Näin kertoo Naamakirjan profiilissani oleva laskuri. Sami kirjoittelikin eilen blogissaan jotain sisälläni asuvasta pienestä tontusta, totta joka sana :-) Joulu on selkeästi tärkein juhla minulle ja jotenkin tuntuu, että nyt täytyy alkaa tekemään sitä omaa joulua, omia jouluperinteitä, että noille pienillekin syntyisi ihania joulumuistoja ja heistä tulisi jouluhöperöitä :-)

Vielä ei olla isommin joulua kotiin laitettu, muutama valo ikkunoihin ja suunnittelua. Vietämme 2. joulukuuta Säteen syntymäpäiviä, ensin on juhlat hänen luokkakavereille joulutunnelmissa ja myöhemmin illalla suomiyhteisölle täällä. Silloin pitäisi olla meillä täysi joulu jo päällä, ehkä jopa sellaistakin, jota karsitaan ennen joulua jo pois. Mietintämyssy on päässä koko ajan ja tiedossa aiheeseen sopivaa shoppailua ja lueskelua seuraavina viikkoina.

Joulumusiikkia olen kevyesti kuunnellut, Rajatonta jo melkein puhki, lisäksi Manhattan Transferin joululevyä, se on juuri sellaista, mitä kuulee vanhoissa ja uusissakin amerikkalaisissa jouluelokuvissa. Viime vuoden jouluhitti oli ehdottomasti TikTak:n Petran laulama Tulkoon Joulu, sitä kuuntelen edelleen mielelläni, useamman kerran päivässä...

Ennen joulua on tiedossa paljon kivaa. Ensi viikonloppuna vietetään Samin kanssa ekan kerran yö ilman lapsia sitten Varpun ja Vuokon syntymän. Eli jätetään lapset kotiin ayin hoiviin ja mennään Shanghaihin yöksi, Sami tulee sunnuntaina iltapäivällä jo takaisin ja minä jään vielä toiseksi yöksi. Ollaan muutama suomileidin kanssa menossa kuuntelemaan Linkin Parkia ja katsomaan, että miten kiinalaiset käyttäytyy rock-konsertissa. Liput oli ainakin useammassa katsomossa loppuunmyyty jo tällä viikolla, joten porukkaa pitäisi riittää!

Sitten seuraavana viikonloppuna käydään kurkkaamassa Kiinan Hawaijilla eli Hainanilla, ollaan neljä yötä, mikä on varmaankin aika riittävästi. Lämpöä pitäisi olla sen verran, että altaalla viihtyy. Mennään Samin työkavereiden kanssa samaa matkaa eli tämä on samalla jonkinlainen Samin virkistysreissu, mikäs sen virkistävämpää kun reissata perheen kanssa ;-)

Joulukuussa on tiedossa koulun talvikonsertti, Itsenäisyyspäiväjuhlat suomalaisten kesken ja taitaa ihan olla yksi vapaa viikonloppukin vielä tiedossa, silloin ehkä Säteen kanssa Shanghaihin, hän on sinne kovasti halunnut lähteä mun kanssa. Koulun joululoma alkaa vasta juuri ennen joulua, mutta kestää kolme viikkoa eli lomailla ehditään. Jos kaikki menee nappiin, niin lähdemme joulun jälkeen viikoksi Singaporeen ja ehkä ennen koulun alkua vielä Harbiniin, Kiinan lumikaupunkiin eli pohjoiseen kovia pakkasia katsomaan. Mutta niistä sitten lisää lähemmin.

Huomenna saadaan varmaankin Säteen eka todistus ja keskiviikkona on keskustelut opettajien kanssa. Veikkaan, että Säde saa ihan hyvät arvosanat monista aineista, mutta todennäköisesti huomauttamista on huolellisuudessa ja siinä ettei aina saa ajallaan tehtäviä valmiiksi. Matikka tuntuu menevän helposti, Science kiinnostaa ja sitä saisi kuulema olla enemmän.  Kiinan tunneilla opiskelevat jo merkkejä ja Säde osaa jo ainakin kaksi merkkiä kirjoittaa, mikä on kaksi merkkiä enemmän kuin mitä minä osaan...

Oikein hyvää isänpäivää kaikille isille, mukavaa päivää Veli-ukille Pyhämaahan!

Loppuun vielä mukava meemi, osallistukaa!

Anna hyvän kiertää!

Ensimmäiset viisi ihmistä jotka ilmoittautuvat kommentoimalla tähän viestiin saavat minulta jotain pientä. Jotain kivaa, mitä odottaa tulevaksi postissa.

JUTTUUN ON TIETYSTI KOIRA HAUDATTUNA!

Nimittäin jos ilmoittaudut, niin täytyy sinunkin laittaa tämä blogiisi ja antaa hyvän kiertää!

Unohtui laittaa, mistä meemin löysin, Tiinan tuunauksista.