Näkymät ikkunasta näyttää tältä

876005.jpg

Pitää joku sadepäivä ottaa Samista kuva, kun tulee töistä. Pyöräilijät nimittäin käyttää hauskoja sadeviittoja, mitkä menee melkin koko pyörän yli, ei taida edes kengät kastua parhaiden viittojen alla. Kaupoissa on erikseen viittoja pyöräilijöille ja sähkömopoilijoille, jälkimmäiset ovat varmaan vähän lyhempiä ja eri tavalla mitoitettuja muutenkin. Pitänee joku sadepäivä lähteä ulos kuvaamaan.

Pienet neidit oli eilen ja vielä aamullakin vähän sitä mieltä, että ei kouluun... Koulun jälkeen oli kaksi tosi tyytyväistä tyttöä, jotka alkoivat heti touhuamaan kovasti ja touhu jatkuu edelleen. Vuokko selitti, että koulussa oli kivaa, katselivat lastenohjelmia ja söivät tomaatteja :-) Kysyin, että meneekö huomennakin ja vastaus oli - Joo! Tytöt jatkavat edelleen vanhassa koulussa, Montessori-päiväkodit olivat täynnä ja toisessa olisivat halunneet ehdottomasti erottaa kaikki kolme tyttöä eri ryhmiin (meidän tytöt ja toisen suomalaisperheen 3v-tyttö), no emme halunneet asiaa edes harkita, joten emme paikkaa sinne saaneet. Maksamme koulua kuukauden kerrallaan, joten paikkaa voi vaihtaa myöhemminkin, jos joku toinen mukavampi ilmaantuu tai siihen toiseen Montessori-päiväkotiin sattuisi tulemaan vapaita paikkoja.

876030.jpg

Säde valitteli eilen, että oli koulussa ollut kylmä. Oli lyhythihainen koulupaita ja kouluhame. Tänään laittoi sitten pitkähihaisen ja pitkät housut, oli ollut muuten sopiva, mutta jaloilla kuuma, kun oli lenkkarit. Huomiseksi on luvannut taas poutaa ja lämpöistä melkein +30 eli voimme palata takaisin kesävaatteisiin.

876042.jpg

Torstaina menen koululle vanhempainyhdistyksen PAFA:n tapaamiseen, hetken jo harkitsin, että menisinkö siihen mukaan, mutta en taida kuitenkaan. Aasialaiset rouvat jyrää siellä ja en jaksa oikein niiden jahkaamista... Jos mukaan on menossa paljon länkkäreitä, niin voin harkita. Jollain tapaa haluan kuitenkin olla koulun jutuissa mukana ja olenkin jo lupautunut Passport-clubiin, missä olin viime vuonnakin mukana, se vie keskimäärin vain puolikkaan päivän kuukaudessa, joten ei isommin rasita ja siinä näkee kuitenkin opettajia ja oppilaita.

Lauantaina lähdemme isolla porukalla Cixiin ostamaan kiinahuonekaluja. Itse havittelen sermiä, ehkä korkeata kaappia ja erilaisia pienempiä arkkuja, siis pöydälle laitettavan kokoisia. Kuvastossa näin myös mukavan avohyllyn ja mietinnän arvoisen astiakaapin, jollaista en muista nähneeni paikan päällä. Tila täällä meillä on kuitenkin rajallista ja en haluaisi ihan jokaista avointa seinäpaikkaa täyttää kaapeilla.

Nyt sadepäivän kunniaksi iso mukillinen kahvia ja pala Fazerin suklaalevystä :-) (Tilasin levyn Lontoonrae-suklaata ja se oli namia! Harmi, että puolikas maistui Samille...)