta ja hankalalta pedata. Toimme sen tänään alakertaan ja veimme vierashuoneessa olleen 100cm leveän sänkyn yläkertaan, nyt huone tuntuu paljon toimivammalta, vielä mukava matto sinne. Vierashuoneessakin oli alunperin kaksi tuollaista 100 senttistä sänkyä, mutta landlord eli talon omistaja olikin muuttanut Australiasta takaisin Hangzhouhun ja oli kysynyt, saisiko hakea yhden sänkyn. Meille se sopi, kun meillä on vielä Varpun ja Vuokonkin huoneessa yksi tuollainen sänky eli sänkyjä riittää.

Rita oli kommentissa kysynyt, että minkä firman huoneistoja olemme vuokranneet. Kyseessä on  the Ascott Groupin huoneistot eli ihan hotellitason asumista hotellipalveluineen. Meidän tapauksessa nuo eivät tule kalliimmaksi kun hotellitkaan tai toki halvemmalla varmaan voisi löytyä, mutta jos haluaa majoittua hyvätasoiseen hotelliin ja ottaa sieltä sen kaksi huonetta väliovella, niin nuo kahden makuuhuoneen huoneistot tulevat helposti halvemmaksi. Kahta huonetta halvemmaksi tulevat monissa hotelleissa myös sviitit, mutta Holiday Innin sviitistä jäi jotenkin niin huonot fiilikset etten sviittiin vähään aikaan halua. Meillä huoneistossa houkuttelee lisäksi keittiö, kun ei Varpu ja Vuokko kuitenkaan vielä ihan kaikkea syö, Varpulla kun tuntuu olevan tuo maitoallergiakin, niin on helpompaa, jos voi itse valmistaa edes osan ruoista.

Huomenna suunnittelimme, että kävisimme History streetillä, joka on sellainen mukava kävelykatu, missä molemmin puolin tietä pieniä kauppoja. Kävimme siellä pikaisesti kevään esivisiitillä (kuvia reissusta) ja nyt menemme uudestaan vähän paremmalla ajalla. Haluaisin ostaa ainakin muutaman pashmina-huivin, lapsille silkkiasuja vaikka yöpuvuiksi, jotain pientä Suomeen lähetettäväksi ja muuten vaan katsella, mitä siellä on myynnissä.

Suomessa siirrytään ensi yönä talviaikaan eli aikaero kasvaa tunnilla, huomenna täällä on siis kello kuusi tuntia edellä. Mukavaa talviaikaa!