Jännitysnäytelmä jatkuu

16.00-17.00
Valehtelin äsken, vauvojen välipala tarjottiin vasta tämän tunnin aikana. Vein A:n syöttötuoliin odottamaan ja annoin pari maissinaksua ja vesimukin. Sitten menin hakemaan B:n ja haistoin tutun vellin, joten vaipanvaihto. En nähnyt, mitä A touhusi ja yllätys olisi aika suuri, kun vaipanvaihdon jälkeen mentiin takaisin keittiöön. Neiti A oli jo melkein pöydällä, yksi jalka enää syöttötuolin istuinlaudalla... Ei tämä nyt eka kerta ollut, mutta aikoihin ei ole tuota yrittänyt. A on jotenkin niin laiheliini, että mahtuu pyörimään tuolissa miten vaan, meillä on triptrapit, eikä olla jaksettu niihin niitä pehmusteita ostaa, mutta näköjään tuohon toiseen pitäisi jotain pienennystä keksiä. No, äkkiä B lattialle, vaippa pöydälle ja A turvallisesti syöttötuoliin, jo oli tarrannut esikoisen taimiin, mitkä on pöydällä kasvamassa. No, annan välipalaa ja välipalan jälkeen B:lle taas uusi vaippa, nyt oli bodykin takaa sotkeentunut velliin, oli Huggies vaippa, joka näköjään toimii yhtä huonosti kuin Pampers, Libero tuntuu toimivan aika hyvin nyt, kun ei tavara ole enää ihan vettä. Pampulat lattialle möyrimään.

17.00-18.00
Vauvelit vaikuttaa vähän väsyneiltä, joten alan pakkaamaan vielä hetkeksi unille. Iltapäikkärit tuntuu olevan tärkeät, että jaksaa syödä puuroa ja mennä yöunille. Pakkaan ja kumpikin on vähän rauhattomia. Tuen paketteja niin etteivät pääse pyörimään ja vähitellen A nukahtaakin, B ilmeisesti virkistyi kauneusunilla kotimatkalla, kun ei nukahda. Laitan A:n vaunuihin, avaan makuupussin ja haalarin ja jätän sisälle nukkumaan. B lattialle, missä ei kyllä kovin tyytyväisen kuuloisena leiki, ihan kun kuitenkin olisi unet olleet tarpeen... Äkkiä äidille välipalaa ennen kuin alkaa uusi ruokakierros lapsilla. Esikoinen on edelleen ulkona.

18.00-19.00
Ehti sitten A herätä ennen kun sain välipalaa. Kiukkuinen tyttö heräsi ja söin palaseni huudon säestämänä. Annoin muutaman "uuden" lelun, mutta hirveä tappelu niistä siskon kanssa ja parku jatkuu. Pitäisi varmaan esikoinenkin kohta pyytää sisälle iltapalalle, että saa kaikki jotenkin sujuvasti samalla kertaa syötettyä ja unille.

19.00-20.00
Esikoinen tulee sisälle. Laitan hänelle iltapalaa ja samalla lämmitän vauvoille puuron, joka ei päivällä maistunut. Vähän heikosti se uppoaa nytkin, mutta jotain sentään menee. Vielä maitohappobakteerit ja sitten vesimukit. Maitoakin (siis korviketta) välillä mukista tarjotaan, mutta samantien sylkevät sen pois, joten maitoa saavat ruoan mukana, laitetaan jauhetta valmiiseen, kuumaan puuroon, välipalaksi jogurttia ja kasvis-liha-soseisiinkin välillä maitoa. Koitetaan tässä nyt vähitellen kuitenkin noita tavallisiakin maitotuotteita kokeilla, nyt kuitenkin tuo ripuli saa parantua ensin täysin. Esikoinen painuu iltapalan jälkeen pesulle ja omaan huoneeseen leikkimään. Sovittiin ettei tänään lueta, kun isi on myöhään töissä (=lintsillä ja ihan selvinpäin...).

20.00-21.00
Vien ensin A:n sänkyyn, puen unipussiin ja annan tutin suuhun, jää sinne hiljaisena. Sitten alakertaan vaihtamaan B:lle vaippa ja hetken kuluttua ylös. Unipussi, tutti ja oma sänky. Poistun huoneesta ja sinne ne taisi nukahtaa ihan itsekseen tai ainakaan mitään isompaa meteliä ei kuulu.

21.00-22.00
Njaa, ei ne sitten nukahtaneetkaan. Kun Suomen matsi alkoi, niin alkoi myös B:n itku. Menin vähän silittelemään päätä ja peppua ja selkää, mutta ei auttanut, hirvee möhkyyminen päällä koko ajan. Otan sitten vauvan pinniksestä ja menen pötköttämään massu massua vasten sänkyyn. Mukavaahan se on ja vauva voisi siinä nukkuakin vaikka yönsä, mutta kun alkaa aina jossain vaiheessa möhkyämään ja putoaa jalkopäästä lattialle 8-/ Vähän rauhaton on, mutta lopulta nukahtaa ja siirrän hieman ennen kymmentä omaan sänkyyn.

22.00-23.00
Syön iltapalan loppuun ja katson samalla lätkää. Kipollinen kevyesti sulaneita pakastavadelmia katoaa nopeasti mahaa ja tekisi mieli ottaa lisää. Otankin. Ei näy miestä vielä kotiin.

23.00-00.00
Katselen matsia, syön vadelmia, irccaan (sitä olen kyllä tehnyt vähän joka välissä, vaikka en ole kirjoittanutkaan), selailen vaippakauppoja netissä. Vastaanotan humalaisen miehen kotiin...

00.00-01.00
Matsin jälkeen nukkumaan...