Aika tuntuu menevän hurjaa vauhtia! Samilla oli nelipäiväinen viikko, joten sekin varmasti vaikutti! Mitähän mä alkuviikosta tein? Säde oli maanantain kotona vatsataudin vuoksi, tiistain olin vaan kotona jotenkin väsähtäneenä. Keskiviikkona taisin hoitaa vaan pakollisen kahden liian painavan ostoskassin raahaamisen Carresta, mutta torstaina jatkoin taas kaupunkikävelyjä ja taisin nelisen tuntia kävellä tuolla pikkuruisilla ja isommillakin kaduilla.

Kävin Intimen Starbuckissa salaatilla ja kahvilla, mistä on tullut suorastaan joka viikkoinen tapa! Mennessä kävin kurkkaamassa uuden Foreign Languages Bookstoren, mikä oli suorastaan upea! Todella hieno ja modernin oloinen, aivan muuta, kun mitä vanha oli! Kauppa oli kolmessa kerroksessa, ekassa oli mm. lehtiä, matkaoppaita ja lastenkirjoja, suurimmaksi osaksi kiinaksi, toisessa kerroksessa oli englanninkieliset kirjat, sekä lasten että aikuisten ja valikoima oli ihan ok, parempi kuin ennen! Tuossa taisi myös olla kielenopiskelukirjoja ja kiinalaisia kirjoja. Kolmannessa kerroksessa oli aika laaja musiikki- ja elokuvaosasto, löytyi uusimpia leffoja ja todella hyvä cd-valikoima! Samasta kerroksesta löytyi myös taide- ja sisustuskirjat. Kaikki opasteet oli kiinaksi, etsin aluksi englannin kielistä opastetta englannin kielisistä kirjoista, mutta eipä semmoista ollut.

Perjantaina kävimme Samin kanssa Metrossa ja illalla kokkailimme herkkuja, edelleen on jääkaappi melko täynnä. Tuolla on ihana käydä ostoksilla, kun valikoima on hyvä, ei isompaa ruuhkaa eikä meteliä ja saa helposti isot kassit alaovelle asti, kun siis on pakko mennä autolla, lähikaupasta joutuu aina raahaamaan... Ostin ison rasian salaattia ja olemmekin joka päivä ahkerasti syöneet, mä voisin elää salaatilla, etenkin feta-salaatilla :-)

Eilen oli upea ilma ja päätimme mennä syömään japanilaista, ravintola, jonka mainos löytyi More-lehdestä ei ollutkaan vielä auki, joten menimme Banana Leaf -ravintolaan, joka ei tälläkään kertaa pettänyt! Sieltä kävelimme Wulinin levykaupan kautta Radissonin vieressä olevaan Starbucksiin, etsimme lähitavaratalosta Varpulle ja Vuokolle prinsessakenkiä (leikkivät yleensä ayin korkokengillä, omat pitäisi saa, ei sentään korkokenkiä kuitenkaan), ei löytynyt, mutta Samille uusi paita. Katselimme, että näkyykö taksia, ei näkynyt, joten lähdimme kävelemään pikkukatuja pitkin kotiin ostaen vielä loppumetreillä hedelmätorilta kolme kassia hedelmiä, jotka alkaa nyt olla melkein loppu.

Tänään menimme sitten japanilaiseen ravintolaan, Nanshan lu:lle, osa ruoasta oli tosi hyvää, mutta ei kaikki. Tilaaminen oli hankalampaa kun Teppanyaki-paikassa. Otimme lohi-sushit ja -sashimit ja ne oli taivaallisia... Käväisimme Jamaica coffee shopissa jälkkärikahvilla ja sitten Carren kautta kotiin. Alunperin oli ajatus mennä vielä pihalle fillaroimaan tms., mutta Säteelle tuli kaveri kylään ja hänen poistuttuaan teimme ruokaa ja päätimme olla vaan kotosalla. Tytöt kävi päivällä ayin kanssa kyllä ulkona, joten pyöräilyt tuli hoidettua.

Sain tänään uusimman Harry Potterin ja sitä menen kohta lukemaan, kiitos Anulle shoppaamisesta ja Villelle tuomisesta! Sain myös Vuokko Hovatan Lempieläimiä-albumin, joka vaikuttaa kertakuulemalta oikein hyvältä! Tuntuisi sopivan mun tapauksessa etenkin sellaisiin hetkiin, kun ärsyttää ja ahistaa eli ei just nyt. Nyt on hyvä fiilis kaikinpuolin!

Ensi viikolla olisi ohjelmassa ainakin kalligrafiaa ja kampaajaa, hiukset kaipaa epätoivoisesti väriä! Perjantaina lähdetään Xi'aniin ja ollaan kaksi yötä. Lauantaina kuljeskellaan omin päin kaupungilla ja sunnuntaina käydään oppaan kanssa katsomassa ainakin Terracotta-sotilaita. Tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen reissu! Varpu ja Vuokko puhuu päivittäin lentokoneesta ja hotellista, matkailu on selkeästi verissä! Useimmiten ne on kyllä menossa mummin kotiin kiikkaamaan tai ukin kotiin uimaan tai "Abelelin" luokse pomppimaan :-)

Pakko kertoa jotain vielä tytöistä. Vuokko yllätti minut täysin eilen laittamalla itselleen hiuspampulan, kiersi vielä kaksinkerroin, että oli riittävän kireällä! Oikeesti, Säde ei osaa laittaa, ei voisi vähempää kiinnostaa hiuspampulat, mutta tuo 3v9kk laittaa sujuvasti :-) Varpu ja Vuokko osaa myös laskea kolmella kielellä kymmeneen, suomeksi ja kiinaksi pitemmällekin halutessaan, mutta tosiaan nyt enkuksikin laskevat, tosin ihanalla kiinakorostuksella ;-)  Vähän semmosta "van, tuu, tii, voo, vai"-kieltä se on, mutta selvästi laskevat kuitenkin. Olemme alkaneet saamaan koulusta joka torstai arvion viikon oppimisesta eli lähinnä, mitä sanoja ovat opiskelleet ja mitä laulua laulaneet, ihan hauska kuulla, että jotain siellä tekevät.

Säde vaan kaunistuu :-D Kovasti välillä vihastuu ja ovet paukkuu, mutta suurimman osan ajasta on aika pumpula, kertoo innoissaan juttuja, lueskelee paljon, askartelee dinosauruksia ja pokemon-hahmoja, aloittaa erilaisten kirjojen kirjoittamisen, mitä ei kyllä yleensä saa valmiiksi. Pelaa Nintendolla vain tunnin lauantaisin, sillä sen jälkeen on aina kovin ärtyisä ja kiukkuinen, samaa ei aiheuta pleikkarilla pelaaminen tai tietokoneella, joten rajoitamme sitä. Koulusta tulee ilmeisesti ensi viikon lopussa kolmannen neljänneksen todistus ja sitä seuraavalla viikolla on juttelut opettajien kanssa. Uskoisin Säteen petranneen edellisen todistuksen annon jälkeen, matikka tuntuu sujuvan hyvin, lukeminenkin, mutta kirjoittaminen tökkii jonkin verran.

Nyt päästän teidät tekemään jotain muuta :-) Jatko selviää ehkä ensi viikolla, tai sitten ei...