Meillä oli Säteen kanssa tarkoitus viettää mukava päivä Shanghaissa. Käydä syömässä Blue Frog -ravintolassa, mun piti käydä silmälääkärissä 1kk tarkastuksessa, piti shoppailla H&M:stä jotain alennusvaatteita lapsille (taitaa kyllä suurin osa olla halvempia Suomessa, mitä viime kesänä katselin), piti shoppailla Säteelle matkalukemiseksi kirjoja ja vielä kaverin vastasyntyneelle pienelle tytölle jotain ultrasöpöä. Kaikki kuitenkin meinasi mennä myttyyn jo ihan alkumatkasta...

Junan lähtöaika oli 10:00, mikä tarkoittaa, että juna lähtee muutamaa minuuttia ennen. Olimme hieman myöhään jo alun alkaen liikenteessä ja koska takseja ei näkynyt, niin hyppäsimme hieman ennen yhdeksää bussiin, mikä menee meidän edestä asemalle. Tiesin matkan kestävän n. 45 minuuttia ja suunnilleen se menikin, ihan lopussa jo lähellä asemaa istuimme pitkät pätkät liikennevaloissa. Kiire oli, joten juoksimme melkein koko matkan bussilta junaan ehtien siihen juuri ennen kuin se lähti liikkeelle, ei mikään mukava tunne, kun tietää, että juna voi lähteä hetkellä millä hyvänsä. Kerran olen Shanghain päässä myöhästynyt, onneksi sain kuitenkin vielä liput saman illan toiseen junaan.

No, pääsimme siis junaan. Matka meni mukavasti ja nopeasti. Junalla tuota väliä voisi reissata melkein kuinka usein vain, sillä junat ovat todella siistejä, nopeita ja matkanteko miellyttävää.

Olimme Shanghaissa n. 11:30 ja koska oli kamala nälkä ja sininen sammakko mielessä, niin päätimme heti suunnata ostamaan metrolippuja ja ensimmäiseksi syömään! Lippujonossa katsoin, että Sami on koittanut soittaa ja laittanut pari viestiäkin. ”Hyviä ja huonoja uutisia. Paprut meni läpi siellä byroossa mutta sinun pitää käydä siellä koska sulla on kaksi passia. Jo tänään. Nyt on selvityksessä voisitko mennä huomenna. Soita!”

No just. Soitan ja mietitään, että ehdittäisikö junalla Hangzhouhun takaisin ennen viraston sulkeutumista. En tiedä miten menee junia. Sami alkaa selvittelmään tuota seuraavana päivänä menoa. Se vaan, että perjantaina olisi jo lähtö lentokenttähotelliin ja viisumien saamisen kanssa olisi jo kiire! Ehkä homma menisi paremmin, jos ehtisin jo torstaina siellä käymään?

Ostan metroliput, mutta lähdemme saman tien katsomaan yläkerrasta, että olisiko niitä junalippujakin tarjolla, sillä muuten vaihtoehtona olisi vain taksimatka kotiin ja 3-4 tuntia taksissa moottoritiellä ei kyllä houkuttele ja aikataulu oli jo muutenkin vähän tiukka ehkei sillä edes ehtisi ajoissa perille?

Saamme liput 13:07 lähtevään nopeaan junaan. Soitan Samille, joka on jo ehtinyt sopia, että menen toimistoon perjantaina aamulla. Saman tien paikalle meneminen tuntui kuitenkin turvallisemmalta, ehkä homma nopeutuisi ja saisimme todennäköisemmin passit viisumien kera takaisin, mikä tarkoittaisi ettei tarvitsisi lomaa Suomessa käyttää eri virastoissa juoksemiseen. Joten pääsimme lähteä takaisin, ostimme sipsejä ja maustettuja tikkuja evääksi, että emme ihan nuukahda matkalla.

Perillä Sami on odottamassa ja aikamme taksia odoteltuamme pääsemme matkaan. Virasto oli hyvin lähellä vanhaa kotia ja paikan päällä meni vain hetki aikaa. Joku firman henkilö hoiti muuten kaikki, mutta musta otettiin vielä yksi kuva ja jouduin allekirjoittamaan yhden paperin. Sitten pääsimme pois ja passien pitäisi olla valmiita tänään klo 16, toivomme todellakin, että näin on!

Koskapa Säde tykkää Hootersista ja mäkin heidän salaateistaan kovasti, niin päätämme kävellä sinne myöhäiselle lounaalle. Olin luvannut Säteelle, että kävisimme kirjakaupassa, mutta kello oli jo niin paljon, että ei oikein meinannut saada taksia ja muutenkin halusin jo kotiin pakkailemaan tavaroita. Käymme vain pikaisesti pienessä elintarvikekioskissa ostamassa maidon ja pari kiinankielistä sarjakuvakirjaa.

Bussipysäkille mennessä löysimme vielä eräästä liikkeestä kummilahjan kummipojalle, perinteisen kiinalaisen vauvoille annettavan korun, laitan kuvan myöhemmin, ei vielä paljasteta tämän enempää. Odottelemma bussia, mutta juuri ennen sen menemistä tuleekin vaihdosta tullut taksi ja hyppäämme siihen, matka sillä menee kuitenkin paljon joutuisammin.

Kotona tulemme tyhjään asuntoon. Ayi oli lähtenyt aamulla 9 aikaan kylään toiseen Suomi-perheeseen ja olivat vielä kuuden aikaan sillä tiellään. Aika pian kuitenkin ovi kävi ja sisään tupsahti ayi, yksi erittäin väsynyt tyttö ja toinen vähän pirteämpi. Olivat käyneet kyläilyn jälkeen laittamassa vielä vähän kukkasia kynsiin, mitä tämä väsyneempi eli Varpu kyllä jo katui. Loppuillan parkui, että haluaa ottaa kukat pois, en kuitenkaan tiedä, missä kynsilakanpoistoaineeni on, joten saa nyt kynsissä vielä pysyä. Parka koitti pestä kovasti käsiä, mutta ei lähtenyt. Idea tuohon tuli kyllä tytöiltä itseltään, halusivat koristellut kynnet, kun mulla ja Säteelläkin on. Mutta ehkä Varpun kohdalla pitää miettiä seuraavaa kertaa tarkemmin.

Tänään siis lähtö, jos saadaan passit, toivon mukaan eivät huku minnekään.

Mä lähden nyt hoitamaan viime hetken ostoksia, kaikki tavarat on pakattu, joten on hyvin aikaa vielä ihmetellä mm. vauvanvaatteita.

Toivon mukaan seuraava blogaus tulee Suomesta tai elokuussa täältä kotoa.

Meillä on muuten tänään Samin kanssa 10v hääpäivä, jonka juhliminen menee aivan totaalisen ohi, mutta eiköhän me ehditä sitä juhlistaa myöhemminkin!

Oikein ihanaa kesää kaikille, moikatkaa, jos näette meidät jossain! Olemme törmänneet lukijoihin  Shanghaissa, Helsingissä sekä keväällä Pekingissä, aina yhtä hämmentävää aluksi, mutta todella mukavaa!

Sain viime viikolla tunnustuksen Minnalta, josta kiitän kovasti! Koitan saada aikaseksi välittää tunnustuksen eteenpäin, sillä hyviä blogeja kyllä riittää!