Seuraavan meemin pisti pystyyn Kafkakoski:

Mitä suomalaisia tuotteita tuot ulkomaille mukanasi Suomesta? (Tai mitä pyydät ystäväsi tuomaan jne.)

Taitaa olla aika samat perusjutut, kun muillakin vastanneilla, mutta listaan nyt jotain:

1. Salmiakki, salmiakki, salmiakki ja vielä kerran salmiakki. Meillä on yhdet vieraat vasta käyneet, mutta salmiakkia tuotiin kyllä koko puolen vuoden edestä! Annoin  ohjeeksi, että saa tuoda matkalaukullisen, yksi pussi/paketti joka laatua :-) Ihan matkalaukullista ei tullut, mutta laatuja oli paljon!

2. Ruisleipää! Shanghaista saa tilattua ihan ok:n makuista Realin tapaista ruisleipää, mutta toki paremmalta maistuu vaikka Vaasan ruispalat tai Uotilan leipomon ruislimppu.

3. Oululaisen isot hapankorput. Yksi paketti on riittoisa, tosin pienimmätkin prinsessat niihin nyt ihastuivat. Joka tapauksessa, tuosta paketista syö kauan, kun syö vaan pari palaa kerralla. Täältäkin saa välillä Vaasan hapankorppuja, mutta ne on vaaleita ja mauttomia, ainakin noiden Oululaisten jälkeen syötynä.

4. Suomalaisia kirjoja ja lehtiä. Olen tilannut aika paljon kirjoja Suomalaisesta kirjakaupasta ja lehtiäkin tulee, niitä myös täällä rouvien kesken paljon kierrätetään. Vieraiden matkalukemiset otetaan aina myös innolla vastaan!

5. Suomalaisia elokuvia, niin aikuisille kun lapsillekin. Täytyy ainakin muutama elokuva kesällä itselle ostaa, lisäksi lapsille, etenkin pienimmille jotain Fröbelin palikkaa ja titi-nallea, että voivat lauleskella television kanssa. Toki Säteellekin voisi jotain suomalaista elokuvaa hankkia, mitä tässä nyt vuoden aikana on ilmestynyt.

6. Suomalaista musiikkia. Muutama levy tulikin vieraiden mukana, mutta  varmasti kesällä kierrän yhden jos toisenkin Anttilan levyosaston. Voi se muuten olla outoa laittaa autoradio päälle ja ihmetellä, että mitäs biisejä nää oikein onkaan...

7. Tahtoo uutta ruskeaa Teemaa! Pakko ainakin joku kuppi saa, syviä lautasia vaikka muutama.

8. Jotain Marimekkoa olisi kiva saada, vaikka just vahakangas.

9. Mummon perunamuusijauhetta, mausteita, jotain patapussi-tyyppisiä, mistä saa nopsasti tehtyä ruokaa.
10. Pienimmille kunnon välikausihaalarit, täällä ei kunnollisia ulkoiluvaatteita myydä.

Mahtaako nuo mahtua meidän matkalaukkuihin?! Onneksi tuon sinne tyttöjen kestovaippoja ja myyn pois, tulee hyvin tilaa. Ja onhan meillä muutenkin varaa kiloissa, kun on 5 paikkaa koneessa eli 100 kg saa olla matkatavaroita plus vielä käsimatkatavarat. No, toivottavasti ei ihan noin paljon tavaraa ole, ne kun pitää itse raahata kentälle ja sieltä takaisin, lisäksi lapset ja rattaat.

Kafkakosken sanoin haastan kaikki ulkosuomalaiset mukaan tähän meemiin!