Aluksi on ihan pakko kommentoida Matti K:n palautetta. Hyvä Matti, meitä ei huijattu 8-) Viimeksihän kävin parin tunnin kidutuksessa, missä hierottiin, putsattiin korvia ja vielä leikattiin hiuksetkin ja hintaa kertyi 45 remppaa, Säde on käynyt 2 kertaa kampaajalla, ekalla kerralla taisi olla 40 RMB ja toisella 20 RMB. Me kuitenkin toisen rouvan kanssa halusimme mennä kokeilemaan tuota britti-ketjuun kuuluvaa kalliihkoa kampaajaa, missä puhutaan englantia. Saimme heti aluksi nähtäväksemme hinnaston, minkä perusteella valitsimme mm. kolmesta eri kampaajasta sopivan eli heitä oli eri tasoisia. Sitten näimme myös varjäysten hinnat. Värit ovat tietenkin tuontitavaraa ja kuten varmaan tiedätkin, tuontitavara maksaa täällä aina aika paljon. Värjäys maksaa paljon myös halvoissa kampaamoissa, siis jos vertaa työn hintaan. Aion mennä tuonne kyllä jatkossakin, maksan mielelläni siitä, että voin keskustella kampaajan kanssa siitä, mitä haluan päälleni tehtävän.

Vielä tekisi mieli kommentoida hieman sitä, että kiinalaiset mm. siivoaa paremmin. Meillä on todella ihana ja herttainen ayi, mutta ei hän mikään siivouksen asiantuntija kyllä ole. Ei osaa myöskään käyttää pesukonetta ja silittämisenkin on oppinut vasta meillä. Olemme häneen kuitenkin todella tyytyväisiä ja mielelläni teen jotain kotihommia itse, että hänellä on aikaa olla Varpun ja Vuokon kanssa. Täällä ei ilmeisesti ole ylitarjontaa hyvistä apulaisista eli hyvä ayi on aika vaikea löytää tai ayi yleensä. Jotain kaverin kaverin työttöämiä kavereita on, mutta ne ei välttämättä osaa tehdä yhtään mitään.

Lähdimme eilen aamupäivällä käymään nopeasti kaupungilla, tarkoitus oli ostaa mm. kengät kaikille tytöille. Kengät löydettiin, lisäksi Sami osti pari vaatekertaa todella halvalla, sitten innostuimme ostamaan Samilla ja mulle kellot, käytiin vielä herkkuostoksilla ja kas, kello olikin jo viisi ja ruuhka-aika. Taas meni yllättävän kauan taksin hankkimiseen ja tuli jo kylmäkin, syksy on tullut. Hanskoja piti tänään etsiä, ettei lapset huomenna palellu.

Nyt tuli vieraita.