Ihan ensimmäisenä haluan toivottaa oikein hyvää syntymäpäivää (25v:han se oli?) rakkaalle siskolleni! Emme nyt pääse kakkukahville, kun ollaan vähän kipeitä, muuten kyllä oltaisiin tultu! Ei ole tosin kyllä kutsuttukaan...  :-)

Aloittaisinko luukulla ja sitten valittelisin vasta lämmöstä ja ei niin kovin mukavasta vähäunisesta yöstä. Luukun kuva on Samin ottama, annoin eilen kameran töihin mukaan, että ottaa jouluisia kuvia, kun mä en pääse täältä mihinkään sairastelun ja työmiesten "valvomisen" vuoksi. Tämä oli noista ehdottomasti jouluisin, mäkkärin edestä ja oikein suloinen pieni kiinalaistyttö on kuvassa vai tuota isompaako Sami kuvasi?! Ehkä tästä vielä keskustellaan :-)

22373.jpg

Joo, oli kylmä yö. Laitoimme toisen lämppäreistä Säteen huoneeseen ja siellä olikin ihan lämmintä koko ajan, jotain +20 asteen paikkeilla. Toista emme laittaneet mihinkään, kun siinä oleva valo olisi häirinnyt Varpun ja Vuokon unia ja meidän huoneessa sen teho ei olisi juurikaan tuntunut. Peiton alla on yleensä lämmintä, kun on riittävät yövaatteet päällä.

Nyt on miehet taas hommissa ja toivottavasti saavat tänään valmiiksi. Öljyäkin on tilattu, mutta määrä kuulostaa kyllä tosi vähältä, toivon mukaan ei kerran viikossa tarvitse lisää tilata, niin kuin joidenkin. Syynä siis säiliön pienuus. Noh, pidän teidät tilanteen tasalla.

Menimme onneksi suht ajoissa nukkumaan ja se palkittiin sillä, että Varpu alkoi vähän ennen yhtä oksentelemaan. Sitä kesti enemmän ja vähemmän johonkin neljään asti ja sitten alkoi pörisemään toisessa päässä ja menikin suht kaikki vaatteet vaihtoon, Samin tossuja ja vessan mattoa myöten. Ei ollut kovin kiva pestä pientä kylmässä kylppärissä, mutta kiedoimme pyyhkeeseen ja lämmittelimme pyyhkeen päällä lattialla lämmittimen edessä. Tilanne rauhoittui ja koitimme alkaa uudestaan nukkumaan, Varpu välissä. Sitten kuuluu ääntä tyttöjen huoneesta ja eikös se Vuokkokin siellä sitten vähän ole taas pukeltanut ja vähän ajan päästä pörisee myös pepun kohdalla ja vaatteet vaihtoon... Sitten kaksi kainaloista, joita ei yhtään nukuta, kun on kaveri vieressä... Kyllä me loppujen lopuksi varmaan jotain muutama tunti nukuttiin ja pyykkiä tehtiin paljon.

Vielä tuosta lämmitysestä sen verran, että kuten Mamarosa kirjoitti, ei tuo talon lämpöisyys ole varmaa Suomessakaan tai missään muualla. Suomessahan on kai nyt ollut aika paljon sähkökatkoksia jo lumen tulon vuoksi ja siksi taloja sähköttä ja lämmöttä eli silkäli ihan tuttuja juttua sielläkin. Se nyt meidän tapauksessa on erilaista, että ilmastointilaitteen kapasiteetti ei riittänyt, kun lämpötila laskee nollan tietämiin ja se mua täällä niin ihmetyttääkin, että talot rakennetaan kesäkeleille, vaikka talvella on pakkasta ja kylmä. Että pikkaisen voisi nääkin ottaa oppia Suomen rakennustekniikasta, voisi vaikka noi tiiviit ulko-ovet, kaksinkertaiset ikkunat ja lämmityksen yleensäkin "varastaa".

No, kyl tää tästä, aurinko paistaa ja lämmittää...