Huomenna alkaa Säteellä taas koulu. Kevyen jännittyneen innostuneena on kouluun menossa, nukahti onneksi ihan ajoissa, niin luulisi aamulla nousevan helposti ylöskin. Saakin nukkua nyt huomattavasti pitempään kuin ennen, kun ei tarvitse bussiin herätä. Huomenna herätään varmaan vähän liiankin ajoissa, mutta ehkä ekana päivänä on kiva tehdä aamutoimet rauhassa, mallaillaan sitten sen mukaan, miten aikaa menee.

1849520.jpg

Viikonloppu meni aika vauhdilla ohi. Eilen käytiin Samin kanssa Intimessa ostamassa hänelle uudet sandaalit, ehdittiin ehkä 10 minuuttia katsella, helppo homma siis! Sitten istuttiin pitkään Starbucksissa kahvilla ja juteltiin kaikenlaista, oli mukavaa! Vielä Carreen, missä törmättiin useampaankin suomalaiseen, siellä sitä vaan aina törmää tuttuihin, vaikka miljoonakaupungissa ollaankin :-)

Tänään herättiin hitaasti, Varpu ja Vuokko touhusi aamun omiaan, välillä leikkien kivasti ja välillä tapellen. Aamupalan jälkeen touhusimme kotona, mä vietin varmaan pari tuntia pienessä keittiössämme ihan vain tiskaten ja paikkoja kiillotellen, taas sain vähän tavaraa sieltä pois ja nyt alkaa olla aika täydellistä eli valmista.

Grillasimme viikko sitten ostamallamme sähkögrillillä, vielä ei ole kukaan käryistä valitellut, mutta Samille sanoin, että siihen pitää ehkä varautua :-)

1849484.jpg

Grillasimme mm. maissia.

1849505.jpg

Varpu oli sitä mieltä ettei maissi maistu ja söi mielummin makkaraa :-)

Hedelmäkippo oli tyhjä, joten lähdimme ostamaan täydennystä läheisestä kaupasta. Mukaan taisi lähteä kolme kassia hedelmiä ja kasviksia, ostimme tertun banaaneja, dragon fruitin, isoja luumua, omenoita, päärynäomenoita, pari kurkkua ja pari kesäkurpitsaa, nuo maksoivat 6.5 euroa! Halpaa huvia hedelmien syönti!

Kävimme myös uimassa. Ilma ja vesi tuntuivat suorastaan viileältä, pakko kyllä sanoa, että ilma ja vesi tuntuivat Mikkelissä kesällä huomattavasti viileämmiltä! No, uimme kuitenkin varmaan tunnin verran (tänään, ei sentään Mikkelissä...), pikkaset innostui sukeltelemaan ilman kellukkeita, Varpu etenkin. Vesi oli melko roskaista, täällä on ollut kovasti sadetta ja tuiskua, etenkin perjantaina!

1849437.jpg

Perjantaina kävimme koululla ja aika pian sen jälkeen katselin ikkunasta, että jännästi aivan kun savua nousisi eräiden talojen takaa. Yhtäkkiä alkoi satamaan ihan mielettömästi, talojen välissä tuuli kovaa, puiden lehtiä lenteli ikkunoihin ja parvekkeelle, samoin kuivamassa olleet vaatteet lenteli ympäri parveketta. Olin hieman hädissäni, kun ayi oli Varpun ja Vuokon kanssa jossain, enkä saanut häneen puhelimitse yhteyttä. Olivat onneksi kuitenkin olleet sisätiloissa koko ajan, eivätkä menneet tuulen mukana.

1849464.jpg

No, huomenna taas uusi päivä. Saatan Säteen aamulla kouluun ja haen pois. Matka on lyhyt, mutta tien ylitys vaarallinen, joten yksin ei sitä kulje, ainakaan koko matkaa. Tiellä liikkuu betoniautoja ym. raskaampaa kalustoa sekä koululaisia vieviä autoja, jotka eivät ikävä kyllä yleensä huomioi jalankulkijoita yhtään sen paremmin. Mutta onneksi tuo vieminen/hakeminen ei ole mikään ongelma, tuleepahan noustua aamulla ajoissa ja lähdettyä ulos.

Mukavaa alkavaa viikkoa. Erityisen lämpöiset terveiset Länsi-rannikolle!