Sain äsken tylsän puhelun. Laitoimme maaliskuussa Helsingin monikkoperheyhdistyksen kautta hakemuksen lähihoitaja-harjoittelijan harjoittelupaikasta eli tarjosimme meille paikkaa harjoittelijalla perheharjoitteluun. Sainkin ennen reissua kirjeen, jossa kerrottiin, että meille tulee harjoittelija ja hänen piti aloittaa ensi viikolla. Harjoittelijan piti olla meillä 6 viikon ajan niin, että joka toinen viikko ti ja ke ja joka toinen viikko ti, ke ja to.

Niin, arvaatte varmaan. Puhelimessa sitten kerrottiin, että harjoittelijoita olikin tullut vähemmän ja me sitten ollaan just se toinen perhe, joka ei harjoittelijaa saa... Olisihan se ollutkin liian hyvää ollakseen totta. Saada nyt tänne kotiin joku auttamaan vähän kotihommissaa ja vauvojen hoidossa, saada välillä pientä hengähdystaukoa ja aikuista seuraakin päiviksi. Eihän meillä mitään ihmeellistä tarvetta ollut, ihan tavallinen perhe ollaan, mutta olisi meiltä varmaan silti harjoittelijalle puuhaa riittänyt.

Se kyllä ihmetyttää, että miten koulu tietää harjoittelijoiden määrän vasta edellisellä viikolla, kun harjoittelu pitäisi alkaa. Ymmärrän, että jotain viime hetken esteitä voi tulla, mutta käsitin, että sellaisesta ei nyt ollut kyse. Vaan todellakin eivät tienneet harjoittelijoiden määrää etukäteen. Sanoisin, että hieman huonoa palvelua, vaikka ilmaista sellaista onkin. Sanoi kyllä, että voimme ensi vuonna koittaa uudestaan, kerroin sitten, että jätämme kyllä väliin, hieman liian pitkä välimatka...

*ituttaa...