Olimme kolme yötä Shanghaissa. Hotellivalinta ei mennyt ihan putkeen, sivuilla ollut kartta oli aika kaukana totuudesta ja hotellimme olikin keskellä ei-mitään. Ensi kerralla valitsemme toisen Somerset-hotellin, mikä oikeasti oli lähempänä keskustaa.

Torstaina kävimme vaan Mäkkärissä, dvd-kaupassa ja ruokakaupassa. Tässä Säde - meidän trendiprinsessa - hotellin aulassa:

17620.jpg

Perjantaina kävimme aamusesta Ikeassa ja söimme elämämme ekat Ikean lihapullat, eivät maistuneet miltään... Jonkin verran tuli tavaraa mukaan, mm. Säteen huoneeseen matto, ruokailuvälinelokerikko, parit lamput, salmiakkikaloja ja puolukkamehua, siinä tärkeimmät.

17623.jpg

Illalla kävimme vielä ostoksilla, Sami tietsikkahärvelikaupassa Vuokon kanssa ja minä Säteen ja Varpun kanssa Kiinan toiseksi suurimmassa ostoskeskuksessa. Ostin Säteelle kauan toivotun BabyBornin, mikä maksoi varmasti enemmän kun Suomessa. Mukaan lähti myös pari vaatetta Säteelle, Varpulle ja Vuokolle.

Lauantai alkoi sillä, että kuulimme kolahduksen, Vuokko oli pudonnut hotellin vauvansängystä. Laidat olivat sellaiset laskettavat mallit ja systeemi, millä pysyvät ylhäällä, todella heikko. Sami soitti siitä heti respaan ja sanoi, että sänky pitää korjata iltapäivään mennessä. Illalla sitten piti soittaa uudestaan (Kiina on Kiina...) ja insinööri tuli korjaamaan sen eli sitoi narulla laidan ylös. Ajattelimme kyllä laittaa tästä palautetta eteenpäin, kyseessä kun ei ole kuitenkaan kiinalainen hotelliketju.

Lauantaina kävimme aamulla kopiomarkkinoilla, missä siis myydään lähinnä kopiomerkkituotteita. Paikka oli aika kamala, myyjät erittäin päälle käyviä ja jotenkin homma on rassaavaa, kun pitää jaksaa tinkiä älyttömästi. Varpu ja Vuokko olivat kantorepuissa, ilman niitä siellä olisi ollut vielä kamalampaa, liikkumaan rattailla olisi kyllä päässyt, mutta taputtelijoita olisi ollut enemmän. Mukaan lähti "Puman" lenkkarit sekä talvitakit Varpulle ja Vuokolle ja tarroja Säteelle.

Kävimme hotellilla syöttämässä naperot ja sitten lähdimme erään suomalaisen äidin ja tyttären kanssa syömään. Olemme tämän äidin kanssa tutustuneet jossain nettipalstalla, kun Säde ja hänen tyttärensä olivat pieniä ja nyt sitten törmäsimme eräällä expat-listalla. Oli mukava tavata suomalaisia, tytöt löysivät heti yhteisen sävelen ja oli kivaa. Tuolta lähdimme vielä käymään yhdessä tavaratalossa, joten lauantaina oltiin paljon liikenteessä.

17629.jpg

Tänään kävimme aamusta rokotuksissa ja sitten ajelimme pari tuntia kotiin. Reissu oli ihan mukava, mutta oli kiva tulla kotiin!

Mukavaa isänpäivää kaikille!