Tänään on ollut taas mielettömän ihana ilma ulkona. Säätiedotus näyttää +25 astetta ja siltä se kyllä tuntuikin! Osa paikallisista pukeutuu toki edelleen toppatakkeihin, mutta länkkäreillä näkyy vaatteet päältä vähentyneen. Huomiseksi lupailee enää +8 astetta ja illaksi jopa paria astetta pakkasta, joten nopeasti ne säät muuttuu!

Katsoin myös Vietnamin säätiedotusta, Saigoniin luvataan koko viikoksi +35-40 astetta, joten ehkä me siellä taretaan! Pitänee koittaa pakata niin vähän vaatetta mukaan kuin mahdollista ja matkan ajaksikin jotain kerrospukeutumista mahdollisimman kevyesti. Onneksi kuski vie kentälle ja hakee sieltä, lämmin auto mennen tullen, ei tarvii hirveesti vaatetta, vaikka täällä olisi viileämpääkin.

Laitoin tuonne oikeean reunaan pitkästä aikaa kellon, missä näkyy meidän aika, lisäksi tuli säätyttö kertomaan lämpötilan ja onhan siinä muutakin mukavaa infoa samassa.

Kävin Säteen koulullakin tänään pitkästä aikaa. Koulu juhlii koko viikon kiinalaista uutta vuotta ja tänään 2-luokkalaiset esittivät näytelmän, mukana myös yksi suomalainen tyttö. Oli hieno esitys taas ja oli hauska katsella lapsia, joista suurin osa oli pukeutunut enemmän tai vähemmän "kiinalaisesti" eli tytöillä oli kiinamekkoja, liivejä ja pojilla paitoja tai kokoasuja. Säteellä oli punainen "kiinaliivi", pitää jossain vaiheessa ottaa kuva tytöstä liivi päällä.

Loman jälkeen on Säteen luokan vuoro esiintyä, heillä on myös pieni näytelmä ja sitä menen tietysti katsomaan! Keväällä on tiedossa myös isompi esitys, johon koitan mennä auttamaan mm. pukujen ja lavasteiden kanssa. Maaliskuussa on taas Hyatt-hotellissa illallinenkin, jossa lapset voivat samalla esiintyä, viime vuonna ei kukaan suomalainen halunnut lavalle, saa nähdä, miten käy tänä vuonna. Säde ja uusi suomalaistyttö hieman miettivät vielä, että nousevatko lauteille yhdessä.

Huomenna siis Säteen kanssa Shanghaihin, lähdetään aamulla klo 9 junalla ja takaisin Shanghaista klo 19 suunnilleen eli pitkä päivä tiedossa. Junamatkat on kyllä ihan miellyttäviä ja paluumatkalla saattaa olla jopa sellainen uusi nopea juna. Käydään lääkärissä, syömässä ja vähän shoppaamassa. Toivon mukaan nielurisat saa leikkaustuomion ja päästään joskus loman jälkeen niitä operoimaan. Säde oli tietenkin aluksi vastaan, kun oli puhetta, että saattaa joutua leikkaukseen. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että mm. viime vuonna häntä opettaneelta art-opettajalta on nielurisat leikattu lapsena, joten se ei olekaan ehkä enää ihan niin kamala ajatus :-)

Nyt lapsille ruokaa laittamaan, Samin kanssa tilataankin illalla pitkästä aikaa Indian kitchenistä ruokaa. Jossain vaiheessa tilasimme sieltä kerran viikossa, mutta nyt on ollut pitkä tauko, johtuen osittain sairasteluistakin. Tänään on kuitenkin tiedossa namia ruokaa!

Huomenna lähtee taas osa porukasta lomalle, oikein mukavaa lomaa!