Pääsimme vihdoin ennen puolta päivää Hefang- eli History streetille. Katu on siis kävelykatu, jossa molemmin puolin tietä pieni kauppoja, missä myydään silkkihuiveja, kravaatteja, teetä, ihania laukkua (yksi jäi mieleen kummittelemaan...), kalligrafia-siveltimiä, leimasimia, kännykkäkoruja ym. pientä ja isoa kiina-krääsää, mutta siis lähinnä tuollaista käsityöjuttua, tuolta saa muovista länkkärikamaa hakea.

Mä ostin rannekorun ja muutaman uuden siveltimen kalligrafiaan ja sitä väriä, joka hiotaan siitä palikasta veteen, en tiedä, mitä tuo olisi suomeksi. Sami osti leimasimen, mihin kaiverrettiin hänen kiinalainen nimensä ja Säde sai kierrätysmateriaaleista tehdyn hyrrän, jota koristi Kiinan lippu, sitten myös rannekorun, huivin, mistä roikkuu irtohiuskiharoita sekä puuhelmipaketin. Varpu ja Vuokko jäivät tällä kertaa ilman mitään, tosin eivät ilman huomiota:

15421.jpg

Tänään oli myös tullut postia Suomesta, kiitos lehdistä Elisalle! Tilasinkin juuri itselleni Kodin kuvalehden sekä Kotivinkin ja Säteelle alkaa tulla Akkarin lisäksi Prinsessa, ihan vaan tiedoksi, jos joku haluaa joskus lehtiä laittaa. Ilmeisesti myös Meidän Perhe -lehti tulee tänne säännöllisesti, kiitokset siitä Tiinalle!

Yulan kyseli tuosta North American Hospitalista, siellä on kiinalaiset lääkärit, jotka puhuvat jonkin verran englantia, perjantaina oli tulkkina toiminut jenkki, joka ilmeisesti ei ole itse lääkäri vaan enemmänkin kiinalaisesta lääketieteestä kiinnostunut. Tuolla on palvelu ollut ihan hyvää, todella tarkasti kaikki tutkivat ja ainakin Varpun ja Vuokon elokuun alun tautien kanssa tuntui, että lääkkeitä annettiin ihan kamalasti. Influessa-rokotusten ottoa vielä mietitään, ilmeisesti emme saa niitä kuitenkaan täältä eli Shanghaihin pitäisi mahdollisesti tulla ottamaan. Meillä on myös yksi satsi havrixia ja engerixiä ottamatta ja ne pitää Shanghaissa ottaa, mietimme vaan, että pilatako tuo parin viikon kuluttua olevan Shanghain reissu rokotuksilla vai ei? Todennäköisesti otamme sillon, kun muuten joutuisimme tekemään erikseen päiväreissun tuonne ja se on tyttösten kanssa vähän rankkaa kuitenkin.

Matille kiitos ravintolavinkistä, emme tuollaista huomanneet, emme itse asiassa edes saksikauppaa tai minä ainakaan. Jossain vaiheessa kyllä mietimme, että kahvi tms. tekisi hyvää, mutta päätimme lähteä kotiin, ihan hyvä valinta sekin, tällä kertaa saimme jopa taksin nopeasti.

Mukavat viikonalut sinne talviaikasuomeen!