Säde alkoi perjantaina puhumaan, että miksi ei koskaan kahdestaan tehdä mitään? No, lähdimme tänään kahdestaan kaupungille ostoksille ja lopuksi kävimme Starbucksissa kahvilla/mehulla. Säde ei ole mikään kamalan innokas shoppailija, mutta saimme ostettua ihanat punaiset mokkanilkkurit, neulepaidan ja siihen sopivan skottiruutuisen liivimekon, halusi itse nuo kaikista vaihtoehdoista, mekko-ostoksille olimme siis menneet. Löysin myös parit sukkahousut hänelle, niitäkin on etsitty kovasti ja jäihän sitä sitten leluosastoltakin Barbien Pegasus-elokuvassa oleva karhu, joka kikattaa, hyräilee ja punastelee...

Perjantaina oli koulussa opettajien ja vanhempien konferenssi eli siis koko päivä oli varattu keskusteluille opettajien ja vanhempien välillä. Kävimme Säteen luokanopettajan lisäksi tapaamassa hänen liikunnan ja musiikin opettajaa. Liikunnan opettajaa siksi, että kirjallinen arvostelu oli hieman negatiivinen, Säde on ilmeisesti ollut aika passiivinen tunneilla, mistä emme olleet tienneet. Nyt koitamme motivoida häntä osallistumaan, tuntien kulku kuulosti kuitenkin hauskalta. Musiikin opettajaa kävimme tapaamassa lähinnä siksi, että Säde oli omassa arvostelussaan laittanut musiikin kohdalle suun pielet alaspäin. Ilmeisesti on tuollakin enemmän katsellut muita, eikä ollut niin mukana, mutta toisaalta se on ihan ymmärrettävää, kun ei osaa lauluja vielä laulaa. Musiikin ryhmässä on osa englantia äidinkielenään puhuvia ja opettajan asenne oli sellainen ettei hän ala ei englantia puhuvia yksityiskohtaisesti opettamaan, rämpiköön mukana, jos osaavat... No joo, vähän jäi negatiivinen oli tuosta opettajasta, vaikka toki hänellä on iso ryhmä, 25 oppilasta ja osa osaa englantia, loput eivät. Laitamme nyt Säteen mukaan tyhjän cd:n ja opettaja kopioi meille laulettavia lauluja, joita voimme sitten kuunnella kotonakin.

Oman opettajan kanssa luisti juttu ihan mukavasti. Säde on edistynyt hienosti, kirjoittaa hyvin, tietää kirjaimet Letterland-hahmojen mukaan, osaa jonkin verran kirjainten äänteitä ja lukea joitakin sanoja. Matikassa vielä vaatii vähän treenausta laskemisessa sataan, joskus menee sekaisin ja jonkin verran kirjoittaa numeroita väärin päin. Mutta siis ihan hyvin on edistynyt ja ilmeisesti etenkin viimeisen kuukauden aikana. Englantia kun vaan oppisi puhumaan lisää eli fraaseja ja sanoja, niin helpottaa toimiminen koulussakin.

Oikein hyvän arvostelun, siis kirjallisen, Säde oli saanut taiteista eli heillä on tunti viikossa ainetta Art. Innostuessaan saa hyvää työtä aikaiseksi ja on tehnyt hienoja töitä eri tekniikoilla. Valitsimmekin toisen lukuvuosineljänneksen toiseksi kerhoksi Artin ja toiseksi Yogan, toivottavasti noihin pääsee.

Olen edelleen Galactica-leski, ukko istuu kuin tatti telkan ääressä puolille öin asti... No, tänään tulee _kai_ viimeiset osat.

Mukavaa viikon alkua! Meillä onkin lyhyt viikko, kun torstaina lähdemme aamusta Shanghaihin ja sunnuntaina tulemme kotiin, haemme Engerix- ja Havrix-rokotukset ennen lähtöä. Influessa-rokotukset saammekin sitten seuraavalla viikolla täällä Hangzhoussa ja Varpu ja Vuokko tehostukset vielä kuukauden kuluttua. Että rokotuksia riittää.