Ensin sitä samaa eli Varpu alkoi oksentamaan tasan kaksi vuorokautta Vuokkoa myöhemmin eli tänään aamulla 6.45. Jotenkin ei tunnu vatsataudilta, kun tyttö ei oksentanut koko mahan sisältöään kuten tapahtui alkukuusta, nyt oksensi vaan kevyesti limaa, samoin oli Vuokon kanssa torstaina. Kai tämä enemmänkin liittyy tuohon keuhkoissa olevaan limaan, mitä tosin ei toivottavasti enää ole, ehkä ne nyt pukelsi vikat limat pois. Pakit on kyllä molemmilla vähän sekaisin, en tiedä, kuinka sen selittäisin...

Tänään olisi illalla juhlat erään perheen kotona, mutta selvä on ettei koko perheen voimin sinne mennä, ehkä Sami menee käymään ja tulee ajoissa kotiin, että jaksaa yöllä herätä putsaamaan mahdollisesti oksentavia ja ripuloivia tyttöjä. Kuinka uusi vuosi voisi paremmin alkaakaan?!

Sitten meemi vuodesta 2005, löysin sen täältä:

1. mitä sellaista teit vuonna 2005, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?

No muutin Kiinaan.

2. piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?

En muista teinkö, jos tein, tuskin pidin :-) Ehkä jätän  nytkin väliin.

3. synnyttikö kukaan läheisesi?

Useampikin kaveri synnytti ja eräs ystäväperhe sai vihdoin kauan odottamansa adotiolapsen.

4. kuoliko kukaan läheisesi?

Ei onneksi.

5. missä maissa kävit?

Ruotsissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

6. mitä sellaista haluaisit vuonna 2006, jota puuttui vuodesta 2005?

En tiedä, puuttuiko varsinaisesti mitään, mutta kun täällä ollaan, niin haluan toki matkustella lisää ja kokea uusia juttuja.

7. mitkä vuoden 2005 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?

Olen huono päivämäärissä, muistan ne synttärit, mitkä olen muistanut jo 15v ja loput meneekin sitten hienosti ohi... Joten tuskin mitään tämänkään vuoden päivämäärää tulen ikuisesti muistamaan. Tai ehkä muistan elokuun 2. päivän, kun muutimme Kiinaan.

8. mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?

Luopua kodista ja kaikesta muustakin Suomessa ja lähteä koko porukan kanssa tänne.

9. mikä oli suurin epäonnistumisesi?

Jaa-a, enpä osaa oikein sanoa. En jotenkin ajattele elämää erilaisina suorituksina, joissa onnistun tai epäonnistun. En yleensäkään murehdi kauheasti asioita, en etukäteen enkä jälkikäteen, mielummin koitan herätä aamulla positiivisella asenteella uuteen päivään ja selvitä iltaan asti, yleensä onnistun. Epäonnistumiset on yleensä niin pieniä ettei ne kauan rassaa eikä siis jää mieleenkään.

10. kärsitkö sairauksista tai vammoista?

11 ekaa kuukautta meni kai ilman suurempia vaivoja, mutta tässä kuussa on sitten ollut flunssaa ja vähän ongelmia vatsan kanssa. Alan kyllä kallistua siihen, että omat viime aikaiset vatsavaivat ovat enemmän stressioireita, kun vatsassa alkaa kiertää aina silloin, kun joku tytöistä oksentaa...

11. mikä oli paras asia, jonka ostit?

Mitähän mä olisin ostanut? Tänä vuonna ei ole tullut ostettua mitään kovin isoja juttuja, mutta paljon kaikkea pientä, etenkin näin loppuvuodesta. Onneksi ostin muovikuusen jouluksi, olemme nauttineet sen tuomasta tunnelmasta. Läppäri oli tietysti ihan huippuostos, mutta taisi mennä kyllä Samin piikkiin.

12. kenen käytös herätti hilpeyttä?

Lasten, päivittäin.

13. kenen käytös masensi?

Kenenkään käytös ei ole tainnut isommin masentaa. Yleensä ahdistun ihmisistä, jotka ajattelee heti kaikesta negatiivisesti, eivät suostu edes suunnittelemaan mitään, kun ajattelevat vaan ettei se onnistu ja kuitenkin on ihan tyhmää. Onneksi noita tapaa aika harvoin. Ei kyllä mitään isompia masennuksen kenenkään käytöksestä ole tullut.

14. mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Siis Samin rahoista :-) Olen ollut elokuusta lähtien täysin ilman omia tuloja, ruokapalkalla siis. Yleensäkin kaikki rahat on menneet ihan elämiseen, asuminen, ruoka, välttämättömät vaatemenot ym. perusjutut. Nyt syksyllä on vähän jäänyt rahaa säästöönkin, ollaan shoppailtu jonkin verran pieniä juttuja kotiin ja tietenkin jonkin verran rahaa on mennyt myös matkoihin.

15. mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?

No varmaan tänne Kiinaan muutosta, kyllä mä ajattelin tätä sellaisena pienenä seikkailuna ja sitä on toki ollutkin ja on edelleen. Vaikka arki onkin arkea, niin aina sitä tuolla kaupungilla miettii, että mä olen oikeasti täällä!

16. mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2005?

Ei mikään erityinen, ehkä Rajattoman Kevät -albumilta jotkut biisit, kun niitä kävin livenä toukokuussa kuuntelemassa. Nyt syksyllä olen kuunnellut Coldplaytä ja se on iskenyt kanssa aika kovaa. Viimeisin juttu on Jamie Cullum, mutta tuskin siitäkään mikään yksi biisi jää elämään. Olen jotenkin niin suurkuluttaja musiikin suhteen ettei mitään yksittäisiä biisejä nykyään enää jää kummittelemaan. Tai ainakaan nyt ei tule mieleen.

17. viime vuoteen verrattuna, oletko:
a) onnellisempi vai surullisempi?

Mun onnellisuus on varmaan aika vakio, ollut ainakin monta monta vuotta, mutta kai mä onnellisempi olen, toivottavasti onnellisuuskäyrä menee tasaisesti ylöspäin :-)

b) laihempi vai lihavampi?

No ainakin tällä hetkellä laihempi.

c) rikkaampi vai köyhempi?

Tavallaan rikkaampi, vaikka ei niitä tuloja olekaan. Viime kuussa maksoin (tai joku muu) toisen opintolainani kokonaan pois eli velkaa vähemmän, kohta ei yhtään.

18. mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Olisinpa alkuvuodesta viettänyt enemmän aikaa ystävien ja läheisten kanssa, lähtö tuli jotenkin nopeasti. Onneksi on kuitenkin netti, minkä kautta voi vaihtaa kuulumisia.

19. mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

En kai mä mitään liikaa tehnyt?

20. kuinka vietit joulua?

Täällä Kiinan kotona (no ei meillä muuta olekaan) oman perheen kanssa. Päivällä käytiin ravintolassa syömässä ja sitten avattiin lahjoja, syötiin suklaata ja salmiakkia ja katseltiin Suomesta saatuja Kylmäverisesti sinun -sarjan jaksoja.

22. rakastuitko vuonna 2005?

En, mutta ehkä rakkaus syveni.

23. kuinka monta yhdenyön juttua?

Pakko nyt tunnustaa näin julkisesti, että ei yhtään.

24. mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?

Katseltiin Desperate housewivesin eka kausi eli Suomessa Täydelliset naiset, se oli aika huippu! Muuten ei ole täällä tullut paljon telkkaria katseltua ja tuokin itse asiassa oli dvd-boksi.

25. vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Ei kuulu tapoihini.

26. mikä oli paras lukemasi kirja?

Olen lukenut aika monta kirjaa tässä syksyn aikana, suurin osa hyviä ja nyt luen Kari Hotakaisen Juoksuhaudantietä, joka tuntuu olevan aika huippu. Mutta kirjoja on toisaalta aika vaikea laittaa järjestykseen, kun ovat niin erilaisia. Joskus on kiva lukea vähän enemmän hömppää siis enemmän viihteellistä ja joskus taas jotain, missä on vähän muutakin sisältöä.

27. mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Ehdottomasti Mariza.

28. mitä halusit ja sait?

Halusin läppärin ja sain.

29. mitä halusit muttet saanut?

Olen tottunut saamaan sen minkä haluan :-) No ei, mutta ei nyt tule mitään isompaa mieleen.

30. mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?

Katsottiin kesällä vähän ennen lähtöä Amelie, mikä oli kyllä aika huippu.

31. mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?

Täytin heinäkuun 17. päivä 31 vuotta. Taisimme olla silloin Somerolla vuokramökillä. Varmaankin vietimme ihan rauhallisen päivän ja ehkä söimme jotain herkkuja, kakkua ei kuitenkaan.

32. mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?

Vaikea ajatella, ehkä tämä asuminen täällä. Asuisin mielelläni tällaisessa isossa omakotitalossa tuolla keskustan tuntumassa järven rannalla, aika realistinen toive siis :-)

33. kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2005?

Heh :-) Noh, yleensä farkut jalassa, musta paita tai musta paita ja musta huppari. Joskus voi olla jonkun muunkin värinen paita. Olen ehdottomasti meidän perheen huonoiten pukeutuva... En oikeasti jaksa kamalasti miettiä vaatteita, toki haluan näyttää suht koht siistiltä, mutta enemmän sellainen rento ja käytännöllinen. Ostan myös vaatteita aika vähän.

34. mikä piti sinut järjissäsi?

Kotitöissä auttava mies ja täällä Kiinassa myös ayi. Juuri eilen mietin, että ayi on kyllä ollut korvaamaton apu ihan siinä, että saan hetken hengähtää täällä päivän aikana. Yleensä Varpun ja Vuokon ollessa hereillä he suurimman osan ajasta roikkuvat mussa ja jotenkin sitä ei vaan jaksa koko ajan. On ihana välillä laittaa ovi kiinni ja juoda päiväkahvinsa rauhassa.

36. mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?

Vantaan kuntalisä, tosin nyt en ole enää perillä siitä, missä siellä mennään. Vihastuttaa päättäjät, jotka tukevat vain kunnallista päivähoitoa, mutta eivät tajua tukea kotona lapsiaan hoitavia vanhempia.

37. ketä ikävöit?

En ketään kamalasti, mutta toki aina välillä tietyissä tilanteissa ikävöin Suomessa olevia läheisiä.

38. kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?

Olen tavannut täällä paljon uusia kivoja ihmisiä, järjestykseen en halua heitä laittaa, enkä voikaan.

Oikein mukavaa vuotta 2006 kaikille!