Kävin aamupäivällä Varpun ja Vuokon kanssa perinteisellä kävelyllä. Alunperin tänään piti olla Gymboree, mutta taas vaihtui ryhmä ja jatkossa käymme perjantaisin. Aamulla satoi vettä ja niin alkoi satamaan reissumme loppumetreilläkin, joten teimme vain pienen lenkin lähikaduilla. Tuossa muutaman kadun päässä on jotenkin tosi kivan oloinen kiinalainen katu. Sieltä oli parin päivää sitten laittamani kuvatkin. Jotenkin siellä on semmoista muurahaispesämäistä hyörinää ja pyörinää koko ajan, ihmisiä liikkuu, on kauppoja, kaiken mahdollisen myyjiä katukivetyksillä, busseja, takseja, autoja, mopoja ja pyöriä. Kauniita, mutta ränsistyneitä taloja. Joka toinen kiinalainen sanoo kiinaksi "kaksoset" tai "kaksi", aika hyvin kuitenkin pääsi eteenpäin, harva jäi eteen seisomaan. Titi-nallea on katsottu, kun kaikki läpsyttää käsiää taa-taa-ti-ti-taa :-)

Oletteko huomanneet, että lokakuun 13. pv tulee ensi-iltaan Jadesoturi-niminen elokuva. Sivuilla kerrotaan näin:

Jadesoturi on Kalevalan inspiroima fantasiaa ja kung fua yhdistävä eeppinen rakkaustarina hyvän ja pahan taistelusta. Elokuva yhdistää suomalaista ja kiinalaista mytologiaa. Se tapahtuu kahdessa ajassa ja paikassa, nykypäivän Suomessa sekä muinaisessa Kiinassa.

Jadesoturi on sisällöltään monitahoinen ja mielikuvituksellinen. Se on visuaalisesti näyttävä elokuva, jossa suomalaisessa elokuvassa ennennäkemättömin erikoistehostein on luotu tyylikkäitä taistelukohtauksia, henkeäsalpaavan kauniita maisemia sekä upeita joukkokohtauksia.

Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, olisi aika jännä mennä tuo täällä katsomaan, luulisi täälläkin levitykseen tulevan.

Eilen kuulin talossa asuvalta Australialais-perheeltä, että heidän 2v tytär oli aloittanut koulun, joka on nimeltään Jordan's language school. Selvittelin vähän asiaa ja koulu on kiinalainen koulu, jossa opetetaan englantia, opettajina mm. amerikkalainen sekä eestiläinen, tiedä, vaikka puhuisi suomeakin? Tämä tyttö on koulussa kahtena päivänä viikossa, aina 9-16 ja syö siellä myös lounaan. En tullut kysyneeksi, että nukkuvatko lapset siellä päiväunet. Kovasti oli ekasta päivästä tykännyt, pois ei olisi halunnut lähteä. Mietin tuota kovasti Varpulle ja Vuokollekin, he kun selvästi kaipaavat jotain aktiviteettia, Gymboreessa käydään kerran viikossa, mutta se on vaan sen 45min ja jotenkin liikaa on aina yhteen oppituntiin tungettu. Tuolla "koulussa" on sitä englantia yksi oppitunti päivässä ja muuten on varmaan kaikkea muuta puuhaa, leikkiä ja ulkoilua. Mitä tässä lähikaduilla olen päiväkoteja nähnyt, niin tosi upeat ulkolelut on kaikissa, muutoinhan niitä ei täällä näykään, kun ei leikkipuistoja ole. Soitin tuonne tänään, mutta kukaan ei vastannut. Varmaan käydään siellä jossain vaiheessa tutustumassa, jos tilaa Varpulle ja Vuokolle olisi ja harkitaan heidän sinne menoa. Ryhmäkin oli tosiaan aika pieni, tuon tytön ryhmässä oli 8 lasta ja äitinsä sanoi, että yksi hoitaja oli kahta lasta kohden eli siinäkin mielessä kuulostaa hyvältä. Mutta kahtellaan.

Sami tulee tänään yömyöhiin Pekingistä, huomenna menen päivällä Roseen kalligrafiaa, ayi ja tytöt on sen aikaa siellä leikkimässä muiden suomalaislasten ja ayien kanssa, illalla on vanhempainilta koululla. Lauantaina on tiedossa suomalaisrouvien Ikean reissu, mitään isoa ei onneksi nyt tarvita, mutta eiköhän sieltä kaikenlaista pientä jää mukaan ja varmaan Swedish food marketista Dajm-karkkeja, silliä, mehua, hilloja, suolakala-karkkeja ym.herkkua.

Nyt tekemään itselle jotain syötävää, nälkä!