Lupasin viime postauksessa kuvia, mutta niitä ei nyt ainakaan tähän hätään tule, koitan kuitenkin laittaa jotain lähipäivinä!

Hanzu on lomalla Suomessa ja huomannut, että on koti-ikävä tänne Kiinaan. En olisi välttämättä uskonut tuota tapahtuvan :-) Hyvä kuitenkin, että näin on! Kyllähän tämä kodilta tuntuu, kesällä on varmaan kiva olla 4 viikkoa Suomessa, mutta eläminen muiden nurkissa ja koko ajan vieraana on varmaan pitemmän päälle vähän rassaavaa. Koti on kuitenkin täällä, meidän omat tavarat ja tutut kuviot.

Uskoisin, että kesällä kun Suomeen menee, niin aluksi sitä on ihan ihastuksissaan, pääsee ajamaan autoa (toivottavasti täällä ei tullut vaikutteita liikenteestä...), radiosta kuulee suomalaista musaa, uutisia suomeksi jne., kaupoista saa kaikkea, maksaa vaan sikana ja yleensäkin ihmiset tajuaa helpommin, mitä haluaa sanoa. Täällä eniten ongelmia tulee just siitä, että itse kun osaa hyvin vähän kiinaa ja kaupoissa osataan hyvin vähän englantia, noilla ei välttämättä pitkälle pääse. Yleensä asiat saa hoidettua hyvin, mutta jos kaipaa jotain spesiaalia, niin saattaa mennä hermot ja painua kaupan ovesta ovet paukkuen. Siis mielessään, enhän minä nyt noin käyttäydy... Vaikka itse asiassa täällä sitä on alkanut käyttäytymään vähän eri tavalla, usein sitä pinna napsahtaa samantien, tiuskaisee vaan jotain ja painuu ulos. Lääkärillä sen erityisesti huomaa, kun Suomessa lääkäreitä on pitänyt sellaisina, että he tietävät asioista, heihin voi luottaa. Täällä sitä ainakin tuossa paikallisessa länkkärilääkärissä epäilee ihan kaikkea ja sanoo hyvin suoraan, mitä mieltä asioista on, alkaako sitä sitten Suomessakin kyseenalaistamaan lääkärin ammattitaitoa, sen aika näyttää :-)

Joku on käynyt vaihtamassa meidän "vauvat". Ennen meillä oli kaksi superhelppoa tyttöstä, viime aikoina hieman kitiseviä, mutta muuten niin "kilttejä". Eivät ne nytkään tuhmia ole, mutta niistä on tullut riiviöitä! Joka paikkaan kiivetään ja kaikki kamat revitään alas. Tiistaina olin tässä aamupalalla ja aloin ihmettelemään, että miksi ayi huitoo yläkerrassa harjan kanssa, on siis tuossa katon reunalla ja huitoo harjalla niin, että näen sen ikkunasta?! Menen katsomaan ja ayi on suljettu parvekkeelle. Saman tien kun vapautan hänet, juoksee hän kylppäriin, missä Vuokko istuu tyynen rauhallisesti poreammeen rappusella ja herkuttelee Imodiumeilla.... Varpulla on tyhjä purkki ja kapselit lattialla Vuokon edessä. *huokaus* No, onneksi vaan Imodiumeja, niitä tuskin oli montaa mennyt, kun ovat niin "kuivia" ja muutenkaan eivät todennäköisesti aiheuta mitään, kovan vatsan korkeintaan. Ilmeisesti Vuokko ei yhtään kokonaan syönyt, kun vatsa on toiminut ihan normaalisti, mutta täytyy nyt tsekata talo silläkin silmällä, että mitä vaarallista on käden ulottuvilla.

Nyt lähdetään hetkeksi ulos. Sää on pilvinen, mutta lämpöä n. 16 astetta eli tarkenee kyllä!