Taisin jo eilen kirjoittaa yskivistä lapsista. Vuokko tuntui aamulla vähän lämpöiseltä, joten päätimme jättää uimiset väliin ja lähteä käymään Vung tau:n kylässä ostamassa vaippoja ja juotavaa. Samalla reissulla kävimme lounaalla Good morning Vietnam -ravintolassa. Koko ajan meitä kuskasi sama taksi, kuski nukkui päiväunet lounaamme ajan.

Kun tulimme kotiin, meni pienet päikkäreille ja Säde taas pelaili. Kun Varpu heräsi, niin kokeilin Vuokon otsaa, joka tuntui aika lämpöiseltä. Kaivoin sitten kuumemittarin esiin ja laitoin kainaloon. Siinä vaiheessa, kun se sieltä tipahti, niin oli mittarissa 40.5 astetta... Tuossa vaiheessa Vuokko oli saanut jo kaksi kertaa paracetamolia. Ei muuta kun Sami taas SOS:iin soittamaan ja miettimään, että mitä tehdään. Päätettiin sitten, että huomenna pitää mennä Saigoniin lääkäriin ja samalla päätettiin, että tämä on vika yö täällä. Alunperin piti lähteä lauantaina aamusta sinne, mutta ei kannata turhaan ajella huomenna edestakaisin. Soitimme samaan matkatoimistoon, joka oli muutkin hotellit varannut ja virkailija sai varattua meille sviitin jostain hotellista, joudumme lauantaina sitten siirtymään toiseen hotelliin viimeiseksi yöksi.

Vuokko nukkui melkein koko illan, joi onneksi välillä ja ihan vähän söikin. Säde alkoi kanssa tuossa äsken olemaan kovin uupuneen oloinen, työnsin mittarin kainaloon ja lämpöä oli 38.4 eli kuumetta hänelläkin. Säde yski koko viime yön taas tosi paljon ja tämän päivänkin, joten nielurisat on varmaan taas enemmän turvoksissa. Lääkäri tsekkaa myös Säteen huomenna, jos siellä olisi tulehdus tai jos heillä muuten olisi antaa jotain helpotusta. Nythän Säteellä on kahdet nenätipat ja Zyrtec, nuo saattaa helpottaa turvotusta nielussa, tosin eivät ilmeisesti sitä ole juurikaan tehneet. Onneksi Saigonissa on SOS:n kansainvälinen lääkäriasema eli saadaan varmasti ihan hyvää hoitoa.

Tämä loma meni kyllä alusta asti vähän sairastellessa, Vuokkohan yksi jo tänne tullessa. Ilmastointia emme ole pitäneet kovin viileällä ja auringossa on tytöt olleet tosi hyvin suojattuina, joten ei kai noita tauteja olisi voinut mitenkään estää, edes kotiin jäämisellä.

Saigon saa siis meidät kahdeksi päiväksi, toivon mukaan pääsemme kuitenkin jo sunnuntaina reissaamaan kotiin... Täällä oltaisiin mielellään vielä huominen polskittu altailla, yhtään ei tullut otettua altaalla kuvia ja muutenkin jäi kuvaamiset vähän vähille, mutta ei voi mitään. Tähän asti onkin kaikki lomareissut menneet ihan täydellisesti ja ollaan niillä toivottu sairauksista, jospa seuraavat menisi taas täydellisesti :-)

Lopuksi vähän kuvia, ensin eilen otettu perhepotretti beachillä:

407008.jpg

Säde kävelee meidän Bungalowilta päin:

408761.jpg

Kuva ylhäältä otettuna, näkyy vähän uima-allastakin:

408764.jpg

Pampulaiset ennen kauppaan lähtöä, värikooditus ei toimi, Vuokko vaatii nykyään punaista (eli kumpi onkaan kumpi?):

408765.jpg

Vung tau:n katunäkymää:

408766.jpg

Tran Hung Dao Statue & Park:

408767.jpg

Semmosta. Ehkä sitten huomenna päivitystä, että mitä kuulimme lääkärissä.

Ei muuta kun mukavia pakkasia! Ja lämpölomalaisille paljon aurinkoa!