Säteen kolmen viikon loma on nyt ohi. En tiedä, oliko loma kovin hauska ja rentouttava, aika paljon käytiin lääkärissä ja sairasteltiin. Säde itse oksenteli sillon ekalla viikolla ja sitten on ollut yskäinen, eilen valitti korvaansa, mutta ei enää tänään, toivottavasti siellä ei mikään muhi. Eipä tässä ole kun kolme viikkoa arkea, niin taas on viikon loma ja sillon lähdetään lämpölomalle Boracayn-saarelle.

Torstaina käytiin Shanghaissa hammaslääkärillä Vuokon kanssa, Sami siitä kertoilikin jo eilen. Hyvin tuo tuntuu parantuneen, ei sitä suuremmin tunnu enää varovan, vaikka ehkä vähän enemmän poskihampaita käyttää syömisessä kuin aiemmin. Hammaslääkäristä jäi kyllä tosi hyvä kuva ja sinne mennään varmaan Säteenkin kanssa keväällä tarkastukseen. Muutenkin harkitsen jatkossa, että käymme tuolla Shanghai United Family Hospitalissa World linkin sijaan. Heti sisään tultuamme tapasimme tutun hoitajankin, eräs vastaanotossa työskentelevistä oli paria päivää aiemmin muuttaanut Hangzhousta Shanghaihin ja tuonne töihin.

Tänään aamulla herättiin taas kylmyyteen, öljylämmitys ei toiminut, mutta iloinen yllätys oli, että oli tullut toinen säiliö, nyt mahtuu kerralla n. 360 l öljyä eli kerran viikossa näin talvisaikaan pitää täyttää. Sami tekstaili ja soitteli E:lle ja iltapäivästä tuli joku "guru" sitä katsomaan ja korjasikin pikaisesti, ilmakupla siellä oli vaivannut ja estänyt lämmityksen... Onneksi talo lämpeni suht nopeasti ja nyt on taas lämmintä.

Muutama sana Shanghaista. Tällä kertaa majoituimme New Harbour apartments -hotelliin. Sijainti oli ihan hyvä, kävelymatkan päässä Hui Hai lu:sta. Todennäköisesti emme kuitenkaan ensi kerralla mene tuonne, ehkä kokeilemme Somersetin Grand Shanghai -hotellia, missä siis myös huoneistoja ja sijainti vielä lähempänä tuota Hui Haita. Nanjing lu:n Sofitel pitää myös joskus kokeilla, tykkään vaan noista huoneistoista, kun niissä on reilusti tilaa, ainakin jos useamman yön on. Sofitel on taas muuten sijainniltaan keskellä shoppailukatua eli ei tarvitse takseja miettiä, jos tarkoitus on lähinnä shoppailla.

Kävimme äänestämässä presidenttiä ja samalla näimme Suomen konsulaatin. Pois lähtiessä muutama kiinalainen talutti sisään jotain elämäntapaintiaania, joka ei varmaan ollut äänestämään tulossa. Herralla oli mm. luuta mukana ja pää totaalisen sekaisin. Semmoisia maailmanmatkaajia.

Eilen kävimme lopuksi Ikeassa, kuski haki meidät hotellilta ja odotti Ikeassa. Mitään isompaa emme ostaneet ja aika vähän tällä kertaa muutakin Swedish food marketista lähti Varpua ajatellen useampi paketti maidottomia keksejä, lisäksi itseäni varten salmiakkia, Samille vähän suklaata ja Säteelle hedelmäkarkkeja, lisäksi ostin yhden purkin silliä.

Sami teki tänään herkullista kanakasviskastiketta ja riisiä, vähän jouduin auttamaan alussa, kun ei tuo kotirintamamies tiennyt, että missä meidän riisit säilytetään ja jotain muutakin pientä oli :-) No, kaikki löytyi ja ruoka oli herkkua, mä viimeistelin, kun korjaajatyyppi tuli kesken ruoan laiton. Mä lueskelin Samin kokatessa postissa tullutta Meidän perhe -lehteä, kiitos Tiina! Yleensä viikonloppuisin mä nukun pitkään ja Sami herää tyttöjen kanssa. Sitten Sami menee päikkäreille, kun tytötkin menee ja mä teen ruokaa. Tänään mut revittiin aikaisin ylös kylmään taloon ja menikin sitten viikonloppurutiinit ihan uusiksi, loppujen lopuksi nukuttiin molemmat pienet päikkärit iltapäivästä, kun Varpulla ja Vuokollakin riitti unta ueammaksi tunniksi.

Nyt suihkun kautta unille. Mukavaa viikon alkua!